سرویس حاشیه نگاری: نمایشگاه مطبوعات معمولا اوایل آبان ماه هر سال برگزار میشود و برای اهالی مطبوعات این روزها، روزهای پر شور و حرارت و پر کاری است. مصلی تهران سالهاست میزبان این نمایشگاه است و بغیر از مطبوعاتیها بسیاری از علاقه مندان و دنبال کنندگان رسانههای مکتوب و برخط به این نمایشگاه می آیند تا از نزدیک با فعالیت های مطبوعاتی آشنا شوند، نقدها و پیشنهادات خود را بیان کنند و پای صحبت غرفهداران بنشینند.
امسال بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات طبق روال هر سال و از دیروز 5 آبان ماه رسما آغاز به کار کرد و تا جمعه 12 آبانماه ادامه خواهدداشت. اگر از در ورودی سالن اصلی مصلی وارد نمایشگاه بشوی و بخواهی مسافت طولانی تا انتهای آن را قدم بزنی با راهروهای متعدد و رنگارنگی مواجه خواهی شد که هرکدام در حال و هوای مختلفی فعالیت می کنند. برخی غرفهها برای کودکان است و پر از همهمه کودکان، برخی غرفهها مربوط به مجلات آشپزی است و مورد علاقه خانمها ،خصوصا خانمهای جوان، اما کمی جلوتر که می روی آرام آرام غرفه ها رنگ و بوی فرهنگی و سیاسی به خود میگیرد و روزنامهها، مجلات و رسانه های برخط با تیترهای درشت و نامهایی آشنا را میبینی که انگار روبروری هم صف آرایی کرده اند و آماده دربی بیست و سوم مطبوعات در پایتخت شدهاند. دربی 85 در مستطیل سبز را که قرمزهای پایتخت از آن خود کردند اما دربی بیست و سوم مطبوعات را کدام تیم خواهد برد؟
دیروز طبق برنامه از دقایق شروع رسمی نمایشگاه وارد مصلی شدم اما بر خلاف انتظار نمایشگاه شور و حال چندانی نداشت، غالب غرفهداران که تا ساعات پایانی کار نمایشگاه هم در حال آماده سازی غرفهها بودند اما نه جمعیت چشمگیری از نمایشگاه بازدید کرد و نه خود غرفهها و مطبوعاتیها شور و حال چندانی داشتند. شاید یکی از دلایل آن عدم برگزاری افتتاحیه نمایشگاه بود که گویی مسئولان بخاطر تمام شدن انتخابات دیگر مطبوعات برایشان اهمیت چندانی ندارد که حالا نمایشگاه با افتتاحیه و حضور مسئولان محترم و منتخب برگزار بشود یا نشود. چرا که دیگر کار تمام شده. با خودم فکر می کردم که ای کاش انتخابات نشده بود تا این نمایشگاه کانون توجه مسئولان قرار بگیرد و کارها را تعطیل کنند و با فراغ بال به نمایشگاه بیایند. خلاصه از عجایب مدیریتی نمایشگاه مطبوعات این است که افتتاحیه این نمایشگاه در دومین روز از آغاز به کار رسمی برگزار میشود و شاید همین بیبرنامگیها باعث رخوت در این نمایشگاه بشود.
راستش را بخواهید برخی غرفههای پیر و مسن در نمایشگاه در مسیر گشت و گذارم در نمایشگاه بیش از بقیه خودنمایی می کرد، یکی از آنها غرفه روزنامه اطلاعات بود که هر چه سعی کرده بودند آن را نو نوار نشان دهند از رنگ و بوی کهنه شدن و پیر و فرسوده شدنش کم نشده بود.
بعد از گشت و گذاری کوتاه و مشاهده غرفههای رنگارنگ سیاسی در حوالی مرکز نمایشگاه سراغ راهروی 6 و غرفه 62 رفتم، غرفهای که به دور جار جنجالهای سیاه و سفید سیاسی دغدغهاش فرهنگ ایرانی_اسلامی است و چند سالی است اهالی این غرفه عمر و وقت خود را صرف ارتقاء فرهنگ کشور کردهاند. غرفهای ساده و در عین حال زیبا که چند گلدان شمعدانی بر شادابی و طراوت آن افزودهاند و تیترهای متفکرانه و غیر جنجالی نشریات آن اهل فکر و فرهنگ را دقایقی طولانی در این غرفه نگه می دارد.
راستی در غرفه حلقه وصل به نشانی مصلی تهران راهرو 6 پلاک 62 منتظر دیدار با شما اهالی فکر و فرهنگ جبهه فرهنگی انقلاب هستیم.