سرویس پرونده: گروه جهادی «خادمان وارثان زمين» متشکل از فارغ التحصیلان ، دانشجویان ، دانش آموزان و طلاب حوزه های علمیه، با هدف رسیدگی به مناطق محروم اقدام به راه اندازی حرکتهای جهادی و اجرای طرح ها و برنامه های محرومیت زدایی در مناطق محروم ایران اسلامی نموده است.
تابستان داغ 1388 بود که دانشجویان دغدغه مند واحدعلوم وتحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، با حداقلی ترین امکانات به جنوبی ترین نقطه استان کرمان سفر کردند تا اولین اردوی جهادی خود را در یکی از محروم ترین مناطق ایران تجربه نمایند.
" میل فرهاد" از توابع بخش زهکلوت شهرستان رودبارجنوب، مقصد گروهی از برادران جهادگر بود که برای یک حرکت جهادی با محوریت عمرانی به منظور تکمیل مسجد نیمه کاره ای که جهادگران دانشگاه باهنر آن را کلید زده بودند و با محتوای فرهنگی،آموزشی،پزشکی اردو را برگزار کردند. حضور خواهران در این اردو به خاطر مسائل امنیتی منتفی بود و منطقه مورد نظر از لحاظ امنیتی دارای تامین کافی نبود. با تمام کم لطفی های مسئولین مرتبط با این سفر، این حرکت جهادی به نحو احسن انجام و ماحصل آن جهادگرانی آبدیده و با تجربه بودند که در نخستین سفرشان توانسته بودند کوله باری از تجربیات جهادی را با خود به ارمغان بیاورند.
دانشگاه آزاد هیچگاه هیچ حمایتی از این گروه جهادی انجام نداد، چرا که در برنامه های فرهنگی اش اصلا خبری از حرکت های خودجوش و بی نام و نشان نبود. اصولا برنامه هایی را تحت پوشش قرار می داد که تبلیغات و سر وصدای فراوانی به همراه داشتند و بستری را برای خودنمایی مدیران آن فراهم می آورد.
روحیه شکل گرفته جهادگران این گروه آنان را بر آن داشت تا تمام توان و ظرفیت خود را برای برگزاری اردوهای بعدی بکار گیرند. سفرهای شناسایی و به تبع آن برنامه ریزی ها انجام شد و مقصد بعدی در جنوب شهرستان دامغان واقع در استان سمنان بود. روستای کوه زر و 4روستای حول آن منطقه مورد هدف بودند. این حرکت جهادی با محوریت بحث فرهنگی و آموزشی و به منظور ترویج عقاید صحیح فرهنگی و آموزش های اجتماعی و مذهبی برگزار گردید. که با بازتاب بسیار گسترده و خوبی همراه بود.
در این حرکت بیش از 75 برادر و 40 خواهر حضور داشند که اکیپ تخصصی آموزشی و تربیتی، دندانپزشکی، دامداری، کشاورزی و تربیت بدنی در آن مشغول فعالیت بودند. شرایط این منطقه و حضور جهادگران فعال و متخصص در این اردو فضایی را فراهم نمود تا هم اندیشی های بسیار خوبی برای حرکت های جهادی آینده صورت پذیرد و گروه های جهادی تخصصی با توجه به استعداد نیروها تشکیل و برای ادامه فعالیت های بعدی همزمان به چند نقطه از کشور سفر کنند.
گروه جهادی خادمان وارثان زمین بعد از بررسي هاي مكرر و مطالعه فاكتورهاي محروميت و جمع آوري اطلاعات مناطق محروم ايران اسلامي و مراجعه و مشورت با مسئولين استاني و شهرستاني و همچنين گروهاي فعال در عرصه محروميت زدايي،در سال1389، ،جنوب استان کرمان را که از لحاظ فاکتورهای محرومیت به ویژه محرومیت فرهنگی (شیوع تفکر وهابیت و دیگر فرق ضاله در بین مردم این منطقه و عدم اطلاع از احکام و مسائل شرعی و...)،مسائل بهداشتي و همچنين معيشت از محرومترین مناطق ایران اسلامی هستند را به عنوان منطقه هدف جهت برگزاري حرکت های جهادي انتخاب نموده و سعي در حضور مداوم در منطقه و پي گيري مطالبات مردمي از مسئولين استاني وشهرستاني را داشته و همچنين انجام كار پژوهشي و مطالعاتي با كمك اساتيد حوزه و دانشگاه و تشکیل کارگروه های فرهنگی و آموزش در جهت رفع معظلات و مشكلات منطقه را در دستور كار خود قرار داده است.
تابستان 1389 گروه در اردوی جنوب کرمان با محور فعالیت عمرانی به سر می برد، که منطقه کوه زر را زلزله در نوردید و اکیپی از بچه های جهادی گروه جهت خدمت رسانی با محوریت فعالیت های فرهنگی و روان شناسی به آن منطقه اعزام گردیدند.
با توجه به تاثیر استمرار حرکت جهادی در یک منطقه تا رسیدن به اهداف، جهادگران وارثان زمین برآن شدند تا چندسالی را به خدمت در مناطق جنوبی استان کرمان که از محرومیت های آموزشی و عمرانی رنج می بردند، بگذرانند. منطقه هدف در این چند سال بخش های نهضت آباد و عباس آباد در شهرستان رودبار جنوب بود.
از سال94تا کنون، فعالیت در حاشیه شهر تهران، شهرستان اسلامشهر ، ورامین و پاکدشت و .... در کنار استمرار فعالیت در مناطق محروم جنوب استان کرمان در دستور کار گروه جهادی خادمان وارثان زمین قرار گرفت. فعالیت های آموزشی و فرهنگی، اشتغالزایی و همچنین تلاش در جهت رفع موانع تحصیل دانش آموز ان خانواده های بی بضاعت از جمله فعالیت های این گروه محسوب میشود.
برگزاری نشست های تخصصی و بکارگیری نیروی های متعهد و متخصص در جهت بررسی و رفع آسیبهای اجتماعی در حد بضاعت، از برنامه های گروه جهادی خادمان وارثان می باشد. این خدمت رسانی ها در قالب طرح های مختلف با کمک خیرین به انجام رسید.
یکی از نکات حائز اهمیت در پایداری فعالیت های این گروه؛ انسجام اعضای آن می باشد. فراغت از تحصیل، اشتغال و ازدواج و ... نتوانست شاکله گروه را از هم بپاشد. و خادمان وارثان زمین با ارج نهادن به حرکت مقدس جهادی و اولویت قرار دادن آن در برنامه های زندگی شان، مسیر جهادگری را پرتلاش می پیمایند تا بتوانند انشااله گامی هر چند ناچیز در ترویج فرهنگ جهادی و نوع دوستی بردارند.