
سرویس حاشیه نگاری: روز سوم از سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر در سینمای رسانهها حال و هوای متفاوتی داشت. اکران فیلم «ابد و یک روز» اولین ساخته سعید روستایی برای اولین بار سالن میلاد را پر کرد و با استقبال بسیار خوب اهالی رسانه و سینما مواجه شد.
فیلم درباره دختری به نام «سمیه» است که مرکز توجه خانواده قرارگرفته و این در حالیست که در کنار او سه دختر و سه پسر دیگر در این خانواده حضور دارند. اما او بار این خانواده که مادری از کار افتاده و علیل دارند را به دوش میکشد و برای همه مادری میکند.
علاوه بر اینکه فیلم از اداهای روشنفکری دور شده و داستان تعریف میکند، بازیهای بسیار خوب بازیگران به کمک روایت قصه میآیند و مخاطب را با خود همراه میکنند. «ابد و یک روز» از فیلم اولیهای بسیار خوب جشنواره امسال است.
اما بیشک پدیده روز گذشته کاخ جشنواره فیلم «ایستاده در غبار» بود. محمدحسین مهدویان، کارگردان جوان و خوشذوق فیلم که خاطره شیرین «آخرین روزهای زمستان» را از او در خاطر داریم، این بار هم یک شاهکار آفریده است.
«ایستاده در غبار» روایت مردیست که خیلیها اسمش را شنیدهاند اما از او چیزی نمیدانند. کودکی، نوجوانی و جوانی احمد متوسلیان با خاطراتی از خانواده و دوستان نزدیکش روایت میشود و مهدویان تمام این خاطرات را بازسازی کرده و به تصویر کشیده است. فیلم اصلا شعار نمیدهد. نه تنها شعار نمیدهد بلکه روایت سینمایی درست و جذابی هم دارد و به همین دلیل است که حاضرین در سالن تنها چشم به پرده میدوزند تا حتی چند لحظه از این خلاقیت سینمایی را هم از دست ندهند.
به نظر میرسد قالب جدیدی که کارگردان جوان «ایستاده در غبار» به آن رسیده است، میتواند برای بسیاری از فرماندهان دفاع مقدس تکرار شود و نسخه جدید و به روزشده «روایت فتح» باشد برای نسل سوم و چهارم انقلاب که آن روزها را درک نکردهاند.
اولین تجربه سینمایی محمدحسین مهدویان همانطور که انتظار میرفت با استقبال فراوانی مواجه شد و حاضرین در سالن چند دقیقه به افتخار آخرین نسخه از «روایت فتح» سردار احمد متوسلیان دست زدند.