هفتهنامه آمریکایی نیوزویک گزارش کرده است که توافق همکاری راهبردی جدید ایران و روسیه احتمالاً قبل از تحلیف رئیسجمهور منتخب آمریکا امضا خواهد شد.
آزادی بیان مانند همه مواهب بشری، آفاتی دارد که از جمله آن سوءاستفاده از آن است. در زمانه ما که عصر اطلاعات نام گرفته است، با گسترش فضای مجازی و امکان تبادل پیام، در کنار همه فواید آن، سوءاستفاده از آن نیز شدت گرفته است.
برای سوریه به عنوان کشوری که سال های طولانی در خط مقاومت و ایستادگی در برابر صهیونیست ها و اشغالگری بوده و همچنین تجربه موفق بسیج مردمی در برابر داعش داشته، یک راه وجود دارد و آن راه، این است که جوانان غیور سوری از همین الآن خودشان را برای اقدامی بزرگ و تاریخی آماده کنند.
رئیسجمهور اوکراین در تلاش برای تغییر ناخوشایند پایان جنگ حدود سه ساله با روسیه که چشمانداز حضور ترامپ در کاخ سفید مقابل او قرار داده، سعی کرد او هم از آشفتگی سوریه بهرهای ببرد.
وزیر امور خارجه در تشریح جلسه غیرعلنی خود با نمایندگان مجلس گفت: در این جلسه نمایندگان سوالاتی درباره سیر تحولات و سرعت تحولات سوریه مطرح کردند که به آن پاسخ دادیم.
فروردینماه سالجاری بود که حزب دموکرات کرهجنوبی (DP) بهعنوان حزب اصلی اپوزیسیون به رهبری «لی جه میونگ» رقیب انتخاباتی رئیسجمهور مستقر، موفق شد در بیستودومین انتخابات پارلمانی کرهجنوبی، 175 کرسی از مجموع 300 کرسی را بهدست آورد.
تکرار مواضع تأملبرانگیز رئیسجمهور در حوزه سیاست خارجی از نیویورک تا گفتوگوی ویژه تلویزیونی شامگاه دوشنبه، بیش از هر چیز ناشی از تسلط برخی از افراد بر وی در حوزه دیپلماسی و سیاست خارجی دارد.
پس از حملۀ تروریستهای تحریرالشام به حلب، شایعهای مبنی بر فرار بشاراسد به روسیه منتشر شد که نادرست بود. رئیسجمهور سوریه با وجود بحرانهایی مانند داعش و تحریرالشام، کشور را ترک نکرده است؛ اما محمدرضاشاه پهلوی دو بار بعد از مواجهه با بحران، از کشور فرار کرد و جالب است که دفعۀ اول، همسرش ثریا را جا گذاشت.
در صورت عدم اهتمام کشورهای منطقه مبنی بر شکست دادن تروریست های مستقر در سوریه، ناامنی و آشوب همچون ویروسی سراسر منطقه را باز فرا خواهد گرفت.
ترامپ با تهدید گروه بریکس در خصوص دلار زدایی عملا به اهمیت اقدامات این گروه اشاره کرد؛ موضوعی که آمریکا حتی برای توقف آن سعی میکند جنگ اقتصادی راه بیندازد.
در صداقت آقایان تردیدی نیست ولی با عرض پوزش باید گفت، در کاربلدی و ذکاوت سیاسی این عزیزان جای تردید است! آقایان! باور بفرمائيد سرتان کلاه گذاشتهاند!
«جفری لوئیس» مدیر برنامه منع گسترش سلاحهای هستهای در اندیشکده آمریکایی «میدلبری» به نیویورک تایمز گفت: شلیک موشک «اورِشنیک» به سمت روسیه، نشان از توانایی واقعی نظامی روسیه دارد که خسارت بزرگی به نیروهای اوکراینی زده است.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه روز شنبه سوم آذر، قانون ممنوعیت فرزندخواندگی کودکان روسیه در کشورهایی که تغییر هویت جنسی در آنها مجاز است را امضا کرد.
تحولات اروپا و جنگ اوکراین نشان میدهد که تنشها با روسیه قبل از ورود ترامپ به کاخ سفید در حال تشدید است.
از همان آغاز جنگ اوکراین تا به امروز، طیف ها و جریان های سیاسی مخالف با دموکرات های آمریکایی و دولت بایدن، مدام این مساله را مطرح کردهاند که سیاست حزب دموکرات و جو بایدن، در رابطه با جنگ اوکراین ضعیف است و همین مساله سب شده تا منافع راهبردی آمریکا در اروپا به خطر بیفتد. حال بایدن و دموکرات ها در روزهای پایانی حضور خود در کاخ سفید سعی دارند تا حدی ورق را در این رابطه برگردانند.
به تازگی اتحادیه اروپا در اقدامی خصمانه و غیرمنظقی، اقدام به تحریم شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به همراه یک فرد و چهار نهاد دیگر به اتهامِ ادعایی نقش آن ها در انتقال تسلیحات به روسیه در بحبوحه جنگ اوکراین کرده است. معادله ای که پیام هایی معنادار را با محوریت سیاست غیرمنطقی و البته دوگانه اروپا در رابطه با ایران مخابره می کند.
رسانه قطری الجزیره در گزارشی اتصال شبکههای بانکی ایران و روسیه را گامی تاریخی توصیف کرد که نشاندهنده تمایل دو کشور برای دستیابی به درجهای از استقلال مالی در سایه تحریمهای غربی توصیف کرد.
رسانههای خارجی در خصوص اتصال شبکه های بانکی ایران و روسیه گزارش دادند این دو کشور به منظور مقابله با تحریم های آمریکا به تقویت مبادله با ارزهای ملی و دلارزدایی بیشتر در مبادلات تجاری روی آوردند.
نشریه پلتیکو با ترکیب نام ترامپ و آرماگِدون (آخرالزمان) نوشته اگر ترامپ فقط به نیمی از ایدههایی که در طول کارزار انتخاباتی مطرح کرده، عمل کند، انتظار میرود ضربه سنگینی به اقتصاد اروپا وارد شود و بحران ایجاد کند.
آمریکا برای پیش بردن سلطه خود حداقل ۳۴ هزار عنوان تحریمی علیه کشورها اعمال کرده است.