
سرویس معرفی: «مکتب خانه» عنوان مجموعه برنامههای ادبی خانه نوجوانان چکاوک ایران است که غروب روز گذشته (سه شنبه 11 مهر) در نخستین برنامه خود به مسئله نوجوان و ادبیات دفاع مقدس پرداخت.
حسین قرایی در ابتدای این نشست که در سالن شهید آوینی سازمان اوج برگزار شد، گفت: نوجوان دهه 70 و 80 باید در مطالبه فرهنگی بیشتر فعال باشند. چهار دهه از انقلاب میگذرد و تازه یکی دو سال است که شبکه امید را میبینیم در حالی که باید زودتر از اینها امید را افتتاح میکردیم.
وی افزود: شهدای شاخص دفاع مقدس مانند شهید همت و دیگران به نوجوانان توجه میکردند اما متاسفانه خیلی از مسئولین فرهنگی فعلی به این قشر توجهی ندارند و آنها را جدی نمیگیرند.
این فعال فرهنگی ادامه داد: از مهر و محبت دفاع مقدس کم برای نوجوانان گفتهایم و شاید بهترین نمونه برای این محتوا شعر «ما همه اکبر لیلازادیم» قیصر امینپور بوده است.
قرایی در انتها خاطرنشان کرد: خانه نوجوان چکاوک باید تببیین کند که مثلا جواد محقق در دوران نوجوانی خود چه میکرده است. ان شاءالله این جلسات در سراسر کشور گسترش پیدا خواهد کرد.
در ادامه برنامه سه نفر از نوجوانان حاضر در مراسم آثار ادبی خود را قرائت کردند.
پرسش و پاسخ اعضای خانه چکاوک نوجوانان حاضر در نشست با حضور جواد محقق، نویسنده و شاعر، دکتر محمود اکرامیفر، نویسنده و شاعر و بابک نیکطلب، نویسنده کودک و نوجوان بخش دیگری از مراسم بود.
اکرامیفر در پاسخ به سوالی درباره قهرمانسازی در حوزه دفاع مقدس گفت: جامعهای که پشتوانه تاریخی و اسطورهای نداشته باشد جامعهای معلق و بیهویت است. در بحث دفاع مقدس آنقدر اسطوره داریم که نیازی به اسطورهسازی نداشته باشیم اما فقط باید این اسطورهها را شناسایی و معرفی کنیم.
وی افزود: در طوال این سالها یا حوصله معرفی قهرمانها را نداشتهایم یا در تعریفشان آنقدر اغراق کردهایم که باورپذیری نداشته است. در واقع ما نباید اسطوره بسازیم باید اسطوره را پیدا کنیم و خوب معرفی کنیم.
جواد محقق در بخش دیگری از این نشت با اشاره به ضعف داستاننویسی و کمبود نویسنده متعهد و متخصص در کشور گفت: ما در کشور یک صدم تعداد بازیگران، نویسنده هنرهای نمایشی نداریم.
وی همچنین با اشاره به دوران طلایی نوجوانی ادامه داد: هرچه میتوانید خودتان را در این دوره بسازید چون بعد از دوره دبیرستان و دانشگاه دیگر فرصتی برای خودسازی نخواهید داشت. من خودم هرچه دارم از دوره دبیرستان دارم. الان دنبال کارهای بزرگ نباشید. دنبال آن باشید که دانستههای خود را در آنچه علاقه دارید افزایش دهید.
محقق در انتها تصریح کرد: دفاع مقدس را محدود به اتفاق چهل سال پیش ندانیم. ما همیشه در حال دفاع از کیان انقلاب هستیم و دفاع مقدس هم هست.
بابک نیکطلب در ادامه این نشست گفت: نمیدانم چه اندازه از آثاری که تا به حال نوشته شده، خوانده شده است. متاسفانه کتابهای ارزشمندی منتشر میشود که خوانده نمیشود.
وی افزود: باید قدمهای کوچک خود را برای ارتقای ادبیات کشور برداریم. امروزه درباره اسطورههای خودمان کم کار کردهایم و باید از همین نشستها شروع کرد.
این نویسنده کودک و نوجوان به جنبههای مختلف دفاع مقدس اشاره کرد و بیان کرد: از خط مقدم تا خانه ما جبهه بود. باید جنبههای مختلف دفاع مقدس را در نظرگرفت. دفاع مقدس را باید در زندگی امروز ببینیم. آموزههای سیاسی و اجتماعی امام را با امروز بسنجیم و از آنها بهره ببریم.