
دبیر سومین سوگوارههای عاشورایی در گفتگو با خبرنگار حلقه وصل در حاشیه سلسله نشستهای آموزشی هیات- هنر در مجتمع فرهنگی یاوران مهدی(عج) با بیان اینکه در این دوره بیش از هفت هزار آثار به دردبیرخانه جشنواره رسیده است گفت: از این تعداد بیش از هزار و 100 اثر در بخش پوستر و قریب به 6 هزار اثر هم در بخش عکس در جشنواره شرکت کردند.
وی با بیان اینکه این سوگواره به همت جامعه ایمانی مشعر فعالیت میکند گفت: این جامعه با هدف شناسایی، ارتقا و الگودهی به مجموعه هیاتهای مذهبی در عرصه هنر و رسانه فعالیت می کند و برگزاری سوگواره نقطه عطف دست یابی به یک جامعه هنری انقلاب اسلامی است.
وی با بیان اینکه کارگروه هنر- هیات از سال 91 در دوبخش عکس و پوستر فراخوان ارسال آثار داده است بیان داشت: جامعه هدف و مخاطبان ما یک عده از هنرمندان هیاتی و متعهد است که ارتباط مستمر و معناداری با تشکیلات وهیئات مذهبی دارند
دبیر سومین سوگوارههای عاشورایی با عنوان این مطلب که دورههای آموزشی در این دوره با برنامه و هدف خاصی تبیین شده است بیان داشت: خوشبختانه طی سه سال گذشته مرحله شناسایی، ارتباط گیری و ارتقا آموزشی به درستی پیش رفته است و توانسته ایم به یک ارزیابی مهم و مثبت در این زمینه دست پیدا کنیم.
حجت الاسلام طاهری با بیان اینکه اهدای جایزه به هنرمند برتر و هیئتهای مذهبی وابسته به افراد برگزیده یکی از ویژگیهای منحصر به فرد سوگوار می باشد، ادامه داد: در راستای تقویت ارتباط افراد با تشکیلات مذهبی و هویت بخشی به جایگاه هیاتهای مذهبی در توسعه فرهنگی و مذهبی بچه مذهبی ها در مراسم اختتامیه سوگواره ها به هردو گروه جایزه می دهیم تا با این روش تشکیلات مذهبی را به نظارت بیشتر بر اعضای نخبه خود ملزم کنیم.
این کارشناس حوزه فرهنگی با بیان اینکه این سوگواره برای اولین بار به بخش اربعین توجه ویژه ای داشته است گفت: در دو دوره گذشته با طراحی سایت soog1542.irتوانستیم هنرمندان بسیاری را از کشورهای مختلف جهان شناسایی کرده و آثارشان را دریافت کنیم البته این سایت برای اینکه جنبه بین المللی تری پیدا کند به art1542 تغییر نام داده است.
وی گفت: داوری بخش پوستر با حضور اساتید برجسته از جمله آقایان مسعود نجابتی، صداقت جباری، سید حسن موسی زاده، محمد رضا دوست محمدی و سید مهدی حسینی در محل سالن آمفی تئاتر سازمان هنری و رسانه ای اوج برگزار شد و آقایان سید عباس میرهاشمی، جاسم غضبان پور، فرهاد سلیمانی،کمال الدین شاهرخ و ابراهیم سلیمانی نیز داوری سوگواره بینالمللی عکس هیأت را بر عهده داشتند که داوری این بخش نیز در محل دفتر انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس برگزار شد. کیفیت و کمیت آثار رسیده به این دوره از سوگواره از رشد قابل توجهی برخوردار بود به ویژه اینکه دبیرخانه ناگزیر شد داوری سوگواره عکس را در دو جلسه بر گزار نماید.
دبیر سوگوارههای عاشورای با اشاره به جوایز این دوره ادامه داد: به برترینهای بخش اصلی سوگوارهها، رتبه اول یک سکه بهار آزادی به همراه 3 میلیون تومان کمک به هیأت، رتبه دوم نیم سکه بهار آزادی به همراه 2 میلیون تومان کمک به هیأت و رتبه سوم ربع سکه بهار آزادی به همراه یک میلیون تومان کمک به هیأت اهدا شد.
وی ارزیابی و داوریهای سوگواره را بسیار حرفه ای و با کیفیت عنوان کرد و بیان داشت: به جرات می توان ادعا کرد که برگزاری سوگواره و دورههای آموزشی تخصصی تاثیر بسیار شگرفی در رشد و توسعه آثار گرافیکی عاشورایی در سطوح فضای مجازی و طراحیهای عمومی شهری داشته است. بطوری که آثار عاشورایی تفاوت شاخصی با دیگر آثار مذهبی و مناسبتی دارد.
حجت الاسلام طاهری با عنوان این مطلب که پوسترها و عکسهای مذهبی باید جنبه حرفه ای و تاثیرگذاری پیدا کند گفت: یکی از اهداف سوگواره این است که آثارعاشورایی از لحاظ روان شناسی و زیباشناختی جلوه پیدا کند و از این طریق مفاهیم بلند عاشورایی در جان مخاطب رسوخ پیدا کند.
وی با تاکید براینکه در بخش پوستر جنبه اطلاع رسانی مناسبتی توجه ویژه ای می شود گفت: با توجه به اینکه پیش از این بخشهای اطلاع رسانی در برنامههای هیات ها جایگاهی نداشت و در آن ملزومات گرافیکی و زیبا شناختی به دلیل مناسبتی دیدن کار رعایت نمی شد.بر این اساس بخشهای هنری – محتوایی پوستر را به عنوان جنبی و بخشهای اطلاع رسانی را به عنوان بخش اصلی معرفی کردیم تا حق مطلب ادا شود.
حجت الاسلام طاهری با اشاره به اینکه متاسفانه در هیاتهای مذهبی به جنبههای هنری توجهی نمی شود اظهار داشت: شاید یکی از فلسفههای مهم برگزاری سوگوارههای عاشورایی دیده شدن هنر در هیات باشد. در حالی که اتفاقا در همین هیات ها است که می توانیم به یک هنر اصیل و متعهد دست پیدا کنیم و جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی را باید ازدرون هنرمندان هیاتی شناسایی و پرورش دهیم.
وی با تاکید براینکه تنها نیروهای پرورش یافته در دامن انقلاب می توانند از اصل نظام حراست کنند افزود: اگر انقلاب شکوهمند اسلامی پایه گذاری شد و شکل گرفت تنها با همت و حمایت هیاتهای مذهبی شکل یافته در درون مساجد و پایگاههای مذهبی بود.
دبیر سومین سوگوارههای عاشورایی با بیان اینکه نیاز به یک گردان هنری برای دفاع از مبانی اسلامی در مقابل هجمههای فرهنگی دشمنان داریم گفت: هنر زمانی هنر است که متعهد باشد و اگر هنر متعهد نباشد بیشتر به یک خرافه و سحر شباهت دارد و به مثابه طناب هایی است که ساحران فرعون برای عرض اندام در مقابل عصای موسی به رقص درآورند.
حجت الاسلام طاهری با تاکید براینکه هنرمند متعهد به حقایق است بیان داشت: هنر باید در اختیار یک حقیقت اصیل به نام خداوند متعال و بی کران باشد.
وی هیاتهای مذهبی رااساس انقلاب اسلامی دانست و گفت: هیاتهای مذهبی بسیجیان قبل ازشکل گیری انقلاب اسلامی هستند و قوه تحرک و ماندگاری انقلاب اسلامی باید هیاتهای مذهبی باشند.