به گزارش حلقه وصل، دومین مراسم رونمایی کتاب «گاف فرهنگ» حجتالاسلام محمدرضا زائری عصر روز گذشته(روز یکشنبه 13 خرداد ماه) در مرکز تبادل کتاب با حضور حبیب احمدزاده و پیام فضلینژاد از فعالان فرهنگی به عنوان منتقد برگزار شد، البته پیش از این مراسم رونمایی از این کتاب در کافه کتاب آفتاب بازار کتاب گلستان مشهد در روز 5 خرداد ماه جاری برگزار شده بود.
*زائری: مرور سابقه تاریخی تنها راهحل معالجه ناهنجاریهای اجتماعی و فرهنگی است
حجتالاسلام زائری نویسنده کتاب گاف فرهنگ با تأکید بر اینکه این کتاب حاصل یادداشتهایش در طی سالیان گذشته است، گفت: در میان کارهایی که منتشر شده است، از نثر ادبی شروع کردم، کارهای مطبوعاتی انجام دادهام که یادداشتهایی با موضوعات اجتماعی و فرهنگی را بر اساس گرایش خود نوشتم، در واقع کتابهای بعدی گردآوری همین مطالب بود.
وی افزود: در این میان به سمت موضوعی کردن مطالب رفتم و کتاب سبک زندگی نخستین کتاب در این زمینه بود، اغلب این یادداشتها را در قالب هندسه مفهومی گنجاندم و بخش عمدهای از آنها دغدغه بنده برای بخشی از جامعه بود.
حجتالاسلام زائری در میان سخنانش به بحث سند 2030 اشاره کرد و ابراز داشت: با طرح موضوع به این شکل موافق نیستم، زیرا خواسته یا ناخواسته ما را از چاه درآورند و در چاله انداختند.
وی با بیان اینکه برای تحلیل و آسیبشناسی یک موضوع فرهنگی و اجتماعی باید به سابقه تاریخی هم توجه شود، ادامه داد: برای معالجه عمل اجتماعی و فرهنگی، مرور سابقه تاریخی معالجه اجتنابآمیز امروز است، اینکه مطالعه کنیم در این چهل سال گذشته چه کردیم.
*فضلینژاد: آثار زائری شلاقی بر پیکر فرهنگمداران و سیاستمداران است
فضلینژاد از فعالان فرهنگی با اشاره به اینکه زائری را از سال 75 در خانه روزنامهنگاران جوان میشناسد، بیان داشت: زائری به یک مکانیسم شناخت، سوژه و اندیشه رسیده است، قلم آسیبشناسانه در فرهنگ را زائری با جدیت در این دهه گذشته انجام داده است.
وی با بیان اینکه یادداشتهای زائری تأثیر زیادی بر فکر و اندیشهاش داشته است، افزود: در واقع آثار زائری شلاقی بر عرصه فرهنگ در سیاستمداران است، شلاقی بر پیکر فرهنگمداران و سیاستمداران است، شلاق بر کسانی که نگاه سیاسی به فرهنگ داشتهاند.
فضلینژاد خاطرنشان کرد: کتاب گاف فرهنگ خالی از ضمائم تفصیلی است و مقالات آن دارای تاریخ و منبع نیستند و معلوم نیست این یادداشتها در کدام نشریه یا مجله منتشر شده است.
وی ادامه داد: تفکرات زائری به هنگام است و تفکرات او برای کسی که در سیاست در حال غرق شدن است میتواند موجب نجاتش شود.
این فعال فرهنگی اظهار داشت: زائری یک متفکر انقلابی چند بعدی است که هم آسیبشناسی میکند و هم راهکارهایی را ارائه میدهد و با مخاطب امروز که زبانش زبان متفاوتی است همراه میشود.
*احمدزاده: کتاب «گاف فرهنگ» درباره فرهنگی است که گاف میدهد
در ادامه حبیب احمدزاده به عنوان منتقد به ایراد سخنرانی پرداخت، وی با اشاره به اینکه مراسم رونمایی در واقع جدید نمایی است، گفت: نکته اوج رونمایی یک کتاب این است که در بازار باشد، خبرنگار هم آن را خوانده باشد و فضای محیطی برای آن هم فراهم گردد.
احمدزاده با گلایه از مسئولان فرهنگی و اجتماعی که حاضر نیستند، برای حل معضلات فرهنگی هزینه کنند، تصریح کرد: در واقع کتاب «گاف فرهنگ» درباره فرهنگی است که گاف میدهد، باید به جایی برسیم که دین از این سیستم غلط فرهنگی ریاپرور بیرون بیاید.
وی ادامه داد: جامعه دچار این شده است که آیینها را به نمایش در بیاورد که این خود زمینه ریا را فراهم کرده است، اینکه بحث ریا و شرک در جامعه محسوس است، به طور مثال اینکه دانشآموزی به خاطر حضور و غیاب در نماز جماعت حاضر میشود.
این منتقد با بیان اینکه گاف فرهنگ را با دغدغه مطالعه کرده است، اظهار داشت: تحلیلهای زائری بیشتر مقتضای حال بوده است تا آینده و فردا، کتاب گاف فرهنگ به آن آسیبهای دروغین ضربه میزند، در واقع این کتاب جهان فکری زائری است و پیشنهاد میکنم ابتدا ائمه جمعه سراسر کشور این کتاب را حتماً بخوانند.
به گزارش فارس، کتاب «گاف فرهنگ» تازهترین کتاب حجتالاسلام محمدرضا زائری است که سیاستگذاری و مدیریت فرهنگی را نقد میکند از سوی نشر آرما در 248 صفحه و به قیمت 25 هزار تومان منتشر شده است.