
به گزارش حلقه وصل، حسن رحیمپور ازغدی در همایش ائمه جماعات و مبلغین دانشگاههای استان تهران که امروز در سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد با اشاره به چالشهای پیشروی انقلاب اسلامی ایران گفت: این چالشها شامل چالشهای نظری و عملی است. چالشهای نظری اساسا درباره حقانیت نظام و انقلاب و چالشهای عملی درباره مشروعیت نظام است. دوست و دشمن هر دوی اینها را به روحانیت مرتبط میداند.
وی با اشاره به اینکه حضور روحانیت در دانشگاهها در طول دهههای اخیر به این اندازه بیسابقه بوده است گفت: تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی سابقه نداشت که این حجم از روحانیون حضور رسمی و نهادینه شده در دانشگاهها داشته باشند. تا قبل از انقلاب اسلامی تنها تعداد معدودی از روحانیون در دانشگاه حضور داشتند. این روحانیون از نخبگان حوزههای علمیه بودند که با مطالعات آزاد دروس دانشگاهی را فرا گرفتهاند و به مقابله با تفکرات منفی رایج در زمان خود پرداختند. افرادی مثل شهید مطهری و شهید بهشتی از جمله این افراد بودند.
رحیمپور ازغدی با اشاره به توطئه دشمن در ایجاد چالش نسبت به انقلاب اسلامی گفت: دشمن هم در حوزه حقانیت و هم مشروعیت و هم در حوزه کارآمدی انقلاب عملیات فکری و روانی انجام داده و جامعه را با چالشهای فکری مواجه کرده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: از جمله سوالات و شبهاتی که دشمنان بر فعالیت روحانیت در دانشگاهها مطرح میکنند اینگونه است که با چه منطقی روحانیت در دانشگاهها اینگونه حضور مستمر دارد؟ مگر ما مسلمان نبودیم که روحانیت بخواهد ما را مسلمان کند؟ دیگر اینکه میگویند امام جماعت مگر شغل است؟ نقش روحانیت در بومی کردن فضای دانشگاه چیست؟ بنابراین در کارکرد و کارآمدی اشکال وارد میکنند که البته باید برخی از شبهات و سوالات را در عمل پاسخ داد و نیاز به مباحث نظری نیست.
رحیم پور ازغدی ادامه داد: حتی برخی مسئولان نظام در جلسات رسمی این دست از شبهات را مطرح میکنند که اگر روحانیون نباشند دانشگاهها مذهبیتر خواهند شد. آنها حضور روحانیون در دانشگاهها را باعث تضعیف فعالیتهای دینی دانشجویان معرفی میکنند و نیز میگویند اسلام آخوندی مطلب دارد، اما مخاطب ندارد زیرا اسلامی که روحانیت ارائه میدهد براساس نیازهای روز نیست.
وی اشکال و شبهه دیگر روشنفکران دین را مقایسه شریعت با طبیعت برشمرد و افزود: این دست روشنفکران در مقالات و کتابهای خود مدعی هستند گزارش شما از شریعت مانند گزارش ما از طبیعت است همچنانکه جامعه روحانیت نمیتواند به طور قطعی نظریات خود را بر شریعت تطبیق دهد ما نیز آنچه که از علم طبیعت یافتیم نمیتوانیم به صورت قطعی بر علم آن صحه گذاریم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتقاد از وضعیت فعلی حوزههای علمیه گفت: جامعه حوزوی در بُعد فقه حکومتی ضعیف رفتار میکند. اخلاق تمدنی و اجتماعی در حوزههای علمیه و مطالعات اسلامی ضعیف مطرح و اکثرا به جنبههای فردی پرداخته میشود. همچنین حوزه باید مستقل از حکومت و مدافع مردم و ناظر و مصلح حکومت باشد. متاسفانه اکنون برخی روحانیون خود را وابسته به احزاب کردهاند و در همین حوزه و در حوزه مربوط به حزب خود موضعگیری میکنند که این مطلوب نیست.