
به گزارش حلقه وصل، در آستانه روز قلم دو مجموعه شعر جدید شاعر انقلابى و متعهد، «حجت الاسلام محمدحسین انصارىنژاد» به نام هاى «دلنخواهى» و «غزل خوانى شب بوها» رونمایی میشود.
مرتضى حیدرى آل کثیر از شاعران کشورمان یادداشتی برای یکی از این دو مجموعه با عنوان «دلنخواهى» نوشته است، آنچه در پی میآید متن یادداشت این شاعر است.
به نام خدا
درنگی کوتاه بر مجموعه «دل نخواهی»
دین به مثابه ی اعتقاد و روش زیستن و هنر به مثابه ی تجلی کالبدی و مادی اعتقادات و باورها از دیرباز در معنا بخشیدن به زندگی بشر ایفای نقش کرده است.
دین و هنر در واقع دو موضوع و دو مقوله ی بنیادین مرتبط با ساحت های وجودی حیات انسان هستند.البته این دو از یک جنس و یا همرتبه و هم درجه نیستند. لیکن تاثیرپذیری شان از یکدیگر، نمونه ای یگانه ست. به این ترتیب که (اصولا دین همواره هنر را برای تریین جنبههای معنوی و غیر قابل بیان خویش به خدمت گرفته است و هنر نیز با ارتزاق از مبانی و مفاهیم معنوی دین رشد نموده است.)_(مقاله شاخصه های هنر دینی .اردشیرصالح پور.مج آینه جمال.پص۳۱.۱۳۹۱
از سوی دیگر مسئله ای که باید به آن اشاره کرد روح هنر اسلامی ست که در واقع سیر از ظاهر به باطن اشیاء و امور است.یعنی هنرمندان اسلامی در نقش و نگاری که در صورتهای خیالی خویش از علم کثرت می بینند،در نظر هنرمند هر کدام جلوه ی حسن جمال و جلال الهی را می نمایاند.
مجموعه «دل نخواهی» اثر طبع برادر گرانقدر و شاعر توانا جناب محمد حسین انصارینژاد را باید از این نگاه ارزیابی کرد. نگاهی که مطمئنا نباید در حدّ جستن مضمونهای نو و صور خیال بدیع در شعر باشد. البته این مجموعه سرشار از محسنات بدیعی ست که در سرتاسر شعرها میدرخشند و خواننده را به درنگی دلخواه دعوت می کنند.
مسجد آئینه است و ابن ملجم های بسیار
شرحی از نامردمیّ و نامرادی می نویسد
استخدام درست واژهی نامرادی که لقب ابن ملجم را نیز به ذهن متبادر می کند بسیار ظریف وهنرمندانه بکار رفته است.
نگاه تیز و انتقادی و سخن از رنج های انسان امروزی و مردم رنجدیده همواره از مسائل پربسامد شعر انصاری نژاد بوده که در این مجموعه نیز به وفور قابل جستجوست:
تهی ست سفره ی همسایه و نمی افتد
میان آینه چشمان شرمگین شما
ص۳۲
انصارینژاد را با شعرهای پرشور و دارای دایرهی واژگان وسیع میشناسم که سیر در آفاق و انفس در آنها با عاطفهای راستین و نگاهی عارفانه همراه است. او از آن دسته شاعران پرکاری ست که علیرغم مشغله های فراوان و اجتهاد در راه کسب علم و همچنین خدمت به مردم ،همیشه دست به قلم میبرد و اصلا نمیتواند در قبال اتفاقات و مسائل اجتماعی دورو بر خود بی تفاوت باشد و هماره موضع روشن دارد.
مجموعه «دل نخواهی» نیز مجموعه موفقی از حیث پرداختن به اتفاقات و نقد وضع موجود به شمار میرود که در کنار آن شعرهای آئینی قابل تامل و همچنین غزلهای عرفانی گرانسنگی گنجانده شده است.
گنجاندن قالبهای چهارپاره و سپید و ترانه در این مجموعه نشان از توانایی این شاعر در بکار گیری قالبهای مختلف است.
حقیر غزلهای این مجموعه را نسبت به کتابهای پیشین این شاعر خواندتی تر و دارای اتفاقهای درخشان بیشتر یافتم و امیدوارم این شاعر محجوب و توانا را همیشه اینگونه سرزنده و پرکار ببینیم .
آرزوی موفقیت و سربلندی برای ایشان
والسلام