یک پژوهشگر شعر عاشورایی گفت: شعر عاشورایی دارای چهار رکن است؛ پیام، حماسه، سوگ، حب و یا عشق از جمله ارکان شعر عاشورایی محسوب میشود.
کتاب «اهلِ بیتِ شعر» که دربردارنده پژوهشی علمی پیرامون اشعار زنده یاد سلمان هراتی است، به قلم محمدجواد آسمان و علیرضا رضایی منتشر شد.
بسیاری از شاعران، پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، سالهای سال در شعرهایشان طلوع تغییراتی اساسی را در نظام سیاسی کشور انتظار میکشیدند که البته بعد از وقوع آن، چنان آن را با آرمانشان بیگانه دیدند که گاه به انتقاد از آن برخاستند و گاه سکوتی معنادار بر شعرشان سایه افکند. و این هر دو، جدا از کسانی بود که در سایه روشنی اعتراضی، خاک کشور را ترک گفتند. خلاء غیبت یا سکوت حاکم در ادبیات ایران در غیاب شاعران مطرح روزگار، با وجود آسیبهایش، فضا را برای بالیدن و بروز شاعرانی فراهم آورد که جهانبینی همسویی با تغییرات موجود داشتند.
چهل و سومین «شب شاعر» با پاسداشت میرهاشم میری برگزار خواهد شد.
حمیدرضا برقعی معتقد است: شعر آئینی از شعر عاشقانه پیشی گرفته و جلوتر است چرا که شعر عاشقانه در حسین منزوی تمام شد.
سورنا جوکار در یادداشتی به مناسبت چهل و دومین شب شاعر ویژه «ایرج قنبری» شاعر و ترانهسرای معاصر نوشت: یکی از معروفترین بهاریههای شعر انقلاب، شعر «بهار آمد و شمشادها جوان شدهاند» اثر ایرج قنبری که به گفته او به درخواست مشفق کاشانی سروده شدهاست.
مراسم رونمایی از کتاب «روایتی ساده از ماجرایی پیچیده» نوشته ابراهیم حسنبیگی در خبرگزاری فارس همزمان با ایامالله دهه فجر برگزار شد.
داور بخش شعر نو هفتمین دوره جشنواره شعر انقلاب گفت: مضامین آئینی همواره در شعر شاعران انقلاب بوده است و نمی توانیم چنین مضامینی را از شعر انقلاب جدا کنیم.
آیین رونمایی از ترجمه انگلیسی گزیده اشعار قیصر امینپور، طاهره صفارزاده، سلمان هراتی و بررسی هرمنوتیک خدا و قرآن در شعر فارسی با نام «فقه الله اکبر» در حوزه هنری برگزار شد.
اسماعیل امینی گفت: شاعر با نگاهی انسانی به موضوع جنگ مینگرد و اینگونه درآمیخته کردن مسائل سیاسی با حوزه هنر و شعر، موجب تقدسی میشود که مانع از پرداختن و صحبت درباره آن موضوع است.
رضا اسماعیلی میگوید واکنش شاعرانه به رویدادهای مهم جهان سفارشی از درون شاعر به اوست و نباید آن را منفی انگاشت.
ترجمه انگلیسی گزیدهای از سرودههای قیصرامینپور توسط بنیاد مطالعات ایرانی در لندن منتشر شد.
محمد قبادی از اتمام نگارش زندگینامه آیت الله سیدرضا صدر برادر بزرگتر امام موسی صدر خبر داد.
عیدانه «ماه نشان» با حضور اهالی فرهنگ و هنر و رسانه، یکشنبه شب به صورت زنده روی آنتن شبکه افق رفت.
یک منتقد ادبی در مراسم رونمایی از یادنامه مرحوم خلیل عمرانی گفت: متأسفانه به دلیل سیاستزدگی در حوزه مطبوعات بسیاری از نشریات اثرگذار از دور خارج شدند.
معاون امور بینالملل بنیاد سعدی از ارسال 10هزار نسخه از آثار نویسندگان شاخص پس از انقلاب به خارج از کشور در سال 95خبر داد.
مرتضی امیری اسفندقه، از سیدحسن حسینی با عنوان «شاعر عاشق آرمانهای انقلاب» یاد میکند و میگوید: او هرگز آرمانهایش را به یک بشقاب پلو نفروخت.
شاعر حوزوی مرحوم عزیزی را از خط شکن های شعر آیینی در ادبیات فارسی بعد از انقلاب دانست و گفت: برای اولین بار این احمد عزیزی بود که از واژه «یاس» برای حضرت زهرا(س) استفاده کرد.
مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری اولین صداهای انقلاب را شعر و شعار دانست و گفت: «شعار یعنی شعر نابی که مردم یکصدا فریادش کردند»
سعید بیابانکی گفت: متاسفانه کسی به دنبال تئوریزه کردن شعر و ادبیات انقلاب نبوده و جای این مهم خالی بوده است.