یکی از محرک های مهم رژیم صهیونیستی از پیشبرد پروژه اشغالگریاش در جنوب سوریه، دور زدن جبهه مقاومت اسلامی در لبنان است. سوریه در طی سال های اخیر یکی از پل های اصلی تقویت مقاومت لبنان بوده با این حال، در پی تحولات ماه های اخیر، رژیم اشغالگر قدس این تصور را دارد که با پیشروی در جنوب سوریه می تواند هم سوریه را کنترل کند و هم بسترهای مساعدی را برای تحت فشارهای قرار دادن حزب الله لبنان فراهم سازد.
بحران اقتصادی و ناتوانی مردم در تأمین مسکن، نارضایتیها را به اوج رساند؛ عاملی که در سایه جنگ و سیاست، جرقه اقتصادی سقوط دمشق شد.
درحالی که جولانی از هیچ اقدامی برای جلب رضایت آمریکاییها در اتخاذ سیاستی شفاف و واضح در قبال حکومتش فروگذاری نکرده، دولت ترامپ ترجیح داده، همچنان او را نادیده بگیرد.
نمایش ظاهری کنترل اقتصاد سوریه از سوی گروههای مسلح حاکم بر این کشور با مداخلات ارزی، سرکوب بازار و سیاستهای غیرشفاف همراه شده که در صورت ادامه یافتن، میتواند احتمال ناآرامیهای شدید اجتماعی را افزایش دهد.
نشریه آمریکایی «نشنالاینترست» با بازخوانی سابقه تروریستی گروه «هیئت تحریر الشام» و ابراز نگرانی از عواقب مشروعیتبخشی جامعه جهانی به حاکمیت آن، اعتراف کرد که در زیر ظاهر غربپسند و فریبنده این شورشیان، دنیایی از خشونت، جاهطلبی و افراطگرایی نهفته است.
نشریه تحلیلی فارن افرز تحقق وعدههای جولانی برای برقراری یک حکومت دموکراتیک در سوریه را «بعید» توصیف کرده است.
سیاستی که تلاش میکند تصویری صلحجو، غربی، متمدنانه و تسامحگرا از جولانی نشان داده و هر تصویری که خلاف آن است را سانسور کند.
تحولاتی که در جولانی و هیئت تحریر شام پس از سقوط دمشق رخ داده، موجب شده تا برخی راه به بیراهه روند و نوید جریان جدیدی در «سلفیگری جهادی» را دهند.
اولین نمایشگاه عکس روایتبشارت یحیی با موضوع آوارگان جنگ لبنان در سوریه از عصر امروز در نگارخانه مهر حوزه هنری قزوین آغاز میشود.
روند پوشش اخبار سوریه به فاز سوم رسیده است و حالا در این فاز کشورهای مختلف به استقبال دولت جهادی در شام میروند.
حاکمان جدید دمشق بدون اشاره به تاثیر اشغالگری آمریکا در کاهش ۹۰ درصدی تولید نفت این کشور اذعان کردند که به دنبال سقوط نظام بشار اسد بخش نفت این کشور با مشکلات و چالشهای متعددی مواجه است.
بر اساس اسناد، دولت ترکیه از اواسط ۱۳۹۸ درصدد برآمد تا طی یک برنامه دقیق چندلایه، الگوی ادلب را به کل سوریه سرایت دهد. این برنامه چندلایه شامل موارد زیر بود که در ادامه میخوانید.
یادداشتی اخیراً از ظریف در اکونومیست منتشر شده که طی آن، طرحی منطقهای با عنوان «مودت» پیشنهاد شده است. طرح ابتکار عمل در برابر تلاشهای امریکا و رژیمصهیونیستی برای اختلافافکنی در منطقه چیز بدی نیست، اما بهشرط آنکه انتظار ما از چنین ابتکاری واقعاً روشن باشد.
یک رسانه سوری به نقل از منابعی گزارش داد، در پی اشغال منابع و سدهای آبی مهم توسط رژیم صهیونیستی در دو حومه قنیطره و درعا، اسرائیل در حال تهدید امنیت آبی سوریه است.
حسین طاهری مداح سرشناس کشورمان نماهنگ «تکرار تاریخ» را برای اوضاع این روزهای سوریه خواند.
پویش هم سفرهی بهشتی پخت نان خشک سنتی در راستای پویش ایران همدل آغاز شد.
به نظر می رسد که حداقل به پنج دلیل عمده و محوری، خروش جوانان سوری برای آزادسازی وطن نزدیک است.
بی شک تحولات منطقه خاورمیانه این روزها در کانون توجهات رسانه ها و افکار عمومی قرار دارد. واقعیت این است که سقوط دولت بشار اسد را کسی پیش بینی نمی کرد یا حداقل کسی فکر نمی کرد یک گروه تروریستی در 11 روز و بدون آنکه ارتش سوریه مقاومت کند به راحتی شهرهای سوریه را یکی پس از دیگری تصرف کند و به دمشق برسد.
رسانههایی مثل تیآرتی فارسی، کارکرد عملیات روانی دارند و فلسفه و هدف تاسیس آنان نیز همین است. در طول زمان، افکار عمومی جامعه هدف خود را هدایت میکنند تا در زمان مناسب، بتوانند از آن بهرهبرداری کنند.
کسانی که تا دیروز حضور فعال ایران در منطقه و یاریگری محور مقاومت را برنمیتابیدند با وقایع سوریه به شدت سعی دارند کشور را در موضع ضعف تعریف کنند.