
سرویس حاشیه نگاری _مهدی چراغ زاده: چند روز پیش تصاویر برخورد خشونتبار و بیادبانه «عباس آخوندی»، وزیر راه وشهرسازی دولت حسن روحانی با یک خانم خبرنگار، موجی از واکنشها را برانگیخت. نقض حریم خصوصی و خشونتورزی کلامی و فیزیکی برابر بانوی خبرنگار صداوسیما فقط بخاطر طرح مودبانه یک سوال از وزیر دولت تدبیر و امید، همراه با پرت کردن میکروفن خبرنگار، از فردی که 8 سال سابقه وزارت در کارنامه خود دارد، بعید است اما مرور سوابق عباس آخوندی موجب شد درخواستها برای پیگیری حقوقی این جریان و ورود مدعیالعموم به پرونده جدی شود.
اما موضوع نوشتار کنونی پرداختن به رفتارهای وزرا و دولت آقای روحانی نیست، چرا که این موضوع و مصادیق آن در این مجال نخواهد گنجید. سوالی که در این جا مطرح می شود این است که صدا و سیما در این چند روز به جز زیرنویس در یکی از شبکهها و مراسم تجلیل بی سروصدا از این خانم، اقدام دیگری برای گرفتن حق پایمال شده خبرنگار خود انجام نداده، نه شکایتی، نه گزارشی و نه حتی نقد و انتقادی از این رفتار هتاکانه عباس آخوندی از طرف صدا وسیما صورت نپذیرفته است.
البته صدا و سیما در موارد دیگر و اتهاماتی و کنایاتی که از جانب دولت و حامیان آن نیز مطرح می شود نیز تا کنون عکس العملی نشان نداده و این امر موجب تقویت این ادعا شده است که صدا و سیما بخاطر کسری شدید بوجه و ترس از کمتر شدن آن به نوعی مرعوب دولت است و مسئولین آن مجبورند در برابر اتهامات و بدرفتاری ها و همچنین هتاکی های وزرا و هیات دولت حتی نسبت به خبرنگاران خود سکوت کنند.
این موضوع در روزهای کنونی و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و بحث عملکرد چهارساله دولت پررنگ تر شده است و سوالی که برای بسیاری از نخبگان و مردم پیش آمده این است که آیا صدا و سیمایی که حتی نمی تواند مانع تضییع حق خبرنگار خود شود، می تواند در دوران انتخابات و برگزاری مناظرات، عدالت را رعایت کند و از حق و حقوق مردم حفاظت کند؟
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کشورمان 29 اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد و بسیاری از مردم در مناطق دوردست کشورمان شاید تنها از طریق رسانه ملی بتوانند با نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آشنا شوند و با توجه به عملکرد گذشته و همچنین برنامه های آینده شان اصلح را انتخاب کنند. اگر صدا و سیما بخواهد همین مشی نادیده گرفتن و ترس از برخی افراد صاحب نفوذ و قدرت نسبت به عملکرد واقعی آنها سرپوش بگذارد و اظهارات بعضا ضد و نقیض آنها را به صورت کامل برای مردم بازگو نکند مردم نمی توانند به انتخاب درستی برسند.
قابل ذکر است که علیرغم سکوت صدا و سیما در قبال برخی عملکرد ها و برخورد های دولت، باز هم این دولتی ها هستند که طلبکارانه از صدا و سیما انتقاد می کنند و می گویند صدا و سیما در تعارض با دولت عمل می کند و در برنامه های مختلف دولت را تخریب می کند.