سرویس سیاست حلقه وصل - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابل استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه ویژههای حلقه وصل نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای حلقه وصل» همراه شوید.
********
**مرعشی: نباید بگذاریم مسیر کشور از ریل «میانهروی» خارج شود
«حسین مرعشی» فعال سیاسی اصلاح طلب و سخنگوی حزب کارگزاران در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت:«ما هم اکنون در مقطع تعیین کننده پرونده هستهای کشور و حرکت به سمت رفع تحریمها هستیم...بخش زیادی از نامزدهای موجود اساساً توان حل مسائل(حوزه سیاست خارجی) را ندارند...هر نوع توافق در مذاکرات(هسته ای در وین) به دلیل تغییر شرایط در فردای انتخابات ضرری هنگفت و مضاعف برای کشور دارد».
مرعشی در ادامه نوشت:«در این میان باید یادآور شد که کشور ما چهار سال طلایی را به دلیل روی کار آمدن دولتی تندرو و غیرتعاملی در واشنگتن از دست داد. اکنون که شرایط در آنجا تغییر کرده، شایسته است که اجازه ندهیم مسیر کشور از ریل میانهروی خارج و منجر به فرصت سوزی شود».
این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد:«حل و فصل مسأله اتمی، ایران نیازمند فراهم شدن زمینههای جهش در توسعه است و رئیس جمهوری که توان بسیج و فراخوان عمومی نداشته باشد، نمیتواند از پس این کار بربیاید. در واقع تسلط نگاه ایدئولوژیک به واقعیتهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در دولت امکان چنین حرکتی را از ما خواهد گرفت.در هر صورت رأی ندادن در این شرایط به معنای رأی دادن به کسی است که بیشترین فاصله فکری را از ما دارد. اگر از تشریفاتی شدن رأی خود بیم داریم با این کار به بدترین شکلی حق رأی خود را به یک عامل بی اثر و تشریفاتی تبدیل خواهیم کرد».
«کاسبان تحریم» حقیقتا برازنده برخی فعالین طیف اصلاح طلب است. جماعتی که در سال 92 با ادعای چرخش همزمان چرخ سانتریفیوژها و چرخ کارخانه ها به تبلیغات انتخاباتی پرداختند و در سال 94 مدعی شدند که «صبح بدون تحریم فرا رسید» و «تحریم ها به تاریخ پیوست».
اما پس از امضای برجام مدعی شدند که «هدف از برجام اصلا اقتصادی نبود» و «از برجام انتظار اقتصادی نداشته باشید»؛ و پس از آن در سال 96 در جریان رقابت های انتخاباتی مدعی شدند که اگر جریان رقیب پیروز شود، دلار 5 هزارتومان می شود و اگر رقبای روحانی پیروز شوند، خبری از سیب و گلابی های برجام نخواهد بود.
و حالا در شرایطی که «دولتِ اصلاح طلبان»، دلار 32 هزارتومانی و صف های عریض و طویل خرید مرغ و پرونده های قطور حسین فریدون و مهدی جهانگیری و شبنم نعمت زاده و مهدی آخوندی و هادی رضوی و صندوق ذخیره فرهنگیان را بر جای گذاشت، آقای مرعشی توصیه می کند که مراقب باشید تا کشور از ریل میانه روی خارج نشود.
گویا از نگاه آقای مرعشی و همفکران وی، دلار 32 هزارتومانی و حقوق های نجومی و فساد صندوق ذخیره فرهنگیان و روش خصوصی سازی کارخانه هفت تپه و ماجرای قتل همسر دوم نجفی و سلفی حقارت در مجلس دهم و اخراج و بازداشت غیرقانونی دیپلمات های ایرانی در دوران وزارت ظریف و فاجعه تلخ منا و تروریست خطاب کردن نماینده دولت روحانی توسط دولت اوباما و زانو زدن ظریف مقابل امیر کویت و...همگی مصادیق حرکت کشور در ریل میانه روی است.
بر همین اساس گویا اظهارنظر وزیر راه و شهرسازی مبنی بر «افتخار به خانه نساختن برای مردم» و تاکید وزیر نفت به «اعتقاد نداشتن به ساخت پالایشگاه» و...نیز حرکت در ریل میانه روی است!
**عصبانیت اصلاح طلبان از انصراف زاکانی و جلیلی
روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «حق با همتی بود» نوشت:«حق با همتی بود. همان که دیگری را به روکشیبودن متهم میکرد و مشخص شد که آمدنش فقط برای حمله به دولت مستقر بوده، دست آخر پوششی از کار درآمد. علیرضا زاکانی در امامزاده علیاکبر (ع) چیذر از حضور در عرصه انتخابات به نفع رئیسی کنارهگیری کرد...اما به نظر میرسد که زاکانی خیلی دیر تصمیم گرفته است. بعد از اعلام انصراف مهرعلیزاده وزارت کشور فهرست بهروزشده را دوباره منتشر کرده که نام زاکانی در میان نامزدها دیده میشود».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«درحالیکه تا عصر دیروز خبری از انصراف سعید جلیلی به نفع ابراهیم رئیسی نبود، اما حوالی ساعت هشت شب بیانیه کنارهگیری او منتشر شد».
اصلاح طلبان از انصراف زاکانی و جلیلی به نفع رئیسی عصبانی شدند؛ چرا؟ پاسخ را باید در متن انصراف این دو نامزد انتخاباتی جستجو کرد.
زاکانی پس از انصراف از کاندیداتوری در توئیتی نوشت:«مردم شریف ایران! با ایده و برنامه ای متفاوت آمدم تا مدافع ارزشهای انقلاب خمینی (ره) و فریاد غارتزده ها بر سر غارتگران باشم. هدف پیروزی جبهه انقلاب بود و اینک با اقبال مردم، مصداق تحقق آن، برادر عزیزم آقای رییسی است. درفرهنگ بسیجی، انصراف ازطی مسیر معنا ندارد.این آغاز یک راه است...».
جلیلی نیز در بخشی متن انصراف از کاندیداتوری تاکید کرد:«اکنون که بخش گستردهای از آحاد جامعه به برادر گرامی حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای سید ابراهیم رئیسی اقبال نشان دادهاند شایسته است تا همه باورمندان جبهه انقلاب مبتنی بر آنچه ضرورت گام دوم انقلاب اسلامی است برای آغازی استوار، از هم اکنون ایشان را با رأی خود در قبول این مسئولیت بزرگ یاری رسانند».
وی در بخش دیگری از بیانیه مذکور تاکید کرد:«به همه این عزیزان به ویژه جوانان و نوجوانانی که در این ایام با شور انقلابی، شبانه روز تلاش نمودند. تاکید میکنم مسئولیت جهاد بزرگ برای جهش ایران را همچنان بر دوش خود ببینند و بدون خستگی و با امید و شوق لازم، این جهاد کبیر را با تکیه به هدایت و نصرت الهی وبا معارف عمیق دینی که در رهنمودهای حضرت امام و مقام معظم رهبری جلوه گر است در خود زنده نگاه دارند و همچنان پرشور و پر انگیزه، الگویی برای عمل انقلابی خالص و هدفمند در میدانها و چالشهای پیش رو باشند. امروز روز جهاد بزرگ برای جهش ایران است: بسم الله الرحمن الرحیم».
طیف اصلاح طلب در پی آن بود تا با کلیدواژه «نامزدهای پوششی»، ضمن تحقیر کاندیداهای طیف مقابل، آنها را درگیر تعارف و معذوریت کرده و فضایی ایجاد کند که نامزدهای رقیبِ اصلاحات از انصراف به نفع یکدیگر امتناع کنند.
عدم انصراف نامزدهای رقیب اصلاحات به نفع یکدیگر، ضمن ایجاد اختلاف و سردرگمی در بدنه حامیان و طرفداران، باعث چند تکه شدن آراء شده و در نهایت آرای شخصی که بیشترین رأی را نیز داشت، کاهش می داد.
اما اقدام تحسین برانگیز آقایان زاکانی و جلیلی، این نقشه را نقش بر آب کرد و عصبانیت و آشفتگی اصلاح طلبان را در پی داشت.