به گزارش حلقه وصل، علی داودی از انتشار مجموعه جدید علیمحمد مؤدب با عنوان «دستخون» خبر داد و گفت: این کتاب جدید چند ویژگی دارد و آن هم این است که امروز دوره روایتهای کلان سر آمده و در این دوره زمانه همه دریافتهای شخصی خود را ملاک و معیار قرار میدهند و به نوعی حدیث نفس میکنند و در این گیر و دار مودب دو منظومه منتشر کرده که به نوعی به جماعت پرداخته است.
وی افزود: این منظومه داستان یک جماعتی است و به صورت جمعی نگاه کرده است و جمع دیدن یک مواجهه کلی در عصر جدید را روایت میکند.
داودی گفت: این مجموعه به صورت چهار پاره است و در آن به انسان مومن و به تعبیری انقلابی میپردازد که پیشینه مشخصی دارد و بحث از اساطیر باستانی نیست، یعنی یک گریزگاه تاریخی از جنگ صفین شروع کرده و به درگیری جبهه حق و باطل پرداخته و آن را جلو آورده است. فصل درخشان آن نیز دوره دفاع مقدس و انقلاب است.
این شاعر در ادامه گفت: این کتاب علی محمد مودب دارای روایتهایی نو است که بخشی عاطفی است و جنگ را مد نظر قرار داده و در این مجموعه زندگی شخصی شاعر نیز لحاظ شده است.
او افزود: بافت روستایی و انسانهای روستایی در این کتاب نیز آمده که به تجربه شخصی مودب باز میگردد و آن را به لایههای عمیقتر فرهنگ پیوند داده و آن کشاورز در این منظومه کشاورز نیست بلکه میثم تماری است که خرما میکاشته و یا انسانهای روستایشان شدهاند انسانهای تاریخ و این کتاب اینچنین ویژگی دارد.
داودی یادآور شد: البته جامعه کتابخوان نسبت به این مسائل توجهی نشان نمیدهد و مؤدب تنها شاعری است که به مسائل انسانی و مذهبی توجه دارد در حالی که جامعه ادبی به مسائل سبک و ادا بازی بیشتر توجه نشان میدهد. این کتاب مجوزش صادر شده و به زودی منتشر خواهد شد.
در پایان یکی از اشعار این کتاب خواهد آمد:
کودکم درخواب میخندد
گیسوانش درهم،آشفته
بانگاه روستا زادم
هرسرموقصهای گفته
...
کودکم در خواب میخندد
دفترم باز است در مهتاب
روی کاغذ توت میبارد
کودکانی میپرند از خواب
باز میبالد درخت توت
باز میروید درخت بید
باز می گردندگنجشکان
باز میگردند مثل عید
کودکی انگارمی خندد
باد در پیراهن گندم
این صدای کودکیها نیست؟
کودکی در شهر گندم گم