
به گزارش حلقه وصل، دکتر مجتبی مطهری در برنامه این هفته «جهان آرا» شبکه افق سیما، فرزند ارشد آن مرحوم و استاد دانشکده الهیات دانشگاه علامه طباطبایی(ره) در رابطه با شخصیت شهید مطهری گفت: آنچه اندیشه شهید مطهری را عمیق، در مباحث کرده است، اخلاص و تزکیه نفس ایشان است و مهمترین دلیل حق گویی وی، شیدایی شهید مطهری بود.
وی با اشاره به اینکه شهید مطهری عرفان را به خدمت قران و اهل بیت در آورد گفت: وی علی رغم اینکه اهل تفکر بود، اهل شهود و سیر و سلوک نیز بود.
مجتبی مطهری با اشاره به اینکه شهید مطهری یک معلم دلسوز بود که همچون شمع در راه بیداری جامعه میسوخت گفت: در این راه جز رضایت حق به چیزی فکر نمیکرد؛ شاهد مثال اینکه برگزیده شدن کتاب داستان راستان توسط یونسکو ایشان را خوشحال نکرد، چراکه او در عالم معنا سیر میکرد و تعالی اسلام را میخواست.
وی با اشاره به اینکه شهادت علامه مطهری موهبتی الهی بود تا اندیشههایش بیشتر در جامعه شناخته شود گفت: آشنایی با اندیشه مرحوم پدر برای بنده نیز زمانی میسر شد که شروع به خواندن دروس معارف کردم.
وی با بیان اینکه شهید مطهری به پیروزی انقلاب اسلامی ایمان داشت و آینده نگری در تالیفات او ناشی از این باور بود گفت: در بحبوحه تظاهرات و درگیریهای انقلاب اسلامی، معاون ساواک به مرحوم شهید مطهری پیام داد که به مرحوم امام برساند شاه میخوهد مسیرش را تغییر دهد و آمادگی مذاکره دارد؛ شهید مطهری در پاسخ گفتند که این کار از این بازیها و ترفندها گذشته است و با توجه به کارنامهای که شاه دارد باید برود و امام هم به این مسائل توجه نمیکند و شهید مطهری محکم پاسخ منفی داند.
فرزند ارشد شهید مطهری افزود: شهید مطهری در ادامه صحبتهای خویش فرمود؛ در تهجدهای شبانه امام در نوفل لوشاتو مسائلی دیدم که یقین دارم شاه که هیچ آمریکا و شوروی نیز نمیتوانند او را نگه دارند. یقین دارم انقلاب اسلامی را رسول اکرم(ص) و تمامی انبیاء و اوصیاء پشتیبانی میکنند.
وی با بیان اینکه وییگی منحصر به فرد آثار مکتوب شهید مطهری همچون کتاب «اصول فلسفه و روش رئالیسم» در تطبیقی بودن آن است گفت:این ویژگی باعث شده است که ازاین کتاب نسبت به نمونههای مشابه بیشتر استقبال شود جرا که مثلا در کتاب اصول فلسفه علاوه بر تفسیر منظومه به آراء کانت و دیگر فیلسوفان غربی نیز اشاره می کند و این باعث پدیدار شدن ذوق فلسفی در اقشار مختلف جامعه میشود.
مجتبی مطهری با بیان اینکه شهید مطهری به دنبال نفی علوم غربی نبود بلکه آنها را قابل نقد میدانست و میگفت این علوم همانگونه که اشتباه فروان دارد مطالب درستی نیز دارد که قابل استفاده است و باید از آن استفاده شود.
وی با بیان اینکه نیاز امروز علوم انسانی ما نقد غرب است و نه نفی آن گفت:این مسئلهای است که شهید مطهری به آن اهتمام داشت و شهید مطهری طرح جامع و دقیقی برای تمدن سازی اسلامی داشت.