به گزارش حلقه وصل، جلسه کرسی تدریجی با عنوان پرسمان یاد (مباحث فلسفه، خاطره- داستان) با ارایه استاد علیرضا کمری، احمد شاکری و فرانک جمشیدی عصر امروز در سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
دکتر محمدرضا سنگری، نویسنده و استاد دانشگاه در این جلسه گفت: محور اصلی بحث، گفتمان یاد است. پرسمان یاد کتاب بسیار ارزنده استاد علیرضا کمری است. این کتاب بعد از چند کتابی که استاد کمری پیش از این داشتند به گونه ای تداوم و تعمیق بخش های قبل است.
دکتر سنگری ادامه داد: علیرضا کمری در سال 83 با کتاب یاد خاطره ورودش را به شکل کاملا تخصصی در خاطره آغاز کرد. مجموعه مقالات یاد مانا که ایشان نوشتند شامل 5 مقاله در باب خاطره است. کتاب اثرنشان ایشان در سال 93 یک منظر تازه به سوی حوزه ثبت خاطره باز کرد.
وی با بیان اینکه کتاب پرسمان یاد محصول 15 جلسه است، عنوان کرد: پرسمان یاد شامل 446 صفحه است که حدود 100 پرسش بوده که فهرست شده به یک چینش، گزینش و دسته بندی رسیده است. جلسات مربوط به این کتاب در حوزه هنری برگزار شده است. کسانی که در جلسات مربوطه شرکت داشتند، متنوع بودند و عمدتا کسانی بودند که در خاطره نگاری صاحب اثر بودند.
این نویسنده و پژوهشگر با اشاره به اینکه احمد شاکری کتاب پرسمان یاد را نقل کرده است، اظهار داشت: پرسش ها در مورد این کتاب زیاد است. یک سوال این است که اگر قرار باشد خانم فرانک جمشیدی جلد دوم این کتاب را بنویسند چه پرسش هایی را منظور می کنند؟ احمد شاکری سالهاست در حدود ادبیات داستانی به خصوص ادبیات دفاع مقدس کار کرده است و در این جلسه نقد خود را بر این کتاب ارایه می دهد.
دکتر سنگری با طرح این سوال که چه داد و ستدی بین داستان و خاطره وجود دارد، تصریح کرد: خاطره بومی تر است. ادبیات داستانی ما عمدتا تحت تاثیر ادبیات داستانی غرب است. در نگارش خاطره الگوهای پیشین پیش روی خاطره نویسان نبوده است. ما یک پشتوانه تاریخی داریم، ما جامعه ای روایتگر هستیم؛ در حقیقت ما خاطرخواه خاطره هستیم.