
به گزارش حلقه وصل، به مناسبت گرامیداشت ایام پیروزی انقلاب اسلامی ایران، منتخب آثار هنرمندان تجسمی حوزه هنری در رشتههای نقاشی، گرافیک و مجسمه در گالری عالی به نمایش گذاشته شد.
سید حمید شریفی آلهاشم از هنرمندان انقلابی کشور است که آثار پوستر وی در این نمایشگاه دیده میشود. وی درخصوص آثار خود در این نمایشگاه گفت: آثاری که از من در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است به لحاظ تاریخی مربوط به سالهای ابتدایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران است. همچنین این آثار دارای خصوصیتهایی است که بیشتر مربوط به آن ایام است؛ ایامی که با پیروزیهای متوالی از سوی مردم به دست آمده است؛ پیروزیهایی که برای آن شهدای بسیاری را تقدیم و نظام جدید مردمی را با دستان خودشان راهاندازی کردهاند.
شریفی افزود: ایام مهم پیروزی انقلاب اسلامی در تمامی آثار این نمایشگاه دیده میشود؛ چرا که بیشتر این آثار مربوط به همان دوره زمانی است.
وی در مورد سن و سال خود در دوران تولید آثاری که از او در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است، گفت: در آن سالها حدود بیست سال سن داشتم. با تمامی مشکلاتی که برای همه جوانان آن موقع در تولید آثار هنری وجود داشت، اما ما با شوق و ذوق به آن میپرداختیم.
شریفی در مورد جوانان هنرمند امروزی کشور گفت: هنرمندان جوان ما در عرصههای مختلف هنری تلاشهای بسیار تحسینبرانگیزی را دارند. همچنین تواناییهای ستودنی و چشمان تیزبین و نکتهسنجی دارند. علاوه بر این، آگاهی و شناخت بسیار خوبی در عرصههای هنری به دست آوردهاند. جوانان امروزی کشور دارای سرمایه بسیار ارزشمند خلاقیت و نگاه هنری هستند که خداوند به آنها عطا کرده است. همراه با این تواناییها فعالیتهای جسورانهای از خود نشان میدهند که نشان از تواناییهای سازنده آنها دارد. جوانان هنرمند انقلابی امروزی اگر فرصتهای خوبی در اختیارشان قرار گیرد، بیشک میتوانند آثار بسیار ارزندهای را در رابطه با معارف انقلاب اسلامی خلق کنند. به این ترتیب، معارف انقلاب بهتر شناخته و در اختیار علاقهمندان به انقلاب، چه در میان مردم کشور خودمان و چه در میان مردم دیگر کشورهای جهان، قرار میگیرد.
وی با تاکید بر نقش مهم و سازنده آثار هنری در معرفی جریان انقلاب به سراسر دنیا گفت: در هر زمینهای که اطلاعات لازم و کافی را نداریم، بهتر است به مطالعه و پژوهش در مورد آن بپردازیم. اما در عرصههای هنری ظرفیتهای مطالعاتی بیشتر است. یعنی ما میتوانیم با تولید آثار ارزنده، فاصله میان ناآگاهی و آگاهی بیننده را کم کنیم. در همین زمینه جریان انقلاب اسلامی، اگر جایی را به آثار هنری مربوط به این موضوع در یک فضای گسترده و عظیم در نظر میگرفتند، بیشک امکان ارائه جریان انقلاب به هر بینندهای را داشتیم. حال این فضا میتواند به عنوان موزه آثار هنری انقلاب باشد و یا هر چیز دیگری که در آن جریان انقلاب اسلامی ایران بیان شود.
شریفی ادامه داد: آثار هنری به خوبی میتوانند در مدت نگاهی کوتاه، مطالب چندین صفحه کتاب و ساعتها تحقیق و پژوهش را به مخاطب خود منتقل کنند. در نتیجه برای ارائه جریان انقلاب به هر شخصی با هر تفکر و زبان گفتاری، راه مناسبی است؛ چرا که در بیان یک اثر هنری نیازی به واسطهها نداریم. هر اثر به تنهایی میتواند آنچه درون چندین جلد کتاب است را به مخاطب خود ارائه دهد.
وی در پایان گفت: این نمایشگاه به جهت بهره بردن از مضامین و محتوای متعدد جریان انقلاب میتواند تاثیر بسزایی روی مخاطبان خود داشته باشد. جدا از این موضوع، آثار ارائه شده در این نمایشگاه متعلق به اساتیدی هستند که امروزه در دانشگاههای هنری سراسر کشور تدریس میکنند. به بیان دیگر، خالقان آثار این نمایشگاه در حال حاضر مشغول به تربیت و پرورش جوانان در دانشگاههای کشور هستند. از طرفی دیگر، هنرمندانی که آثار این نمایشگاه را تولید کردهاند، هنگام خلق اثر کم سن و سال بودهاند. در نتیجه نوع دیدگاه، شیوههای ترسیمی خطوط این آثار و قابلیتهای بیانی آنها میتواند مورد توجه دانشجویان هنر امروزی باشد. پس توان افزایش رشد هنر تجسمی کشور را افزایش خواهد داد.