
به گزارش حلقه وصل، محمدحسین نیرومند، مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب گفت: به مناسبت آغاز هفته هنر انقلاب در زمینه جایگاه هنر انقلاب اظهار داشت: یک جمله تکراری معمولا در این گونه بحثها مطرح میکنم و آن این است که انقلاب اسلامی به هنر مشروعیت بخشید؛ چراکه هنر قبل از انقلاب با هنر بعد از انقلاب تفاوتهایی دارد. شاید مهمترین هنر بعد از انقلاب، هنر تودهای و مردمی باشد که همه آحاد جامعه درگیر این نوع هنر هستند. اما قبل از انقلاب این طور نبود.
وی ادامه داد: هنر مثل افرادی که آرمانگرا هستند، آرمانی است و تا حدود زیادی این افراد آرمانگرا موفق میشوند. به عنوان مثال، شما میتوانید بهترین نمونههای این گونه آثار را در گنجینه حوزه هنری مشاهده کنید. اما به مرور کمی فضای فرهنگی مثل سایر فضاها در جامعه تغییر میکند.
مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب تصریح کرد: اگر مجموعه آثار جشنوارههای هنرهای تجسمی را ببینید، فاصله زیادی با آرمانهای گذشته پیدا میکنیم و خیلی کم تجلی میکنند و ما خیلی کم شاهد چنین آثاری هستیم.
این کاریکاتوریست خاطرنشان کرد: در دنیا آن طور که من شنیدم و درست هم هست، تا حرفی برای گفتن نداشته باشیم دیده نمیشویم و لازمه این اتفاق این است که ما باید آثاری را خلق می کردیم که خودش را دنیای هنر تحمیل می کرد اما متاسفانه چون مسیرمان را به خطا رفتیم در نتیجه آن اتفاقی که باید نیفتاد. به عنوان مثال، من از یکی از داوران جشنواره که هنرمند بود چند سال گذشته شنیدم که اکثر آثار تکراری و به نوعی کپی بودند. متاسفانه ما در این زمینه به خاطر غفلتی که شد، به فرهنگ و هنر برنگشتیم.
وی تاکید کرد: باید بازگشتی جدی صورت بگیرد. البته ناگفته نماند که در این اتفاق دو گروه نقش اصلی دارند. یکی خود هنرمندان که باید بیشتر تلاش کنند و دیگری، مدیریت فرهنگی که باید به گونهای عمل کنند تا این مسیر برای رسیدن به هنری متعالی و منحصر به فرد فراهم آید.
نیرومند در خاتمه ااظهار داشت: عمده مشکلات در این زمینه به مدیریت فرهنگی برمیگردد. چون تلاشهای فردی خیلی نمیتواند به تنهایی موفق شود و نیاز به همراهی مدیریت فرهنگی دارد.