
سرویس حاشیه نگاری: می دانیم آوزش و پروش هر چند دو مفهوم جداگانه هستند اما لازم و ملزوم یکدیگر هستند. آموزش فعالیت مستقیم و غیر مستقیم آموزگاران در سطوح مختلف برای انتقال اطلاعات و در جهت دانش اندوزی دانش آموختگان است. پرورش نیز فعالیت متربی در شکوفاسازی استعداد خویش در بستری است که مربی و مربیان برای او فراهم می آورند. کودکی و نوجوانی مهمترین دورانی است که می تواند شخصیت، تفکرات و نگاه کودک را به جهان تعیین کند و از این رو آموزش و پرورش از مهمترین و حساس ترین جاهایی است که آموزش و تربیت و پرورش کودک و نوجوان بر عهده او است.
بعد از ماجرای سند 2030 و انتقادات رهبر معظم انقلاب به آن و حاشی هایی که بوجود آورد نگاه ها بیش از قبل معطوف به عملکرد و ابلاغیه های آموزش و پرورش شد. بعد از اینکه مسئولین اعلام کردند که انجام دستور العمل های این سند متوقف شده تا حدودی این موضوع به حاشیه رفت اما گاهی اوقات بازهم از گوشه و کنار کشور خبرهایی مبنی عمل به برخی از مفاد این سند منتشر میشود.
اما این روزها خبر دیگری در رسانه ها منتشر شده و دست به دست می چرخد مبنی بر اینکه در یکی از ابلاغیه های وزارت آموزش و پرورش به استان همدان ورود دانش آموزان برخی از مقاطع تحصیلی به گلزار شهدا و عیادت از جانبازان ممنوع شده است.
یکی از اولین منابعی که این خبر را با تصاویر و مستندات منتشر کرد خبرگزاری تسنیم بود که با انتشار تصویر زیر نوشت:
در تبصره 2 این ابلاغیه آمده است که بازدید از گلزار شهد و عیادت از جانبازان برای دوره های متوسطه اول و دوم بلامانع است اما برای پیش دبستانی و اول و دوم دبستان ممنوع می باشد.
همانطور که گفتیم مسائل تربیتی در دوره کودکی و نوجوانی بسیار مهم هستند و تاثیر آنها تا همیشه بر شخصیت افراد اثرگذار خواهد بود. و تبصره 2 این ابلاغیه در حالی ورود کوکان پیش دبستانی و اول و دوم را به عیادت از جانبازان و گلزار شهدا ممنوع کرده که میدانیم فرهنگ شهادت و ادامه مسیر شهدا باعث رشد و تعالی بیشتر کودک و نوجوان می شود. در همین رابطه کلیپی از حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان منتشر که در از وی درباره این ابلاغیه سوال می شود و او اینگونه جواب می دهد:
وقتی این ماجرا رسانه ای شد مسئولان امر مجبور به جواب دادن درباره آن شدند و در همین رابطه علی رمضانی مدیرکل فرهنگی و هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزشوپرورش درباره چرایی ممنوعیت بازدید دانشآموزان پیش دبستانی و اول و دوم دبستان از گلزار شهدا، در مصاحبه ای گفته است:دستورالعمل اردوهای دانشآموزی به صورت موقت تنظیم شده است و حتما در بازنگری جدید آن را حذف خواهیم کرد چرا که بازدید دانشآموزان از گلزار شهدا و آشنایی با زندگی آنها از سیاستهای اصلی آموزشوپرورش است.
وی افزود: کمتر از یک ماه دیگر اجرای آزمایشی دستورالعمل اردوهای دانشآموزی به پایان میرسد و در بازنگری بحث بازدید از مقبره شهدا را حتما ذکر خواهیم کرد.
رمضانی در پاسخ به این پرسش که چرا ممنوعیت بازید از گلزار شهدا ذکر شده است؟ عنوان کرد: این دستورالعمل صرفا به دلیل اینکه نوآموزان پیش دبستانی با سنین بسیار پایین در فضای آرامستانها قرار نگیرند ابلاغ شده و تاکید بر بیمارستانها و آرامستانها به جهت رعایت اقتضای سنی و روحی این دانشآموزان بوده است.
وی خاطرنشان کرد: این دستورالعمل به صورت محدود در اختیار مدیران کل آموزشوپرورش استانها قرار گرفته است تا پس از بررسیهای کارشناسی بازخوردها را بسنجیم و موضوع ممنوعیت بازدید از گلزار شهدا قطعاً اصلاح و در بخشنامهای که فروردین سال آینده ابلاغ خواهد شد این ممنوعیت حذف خواهد شد.
اما نکته ای که نگران کننده است این است که رویه مسئولین در قبال اینگونه مسائل و اسنادی مانند 2030 تاکی ادامه خواهد داشت؟ توقف این دستور و العمل ها در زمانی صورت میگیرد ه رسانه ای شوند و سوال اینجاست که اگر این مسائل رسانه ای نشود آیا از آنها جلوگیری خواهد شد؟
در مسئله سند 2030 دیدیم زمانی مسئولین اعلام موضع کردند و گفتند از آن جلوگیری می شود که رهبر انقلاب از آن انتقاد کرده بود و در غیر این صورت نه نمایندگان مجلس و نه مسولین دولتی و نه حتی شورای عالی انقلاب فرهنگی موضعی درقبال آن نداشتند.