صد و بیست و چهارمین شماره ماهنامه فرهنگی تشکیلاتی «حلقهوصل»، با موضوع «جشنواره فیلم فجر» به نقد و بررسی فیلم های حاضر در فجر چهل و سوم میپردازد.
فریبا یوسفی، دبیر نوزدهمین جشنواره شعر فجر، در نشست خبری این جشنواره که در روز شنبه ۲۷ بهمن ماه در خانه کتاب برگزار شد اعلام کرد که یکی از محافلی که جای تامل بیشتری داشته باشد و پرتعدادترین محفل شعر امسال است، محفل شعر بانوان است که امسال در خانه پروین برگزار میشود.
«بازی را بکش» با روایتی جنجالی از تبانی، شرطبندی و فساد، روی یکی از حساسترین معضلات فوتبال ایران دست گذاشته است. اما آیا این فیلم تصویری واقعبینانه ارائه میدهد یا در ناامیدی غرق شده است؟
فیلم “خدای جنگ” یک اثر جنگی و بیوگرافی است که تلاش میکند تا زندگی شهید حسن طهرانی مقدم، پدر موشکی ایران، را به تصویر کشد. این فیلم در بستر جنگ ایران و عراق روایت میشود و به چالشها، تصمیمات اخلاقی، و تلاشهای قهرمانانه شخصیتهای اصلی خود میپردازد.
فیلم “ماریا” به عنوان یک اثر سینمایی، از آن دسته آثاری است که به سختی میتواند توجه مخاطبان را جلب کند و بیشتر شبیه یک تجربه عذابآور برای تماشاگران است تا یک اثر هنری که ارزش وقت گذاشتن را داشته باشد.
فیلم «پیشمرگ» با روایت داستانی که زندگی شهید سعید قهاری را به تصویر میکشد، در همان ابتدا مخاطب را به خود جذب میکند. انتخاب یک مقطع خاص از زندگی یک چهره تأثیرگذار تاریخی و پرداختن به آن، فرصتی عالی برای عمقبخشی به روایتهای سینمایی مرتبط با تاریخ ایران است.
طنز در سینمای ایران همواره جایگاه ویژهای داشته و به عنوان یکی از ابزارهای مهم برای نقد اجتماعی و فرهنگی مورد استفاده قرار گرفته است. زمانی نه چندان دور، فیلمهای طنز ایرانی با وزن و محتوای غنی خود دل مخاطبان را به دست میآوردند و به طور هوشمندانهای با زندگی روزمره پیوند میخوردند.
در چند دهه اخیر، سینمای ایران شاهد تولید چندین اثر برجسته بوده است که توانستهاند جایگاه خود را در میان مخاطبان داخلی و خارجی تثبیت کنند. در این میان، «موسی کلیمالله» به عنوان دستاوردی جدید و بینظیر در این عرصه، از ویژهترین آثار به شمار میآید.
فیلم «شمال از جنوب غربی» از آثار جدید دنیای سینماست که با بهرهگیری از پیچشهای داستانی و جلوههای بصری قابل توجه، سعی در جذب مخاطبان دارد. این فیلم با ترکیب مضامین معمایی و اکشن بسیار تلاش کرده است به نوعی توجه مخاطبان را به خود جلب کند.
در سالهای اخیر، در سینمای ایران شاهد روندی نگرانکننده و تکراری در بسیاری از فیلمها بودهایم که از نظر محتوایی و اجرا، بسیاری از آنها در ابتذال و کلیشهسازی گرفتار شدهاند. این روند به قدری برجسته شده که به نظر میرسد در سالهای اخیر برای برخی فیلمسازان، افترا و توهین به اعتقادات و شعور محاطب به نوعی «رسم» در سینما تبدیل شده است.
در دنیای امروز، صنعت انیمیشن به یکی از پر رونقترین و تاثیرگذارترین بخشهای رسانهای تبدیل شده است. به ویژه در شرایطی که بازارهای جهانی و حتی داخلی، به دنبال تولید آثار جدید و منحصر به فرد هستند، سرمایهگذاران و تولیدکنندگان انیمیشن در مرحله اول به ایدههای جذاب و نوآورانه توجه دارند.
فیلمهای دلهرهآور یکی از ژانرهای محبوب در سینما هستند که به دلیل توانایی در ایجاد تنشهای ذهنی و عاطفی در مخاطب، همواره جایگاه ویژهای در دل تماشاگران دارند. اینگونه فیلمها تلاش میکنند تا با ایجاد سوالات متعدد و نگرانیهای پنهان در ذهن بیننده، حس کنجکاوی و اضطراب را در او بیدار کنند.
انیمیشنها همواره بهعنوان یک رسانه قدرتمند برای انتقال پیامهای مختلف به مخاطب شناخته شدهاند، و بهویژه در دنیای امروز که مخاطبان آن بهویژه کودکان از تجربههای بصری متنوع و پیچیده بهره میبرند، تولید انیمیشنهایی با داستانهای جذاب و خلاقانه به یک چالش بزرگ تبدیل شده است.
فیلم «ترک عمیق» بهعنوان یک اثر سینمایی که مسائل اجتماعی و درامهای انسانی را در بستر سختیهای زندگی مردم به نمایش میگذارد، با واکنشهای متفاوتی از سوی مخاطبان روبرو شده است.
بنیاد ملی بازیهای رایانهای فراخوان دهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجر را منتشر کرد.
امینی درباره چرایی حضور فیلمهای ضعیف در بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر گفت: هیئت انتخاب باید از بین ۱۰۶ اثر رسیده به جشنواره، جدولش را پر میکرد.
در فاصله یک روز مانده به آغاز چهل و دومین جشنواره فیلم فجر از پوستر رسمی فیلم سینمایی شهسوار رونمایی شد.
هیات انتخاب و داوری بخش مستند بلند و فیلم کوتاه چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر، اسامی فیلم های راه یافته به این دو بخش را اعلام کردند.
فاصلهای تا اولین روز دوره چهلودوم جشنواره فیلم فجر باقی نمانده است، جشنوارهای که چندین فیلم اقتباسی در آن حاضر بوده تا شانس احیا سیمرغ این بخش وجود داشته باشد، سازمان سینمایی سوره با 5 فیلم نقش مهمی در این اتفاق دارد.
پوستر شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با طراحی و اجرای صابر شیخرضایی منتشر شد.