
حسین دهباشی در حاشیه بازدید از غرفه حلقه وصل در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات گفت: رهبر انقلاب در بحثهای فرهنگی حتی از تعابیر نظامی مانند آتش به اختیار و افسران جنگ نرم استفاده میکنند. اگر این تعابیر درست باشد که یقینا هم هست من فکر میکنم که یک عبرتی را از جنگ درست نگرفتهایم.
وی افزود: در زمان جنگ هشت ساله یک سری نهادهای رسمی ایجاد شده بود برای دفاع از کشور مثل ارتش و نیروی انتظامی که اینها حقوق میگرفتند که از کشور دفاع کنند و یک سلسله مراتب و تجهیزات متعارفی داشتند اما واقعیت این قضیه نشان داد که علیرغم تمام تلاشها، امکانات کفایت نمیکردند.
این پژوهشگر تاریخ ادامه داد: نیروهای داوطلبی آمدند که اتفاقا از لحاظ امکانات و تجهیزات دستشان خالی بود و به تدریج توانستند خودشان را مجهز کنند و آن چیزی که داشتند قوه ابتکار شخصیشان بود و باور به کاری که انجام می دادند و واقعیت این است که بدون تعارف بار مسئولیت اصلی جنگ بر عهده همین نیروهای داوطلب و باورمند بود که اصطلاحا به آنها بسیجی میگفتیم.
دهباشی با اشاره به موضوع جنگ نرم ادامه داد: حالا جنگ تمام شده و ما وارد جنگ دیگری شدیم به اسم جنگ اعتقادی و فرهنگی. آیا این درست است که همه مسئولیت را بندازیم به دوش کسانی که حقوق میگیرند، سلسله مراتبی دارند و آموزشهایی دیدند برای جنگ فرهنگی؟! آیا تکیه کردن به صداوسیما، به وزارت ارشاد، به سازمان تبلیغات و دیگر نهادها و آدمهایی که با بودجه دولتی کار میکنند کافی است؟!
وی تصریح کرد: همه این نهادها و امکانات خوب و قابل استفادهاند اما کافی نیستند. جای نیروهای بسیجیِ باورمندِ داوطلب در عرصه فرهنگ هنوز خیلی خالی است و ما برای این که این جبهه را پر کنیم با بودجهها و روندهای اداری مثل صداوسیما هرگز به بی بی سی نمیرسیم کما اینکه در زمان جنگ هشت ساله هم امکانات ما به لحاظ جنگی به ساز و کار ناتو و ورشو که در اختیار عراق قرار داده بودند، نمیرسید.
دهباشی در انتها خاطرنشان کرد: کاری که نشریه حلقه وصل میتواند انجام دهد این است که پل رابطی باشد بین نهادهای موظف و دولتی و بچههای باورمندِ خودانگیختهای که به تعبیر رهبری آتش به اختیار هستند. حلقه وصل باید این نیروها را به نوعی به هم وصل کند چون در این جنگ هم مثل جنگ قبلی بار مسئولیت اصلی به عهده بسیجیان فرهنگی است.