سرویس حاشیه نگاری: چند روز پیش با ایجاد یک نظرسنجی علل اینکه دولت فعلی ایران که اکنون حدود شش سال است روی کار آمده هیچ اقدامی برای استفاده از فرصت بدست آمده در سوریه انجام نمی دهد. را مورد بررسی قرار دادیم و نوشتیم: نزديک به هشت سال از بحران و جنگ ويرانگر در سوريه مي گذرد. نبرد شام در ظاهر داخلي و هدفش سرنگوني نظام حاکم بود اما در باطن جنگي بين المللي براي نابود کردن محور مقاومت به شمار مي رفت. بدون شک يکي از اهداف اصلي توطئه عليه سوريه، ايران بود و بر اين مساله بسياري از سياسيون و کارشناسان عالم اذعان دارند.
از اين رو از همان ابتدا در راهبردي منطقي و اساسي، حفظ نظام سوريه در برابر تروريست ها در دستور کار قرار گرفت.
ابتدا به نام مستشار نظامي و کمي بعد با عنوان مقدس مدافعان حرم حضوري پررنگ در سوريه داشتيم، جماعتي که با اعتقاد و ايمان به هدف و با بصيرت کامل به شام رفتند و بسياري شان شهيد و جانباز شدند.
رفيق رقيبمان، روسيه هم از ابتدا به نوعي و از سه سال پيش به نوعي ديگر در سوريه حضوري غير قابل انکار پيدا کرد.
حال در آستانه هشت ساله شدن نبرد در شام هستيم، زبان روسي به عنوان دومين زبان خارجي در مدارس سوريه تدريس مي شود، پوتين به سوريه سفر مي کند، بشار اسد دوبار به مسکو مي رود، خبرنگاران روسي در ميان مردم سوريه مي روند و ابراز علاقه شان به ولاديمير پوتين را به تصوير مي کشند و سربازان روس از اهداي هدايا و کمک هايشان به آوارگان سوري در زمستان سرد، فيلم مي گيرند و در سراسر دنيا منتشر مي کنند، و حرف از امضاي قرار دادهاي اقتصادي بلند مدت ميان دمشق و مسکو پيش مي آيد و ... .
این قراردادها و موقعیت هایی که کشور جنگ زده سوریه دارد میتواند فرصت خوبی برای ایران هم باشد که پروژه های عمرانی، خدماتی، فرهنگی، بهداشتی و اقتصادی زیادی را در سوریه انجام دهد.
اما اکنون با اين همه و در کنار از خودگذشتگي آنان که وظيفه اصلي شان حفظ محور مقاومت و پاسداري از حريم اهلبيت(ع) و زمين گير کردن تروريست ها در سوريه بود، اين سوال اساسي مطرح است که ما چه کرده ايم و چه مي کنيم؟! سياستمداران و دولتمردان و مسئولان اقتصادي ما در اين هشت سال چه کرده اند؟! و الان براي حضور معنادارو بلند مدت اقتصادي، سياسي و فرهنگي در سوريه چه برنامه اي دارند؟! رييس جمهور شش ساله دولت مستقر، و دولت قبل در بحران هشت ساله سوريه چند بار به اين کشور سفر کردند؟
در ادامه سوال و نتیجه این نظرسنجی را ملاحظه خواهید کرد:
بنظر شما چرا دولت فعلی ایران که اکنون حدود شش سال است روی کار آمده هیچ اقدامی برای استفاده از فرصت بدست آمده در سوریه انجام نمی دهد؟
1- دولت با وجود نقض برجام و خیانت آمریکا و اروپا هنوز امیدش به غرب است و نگاهی به منطقه ندارد. 12%
2- دولت برنامه ای برای امور داخلی ندارد تا چه رسد به برنامه ریزی منطقه ای.50%
3- دلیلی ندارد که پس از پایان جنگ همچنان در منطقه باقی بمانیم و هزینههای بیشتری متقبل شویم.0%
4- دولت فقط وظیفه تشویق بخش خصوصی را برای حضور در این منطقه دارد و خودش نباید کاری انجام دهد. 0%
5- این ایراد برای حضور بینالمللی ما در همه دولتها وجود داشته است و سیاست درستی برای آن ندارند. 38%