
به گزارش حلقه وصل، موضوع جنایات دولت آل سعود در منطقه و در حمایت از جریانات تکفیری و فاجعه منا در چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت یکی از محورهای کلیدی فراخوان و سیاستگذاریهای محتوایی تعریف شده است و در این رابطه آثار زیادی در دو بخش داخلی و بینالملل برای دبیرخانه رسیده است.
علاوه بر پنج فیلم اعلام شده در بخش مسابقه سینمای ایران، چهار عنوان فیلم با محوریت جنایات عربستان از کشورهای انگلستان و کنیا و یمن در دو بخش کوتاه و مستند جشنواره به نمایش در میآید.
بر پایه این خبر، عناوین فیلمهای به این ترتیب است:
عربستان-یک رژیم رو به زوال به کارگردانی مرتضی جعفر از کشور انگلستان است. موضوع آن به این شرح است: آیا رژیم سعودی رو به زوال است؟ آیا جنگ، پارتی بازی، کسری بودجه، سقوط ارزش نفت و بیثباتی در منطقه اشاره به یک کشور در حال گذار است؟ یا رژیم برای بقا مبارزه میکند؟
مکتب ابن تیمیه- ریشه تروریسم ساخته مصطفی مسعود از انگلستان/ این فیلم نگاهی دارد به ریشه و ایدئولوژی وهابیت، که توسط محمد ابن عبدالوهاب و تحت تاثیر نوشتههای ابن تیمیه پایهگذاری شد. این مستند به مطالعهی تعالیم و آموزههای وهابیت و دلایل نفرت شدید آن نسبت به دیگر ادیان و مذاهب میپردازد.
زیر خاکستر ساخته احمد معمری از کشور کنیاست که روایت حمله عربستان سعودی به کشور و مردم بیگناه یمن و مقاومت دلیرانه مردم یمن است.
سرزمین دو بهشت ساخته وحید محمدالعلفی از کشور یمن است که روایت مردم بیگناه یمن در زیر آتش باران سعودیها و ویرانیهای حاصل از جنگ در کشور و ملت یمن ...
علاوه بر این آثار پنج عنوان فیلم با موضوع فاجعه منا و عربستان در بخش مسابقه سینمای ایران جشنواره مقاومت به نمایش درمیآیند: عروج بیخروش به کارگردانی امیر مهریزدان و تهیهکنندگی مصطفی خیرپور (مستند)/ آقای سفیر به کارگردانی ناصر نادری و تهیهکنندگی موسسه فرهنگی روایت فتح(مستند)/ آنجا کربلا شد به کارگردانی محسن جهانی و محسن عقیلی به تهیهکنندگی محسن جهانی(مستند)/ خیابان 204 به کارگردانی محمدامین امامی و تهیهکنندگی خانه طراحان انقلاب اسلامی (پویانمایی)/ میکشیم به کارگردانی سیدمهران علوی و تهیهکنندگی سازمان هنری رسانهای اوج(نماهنگ).
گفتنی است چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با شعار «تجلی گفتمان فرهنگی انقلاب اسلامی» به همت بنیاد فرهنگی روایت و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس از 2 تا 9 مهرماه سال جاری در تهران برگزار میشود.
*بیش از 3000 نقطه کشور میزبان اکرانهای مردمی جشنواره مقاومت میشوند
بیش از 3000 نقطه کشور میزبان اکرانهای مردمی جشنواره مقاومت با موضوع شهدای مدافع حرم میشوند.
همزمان با برگزاری چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت منتخبی از آثار جشنواره با همکاری شبکه اکران مردمی جشنواره عمار در سطح کشور اکران میشوند.
بر پایه این خبر، اکران فیلمهای شهدای مدافع حرم اقدام مشترک جشنوارههای مقاومت و عمار است که از طریق این شبکه مردمی در سطح کشور پیشبینی شده است.
در این خبر آمده است: بیش از 10 اثر از آثار منتخب جشنواره مقاومت از طریق این شبکه اکران خواهد شد و نکته قابل توجه اکران این است اکران این آثار، در مدارس، مساجد، حسینیهها، دانشگاهها، پایگاههای بسیج، ادارات، سازمانها، سالنهای آمفی تئاتر، حتی، پارکها صورت میگیرد که بیشترین نقاط تجمع و حضور طیفهای مختلف مردمی است. از بین محلهای اکران فیلمها هم بعد از مساجد که بیشترین اکرانها را دارند، مدارس و دانشگاهها از دیگر نقاط پر اکران این آثار هستند.
شایان ذکر است همراه با اکران فیلمهای چهاردهمین جشنواره بینالمللی مقاومت از طریق شبکه اکران مردمی عمار، صدها نقطه دیگر از استانها و شهرستانهای کشور از طریق سازمان بسیج دانشجویی، سازمان بسیج طلاب و روحانیون و... اکران خواهند شد.
*معرفی فیلمهای بخش«اسلام هراسی و ایران ستیزی در سینمای غرب»
فیلمها و کارشناسان بخش اسلام هراسی و ایران ستیزی جشنواره فیلم مقاومت معرفی شدند. فیلمهای"گلاب"ساخته«جان استوارت»، بخشهایی از سریال هوملند، فیلم"پسران ابوغریب"ساخته لوک موران، فیلم"تک تیرانداز آمریکایی"ساخته کلینت ایستوود و فیلم "لندن سقوط کرده است"ساخته بابک نجفی در این بخش اکران می شوند و پنج تحلیلگر فرهنگی و سینمایی به ارزیابی و بررسی آنها خواهد پرداخت.
روابط عمومی جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با اعلام این خبر افزود: بخش «اسلام هراسی و ایران ستیزی در سینمای غرب» در جشنواره بینالمللی مقاومت با هدف کالبدشکافی و رازگشایی پشتپرده فیلمها و سریالهای ضداسلامی و ضدایرانی در نظر گرفته شده که چند نمونه از آثار مطرح در این زمینه همراه با اکران مورد نقد و تحلیل قرار میگیرند.
در این خبر اسامی کارشناسان و فیلمهایی که قرار است توسط این کارشناسان تحلیل شوند، به این ترتیب آمده است:
فیلم «گلاب» ساخته «جان استوارت»، مجری مراسم اسکار و مجری شوی مشهور تلویزیونی «دیلی شو» توسط دکتر شهاب اسفندیاری استاد دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر، مستندساز و پژوهشگر در حوزه مطالعات فرهنگی مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد.
بخشهایی از سریال هوملند که قرار است توسط حسن عباسی از تحلیلگران و صاحب نظران فرهنگی مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. عباسی، تحلیلگر و رئیس اندیشکده یقین، دارای مقالات و سخنرانیهای بسیاری در داخل و خارج کشور بوده و دکترینهای مختلفی در حوزههای سیاسی، فرهنگی، دفاعی و ... ارائه نموده است.
فیلم سینمایی"تک تیرانداز آمریکایی"ساخته کلینت ایستوود توسط دکتر مجید شاه حسینی استاد دانشگاه و پژوهشگر، مورد بررسی تحلیلی قرار میگیرد. شاه حسینی دارای تالیفاتی همچون سینما و صهیونیسم بوده و ضمن حضور در پستهای مدیریتی و برخی پروژههای سینمایی و تلویزیونی، دو دوره دبیر جشنواره بینالمللی فلم فجر و کودک نیز بوده است.
فیلم «پسران ابوغریب» ساخته لوک موران توسط نادر طالبزاده، مستندساز و کارشناس رسانه مورد نقد و بررسی قرار میگیرد. طالبزاده دارای مدرک کارشناسی ارشد کارگردانی سینما از دانشگاه کلمبیا آمریکا بوده و از منتقدان جدی سیاستهای سلطه جویانه رسانهای آمریکا و برخی کشورهای غربی است.
فیلم «لندن سقوط کرده است» ساخته بابک نجفی توسط سعید مستغاثی، روزنامهنگار و منتقد سینمایی نقد و تحلیل می شود. مستغاثی علاوه بر تجربه برنامهسازی تلویزیونی و ساخت فیلم داستانی و چند مجموعه مستند، عضو هیات انتخاب و داوری برخی جشنوارههای فرهنگی و هنری نیز بوده است.
گفتنی است چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با شعار «تجلی گفتمان فرهنگی انقلاب اسلامی» به همت بنیاد فرهنگی روایت و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس از 2 تا 9 مهرماه سال جاری در تهران برگزار میشود.