به گزارش حلقه وصل، جمعی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی دیروز ( یکشنبه ، ۲۹ فروردین ماه ) از گروه دارویی برکت (شرکت شفا فارمد) به منظور بررسی آخرین اقدامات انجام شده برای تولید واکسن کرونا بازدید کردند.
عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی در جریان این بازدید گفت: در بهمن ماه ۹۹ بازدیدی را از این پروژه داشتیم و روند پیشرفت پروژه نسبت به ۲ ماه گذشته اعجابآور و شگفت انگیز است؛ در گذشته یک بخش پروژه در حال نصب تجهیزات که امروز در حال تولید بود و بخشی که فاز اول صنعتی در شفاف فارمد برکت بود در مرحله ساخت اسکلت قرار داشت اما اکنون در حال نصب تجهیزات بودند.
رئیس کمیته غذا و دارو کمیسیون بهداشت مجلس افزود: بخشی از پروژه با ظرفیت قابل قبولی تولید میلیونی واکسن در ماه را دارد و برای توسعه خطوط و ظرفیت ها به جد مشغول کار هستند البته پروژه هرچقدر گسترده تر می شود تامین نیروی انسانی و زنجیره تامین مواد و منابع سخت تر می شود امیدواریم با همتی که امروز از آن ها دیدیم در پروژه های بعدی موفق باشند و مجوزهای لازم را از وزارت بهداشت اخذ کنند و نتایج مراحل کارآزمایی و مطالبات قانونی در فاز ۲ و ۳ که گسترده می شود رضایت بخش باشد تا بتوان بخشی از مردم را در تابستان با واکسن ایرانی واکسینه کرد.
نماینده ویژه مجلس در کمیته واکسن وزارت بهداشت ادامه داد: البته تا آن زمان باید از مسیرهای ممکن واردات واکسن برای پوشش گروه های در معرض خطر و مسن انجام شود، دولت در این زمینه همت لازم را پیدا کرده و با اینکه در دنیا کمبود واکسن وجود دارد و تقاضا زیاد است تامین واکسن کار دشواری است.
وی یادآور شد: امیدواریم با همت متخصصان و دانشمندان ما در شرکت های داخلی به ویژه برکت، پاستور، رازی و میلاد دارو در حوزه تولید داخل بتوانیم نیازها را رفع کنیم؛ چنین زیرساخت هایی مورد نیاز کشور است و اگر در سال های آینده با ویروس کرونا یا موارد دیگر درگیر شویم با مشکل مواجه نمی شویم و با توسعه شرکت ها بازار خوبی برای صادرات تولیدات و محصولاتمان خواهیم داشت.
یحیی ابراهیمی در جریان این بازدید با یادآوری بازدید میدانی از پروژه تولید واکسن شفا فارمد، گفت: فعالیت های بسیار خوبی تاکنون و از زمان شروع فعالیت پروژه که از آذرماه سال گذشته انجام شد صورت گرفته است و گروه های جهادی توانسته اند به خوبی پروژه را پیش ببرند به گونه ای که بحث تولید واکسن در ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) براساس روندی که دارند در اوایل خردادماه می تواند به تولید صنعتی برسد که به طور تقریبی ۴ میلیون دوز تولید خواهند داشت.
نماینده مردم دلفان و سلسله در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در ادامه کار بحث تولید واکسن کرونا پروژه های عظیمی را شروع کردند که سقف و حجم تولید واکسن در سطح کشور به گونه ای باشد که علاوه بر تامین واکسن موردنیاز بتوان واکسن را به کشورهایی که همراه با ایران هستند صادر کرد.
سیدمرتضی خاتمی در جریان این بازدید گفت: امروز از شرکت شفا فارمد که در حال تولید واکسن موردنیاز کشور است بازدید کردیم، بخشی از پروژه مختص تولید صنعتی است و کار بسیار شگفت انگیزی در این بخش انجام شده، دستگاه ها در مدت زمان کوتاهی نصب شده اند و کار با قوت پیش می رود.
نماینده مردم ماهنشان و ایجرود و دهستانهای بوغداکندی و قلتوق در مجلس شورای اسلامی افزود: این نوید را به مردم می دهیم که ایران به عنوان یکی از کشورهای تولیدکننده واکسن در دنیا به زودی خواهد درخشید و می توانیم در پایان سال ۱۴۰۰ واکسیناسیون همگانی را داشته باشیم.
وی ادامه داد: با توجه به پلتفرم های مختلفی که ۱۹ شرکت در فازهای تحقیقاتی و تولیدی مانند شفا فارمد که وابسته به برکت است خوشبختانه انواع واکسنها را در داخل خواهیم داشت که هیچ سوش جدیدی نمیتواند از شکار و مهار واکسنهای ما خارج باشد بنابراین دستاورد بزرگی است که به عنوان تولید دانش بنیان به صورت شگفت انگیزی نتیجه خواهد داد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم یادآور شد: در بازدید امروز تمامی ناممکن ها به واقعیت پیوسته و مردم به زودی شاهد واکسیناسیون امن خواهند بود.
حسن جلیلی مدیر پروژه واکسن سازی ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) در جریان این بازدید، گفت: پروژه ای که در حال بازدید آن هستیم فاز صنعتی یا ۲ تولید واکسن با ظرفیت ۱۲ تا ۱۵ میلیون تن است؛ این پروژه ۲۷ آذرماه کلنگ خورد و رکوردی را در کشور در پیشرفت ثبت کرده است.
بیش از ۹۰ یا ۱۰۰ درصد تاسیسات کارخانه تولید واکسن نصب شده است
وی ادامه داد: در حال حاضر به طور تقریبی بیش از ۹۰ یا ۱۰۰ درصد تاسیسات نصب شده و همچنین ۲۰ تا ۳۰ درصد تاسیسات موردنیاز تولید واکسن در حال نصب است و مابقی تاسیسات یا در شرف حمل به سمت کارخانه و یا در انبار موجود هستند و پیش بینی ما این است که این کارخانه در تابستان به بهره برداری برسد.
جلیلی افزود: ظرفیت کارخانه بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون دوز واکسن و فاز یک این پروژه که در واقع نیمه صنعتی است با ظرفیت تولید ۳ میلیون دوز واکسن در ماه است این فاز دارای دو نیمه است که نیمه اول آن راه اندازی شده و در حال تولید واکسن است. پیش بینی می شود که نیمه دوم آن تا ۱۵ روز آینده به اتمام برسد و تولید آزمایشی را شروع کند البته پیش بینی ما تولید ماهانه ۳ میلیون دوز واکسن است./