
به گزارش حلقه وصل، مرتضی کاردر داور بخش شعر نو هفتمین دوره جشنواره شعر انقلاب با بیان این که سطح مجموعه شعرها فراتر از انتظار بود، اظهار کرد: رقابت بین مجموعه شعرها در این دوره از جشنواره بسیار نزدیک به هم بود و در واقع مجموعه هایی که تقدیر و برگزیده نشدند، به دلیل ضعف نبود، بلکه مجبور به انتخاب بودیم.
وی ادامه داد: در تک اثرها هم آثار به طور کلی قابل قبول بود. البته ایرادهایی هم در آثار دیده می شد. به طور مثال برخی تصویرسازیها به ویژه در تک اثرهای ارسال شده، شبیه به هم بودند. همچنین بسیاری از مضامینی که شاعران به آنها پرداخته بودند نزدیک به هم بود.
این شاعر با تاکید بر این که شاعران انقلاب تا به امروز مضامین گوناگونی را در آثارشان مورد توجه قرار دادهاند؛ عنوان کرد: تصور میکنم در تعریفها و معیارهایی که برای داوریها مد نظر قرار میگیرد، جهت گیری کنگرهها و جشنوارههای این گونه باید مشخصتر باشد. ممکن است شاعری به موضوعی کاملا انقلابی و ملموس همچون استکبارستیزی بپردازد و از سوی دیگر شاعری اثری با مضمون اهل بیت (ع) را به جشنواره ارسال کند و نمیتوانیم بگوییم که شعر اهل بیت (ع) خارج از انقلاب است. چرا که مضامین آئینی همواره در شعر شاعران انقلاب بوده است.
کاردر اظهار داشت: در جهت گیری کنگرهها و جشنوارهها باید مشخص باشد که اولویتهای برگزارکنندگان جشنواره و در درجه نخست باید مشخص شود که هدف اصلی از برگزاری جشنواره چیست.
وی عنوان کرد: قالب شعر نو از ابتدای انقلاب اسلامی حضور داشته و شاعران توانمندی با قالبهای نو همچون زنده یاد طاهره صفارزاده، سید علی موسوی گرمارودی، سلمان هراتی، سید حسن حسینی و ... در قالب نو شعر میسرودند.
وی همچنین گفت: روایت امروز شاعران در قالب های نو با شاعران گذشته متفاوت است. زمان گذشته و جنس تصویرسازیها و شعرها فرق کرده است. البته آثار شاعران امروز هم خوب بوده است و سعی کرده اند تغییرات شعر امروز را در شعرهایشان داشته باشند.