به گزارش حلقه وصل، محمدمهدی سیار شاعر انقلاب در پی درگذشت احمد عزیزی گفت: احمد عزیزی به اتفاق نظر همه صاحب نظران، از جمله شاعران صاحب سبک سال های اخیر بود و موفق شد با آن نبوغ و خلاقیتی که داشت، جان تازه ای به قالب مثنوی شعر امروز بدهد.
وی افزود: عزیزی به زبان و لحن خاصی که می خواست در شعر دست پیدا کرد و اگر مخاطبی با شعر معاصر آشنا باشد، همین که چند بیت از این شاعر را بدون نام خودش، مقابلش بگذاریم، متوجه می شود که این اشعار سروده عزیزی هستند. عزیزی در شعر امروز پیروانی دارد و انعکاس صدای شعرش در شعر شاعران دهه های ۶۰ و ۷۰ مشهود است. به طور کلی شعر او متمایز از شعر شعرای پیش از خودش بود.
سراینده مجموعه «حق السکوت» در ادامه در پاسخ به سوالی درباره میزان تاثیرگذاری عزیزی بر جریان های شعری ، گفت: او کار اصلی خود را در همان مثنوی های آغازین و دیگر کتاب هایی که از او چاپ شده، انجام داده است. یکی از کارهای مهم عزیزی این بود که اثبات کرد می توانیم در همین چارچوب با مفهوم شعر انقلاب و با مبانی ارزش ها، شعر گفته و جلو برویم. این نکته هم برای جریان شعر انقلاب، بسیار مهم است که چند شاعر صاحب سبک از جمله احمد عزیزی را دارد. تنوع شعری هم بین این شاعران صاحب سبک، مساله مهمی است؛ از طرفی علی معلم دامغانی را داریم که مثنوی هایی کاملا متمایز و متفاوت از مثنوی های عزیزی دارد. از آن سو، قیصر امین پور را داریم که به زبان شخصی خودش دست پیدا کرد. بنابراین این گونه شعرها و شاعران هستند که اعتبار جریانی به نام شعر انقلاب شدند و در وضعیت فعلی، این نام ها در عین پایبندی به مفهوم شعر انقلاب، خود دارای خلاقیت و تمایزهای سبکی درخشانی هستند.
این شاعر در ادامه گفت: احمد عزیزی از اعتبارهای شعر انقلاب به حساب می آید و اشعارش پشتوانه این جریان هستند. تلاش او برای دستیابی به یک عمق فلسفی و اندیشه مولف در شعرهایش که در عین سادگی و صمیمت زبانی به وجود آمد، و در عین حال حفظ و خلق یک عاطفه سرشار، او را به عنوان یکی از چهره های ماندگار حوزه شعر امروز تثبیت کرده است. اعتقاد دارم که شعر او بازخوانی خواهد شد و جوان ها به عنوان یکی از چهره های اصلی شعر انقلاب، آثارش را مورد مطالعه قرار می دهند.
سیار گفت: به نظرم، در حال حاضر وقت آن است که صاحب نظران و منتقدان، با نگاهی جدی و عمیق، کارنامه عزیزی را مرور و بررسی کرده و آنچه را که برای شعر جوان کشور دارد، بازیابی کنند. در این زمینه چند کار لازم است. ابتدا اگر اثر چاپ نشده ای دارد، به همت خانواده اش چاپ شود؛ چه در حوزه نظم و چه نثر چون او در نثر هم صاحب سبک بود و از خانواده اش درخواست دارم که هر دست نوشته از شعر یا نوشته ای را که از او به جا مانده، حفظ کرده و در صورت امکان چاپش کنند. آثار عزیزی تا به حال به صورت پراکنده چاپ شده اند و برخی از آثار مهمش هم در بازار نشر نیستند. به نظرم جا دارد مجموعه کاملی از آثار نثر و نظم عزیزی توسط یک ناشر خوب چاپ شود. همچنین به نظرم باید گزیده ای از آثار درخشان ترش چاپ شود تا در دسترس فردی که می خواهد مرور سریعی بر کارنامه عزیزی داشته باشد، قرار بگیرد و فکر می کنم خوب است این کار توسط افراد باذوق انجام شود.