به گزارش حلقه وصل، بهنوش بختیاری از بازیگران مطرح کشورمان در برنامه رادیویی جمعه که از شبکه جوان پخش میشد در پاسخ به سؤالی درباره آرزوهایش گفته بود: «دوست دارم جامعهشناسی بخوانم تا مثلاً بعد از توافق هستهای سریع ذوقزده نشوم و به عواقب و آینده آن فکر کنم، مثلاً درباره اینکه بعد از ترکمنچای چه اتفاقی افتاد».
بعد از این اظهارنظر، رسانههایی که خود را حامی دولت میدانند، با توهینهای پیاپی به این بازیگر سینما، وی را «هنرمند نان به نرخ روز خور» معرفی کردند؛ یک روزنامه اصلاحطلب نیز در شماره روز دوشنبه 94/5/12 در مطلبی با عنوان «واسه نونه واسه نونه»، نوشت: بهنوش بختیاری یک بازیگر طنز و شومن است و اندازه همان سلمونی یا بقال میتوان روی نظرش حساب کرد و بس.
در همین راستا حجتالاسلام سید علی طاهری نماینده مردم گرگان و سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با انتقاد از توهین رسانههای اصلاحطلب به بهنوش بختیاری به دلیل انتقاد از مذاکرات هستهای، گفت: وقتی دولت محترم شعار آزادی نقد را مطرح میکند، شایسته نیست برخی در حمایت از دولت، هنرپیشهها را به دلیل نقد از دولت مورد فحاشی قرار دهند؛ چطور بازیگران هالیوود اجازه اظهارنظر درباره مذاکرات را دارند، اما هنرپیشههای ایرانی حق اعتراض و اظهارنظر ندارند.
وی با بیان اینکه، اظهارنظر درباره مذاکرات حق هر ایرانی است و ممکن است برخی موافق و برخی مخالف باشند که باید به تمام نظرها را محترم بدانیم، نه اینکه حامیان تمجید شوند و در عین حال هنرپیشههای منتقدی چون خانم بهنوش بختیاری «دلقک» خطاب شوند؛ اینکه آن رسانه اصلاحطلب نوشته اظهارنظر خانم بختیاری به اندازه بقال محل قابل محاسبه است، جای تعجب دارد. خوب بقال محل هم حق دارد اظهار نظر کند، ضمن اینکه هنرپیشهها در نزد ملت ایران از محبوبیت برخوردارند.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی با بیان اینکه توهین به هنرپیشهها قابل قبول نیست و هتاکان باید از خانم بختیاری عذرخواهی کنند، گفت: خانم بختیاری فراموش کرده بود که در این دولت، تنها تمجید و مدح آزاد است و شعار آزادیبیان و تمجید منتقد دروغی بیش نیست. برخی به محض اینکه نقدی میشود، فوراً منتقد را مورد هجمه قرار میدهند تا فضای خفقان بهطور کامل در کشور حاکم شود که این شرایط شایسته مدعیان آزادی بیان نیست.
گفتنی است این اتفاق بازتابهای گستردهای در رسانهها و اهالی فرهنگ و هنر داشت. نویسنده این مطلب که ابتدا آن را در صفحه شخصیاش در فیسبوک منتشر کرده بود، نیز به این بازتابها و انتقادات واکنش نشان داد.
علیاصغر شفیعیان یادداشت بلندی در پاسخ به انتقاداتی که به یادداشت توهینآمیزش شده است، نوشته و همه منتقدان خود را «دلواپس» نامیده است. در قسمتی از این یادداشت آمده است:
«سیدعلی آقای طاهری، نمایندهی پایداریچی مجلس گفته است: «توهین به خانم بهنوش بختیاری بهدلیل انتقاد هستهای نشانگر فضای خفقان است. چطور بازیگران هالیوود اجازه اظهارنظر درباره مذاکرات را دارند، اما هنرپیشههای ایرانی حق اعتراض و اظهارنظر ندارند».
همینطور محسن جندقی در روزنامهی به شدت دلواپس «وطن امروز» در یادداشتی با تاکید بر این که «بهنوش بختیاری را میتوان یک زن فعال ایرانی دانست.
آقای وطن امروز! آیا پگاه آهنگرانی و باران کوثری را هم زنان ایرانی میدانید که حق داشته باشند در بخش فرهنگی ستاد انتخاباتی این و آن فعالیت کنند؟ یا فقط اگر بهنوش بختیاری و شاید فردا روزی تتلو دربارهی راکتور آب سنگین یک اظهارنظر تخصصی همسو با دلواپسان داشته باشد، زن فعال ایرانی به حساب میآید؟»