طرح جامع «جمعیت و تعالی خانواده» در 55 ماده توسط نمایندگان مجلس جهت افزایش جمعیت و تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری تهیه شده و توسط 50 نماینده به امضا رسیده است.
باید اولویت بندی کرد که بلاشک در این زمان نقش مادری و همسری مقدم و ارجح است. البته برای خود بنده این تناقض به صورت مقطعی در زمانهایی پیش آمده اما به طور معمول این تناقض دائمینیست و نقش مادری و همسری منافاتی با حضور ارزشمند زنان در جامعه ندارد.
زنان ايراني مانند خيلي از كشورهاي ديگر، علاوه بر نقشي كه در تنظيم خانواده بر عهده دارند، در جهتگيريهاي فرهنگي و اجتماعي مربوط به فرزندآوري نيز بسيار تاثير گذار بوده و به جرات مي توان گفت كه بدون جلب نظر و مشاركت زنان، هيچ برنامه جمعيتي قابليت اجرا نداشته و نمي تواند به اهداف خود دست يابد.
برای روشنتر شدن نقش رسانه ملی برای تغییر گفتمان موجود درباره فرزنددار شدن و تحقق سیاست جدید جمعیتی کشور به گفتگو با «ابراهیم شفیعی سروستانی»، استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزوی نشستیم که در ادامه میخوانید.
لازم است همواره اين عبرت را از جامعه غربي به ياد داشته باشيم که کاهش عددي خانواده، تحديد جمعيت و بيميلي به بچهدارشدن نقطه شروع انحراف غرب بود و از اين مسير ارزشهاي خانوادگي با فمينيسم و نازل تلقيکردن نقشهاي سنتي خانواده به سخره گرفته شد.
دقت کنید اولین دیوارهای مهد کودک که ساخته شد اولین آجرهای خانه سالمندان نیز تدارک دیده میشد؛ چراکه پدر و مادر پول میدهند از فرزندانشان نگهداری شود و بچهها نیز پول میدهند تا از والدین نگهداری شود!
افرادي كه واقعیتهای آماری را رصد و براي جامعه، کشور و انقلاب بازگو و دلسوزي میکردند بهراحتي كنار گذاشته شدهاند. حتي بعضی از صاحبنظران که در این زمینه استاد دانشگاه هستند، ممنوعالتصویر شدهاند و آنها را تهدید كردهاند كه اگر صحبتي در اين زمينه كنند، از کار برکنار خواهند شد. این چه خفقانی است؟!
به سراغ «حسامالدین حائری زاده»، عضو هیئت علمیمرکز بررسیهای دکترینال رفتیم و نظر او را در خصوص مساله جمعیت در ایران جویا شدیم.
فروغ نیلچیزاده معتقد است: گنداب نگاههای فمنیستی در حقیقت مثل فاضلاب از پاشنه خانههایمان جلوتر آمده و با زمزم زندگیمان مخلوط شده است.
باید جلوی تداوم اجرای دیوانهوار سیاستهای کنترل جمعیت در شبکه سراسری وزارت بهداشت را گرفت. متأسفانه بعضی اسناد یا اظهارات مسئولان نشان میدهد هنوز نظام بهداشتی کشور خود را با سیاستهای جدید نظام تطبیق نداده و در باطن امر، همچنان سیاستهای کنترلی البته به اسمهای دیگر، در حال تداوم است.
«سید علیرضا مرندی»، معتقد است:«قدم اول برای اجرایی شدن طرح افزایش جمعیت بهبود زیرساختها، قناعت و دوری از ریخت و پاشهاست.» او میگوید: «تنظیم خانواده و کنترل جمعیت نه به معنای کاهش یا افزایش جمعیت است بلکه به معنای ایجاد تعادل در ساختار جمعیتی کشور است.» با وی به گفتگو نشستیم تا نظرات این مرد سیاست و عمل را درخصوص بحث جمعیت، افزایش یا کنترل جویا شویم.
احساس تحمل تنهایی برای بزرگ ترها اگر قابل تحمل باشد، برای بچهها قابل تحمل نیست. بچهها برای رها شدن از احساس تنهایی کارهایی را انجام میدهند که از نظر تربیتی خطرناک است. یکی از آن رفیق شدن با تلویزیون و بازیهای رایانهای و یا به تعبیر بهتر معتاد شدن به آنهاست.
آمارهای جمعیتی در سالهای اخیر موجب شدند تا زنگ خطر برای مسئولان و البته خانوادهها به صدا درآید و همه متوجه اتفاقی شوند که دیر یا زود در صورت ادامه روند کنونی کاهش باروری، بر سر کشور میآید. به منظور آگاهی بیشتر از تغییرات جمعیتی در سالهای اخیر و تشریح وضعیت فعلی، با«علی اکبر محزون»، مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور به گفتگو نشستیم.