
به گزارش حلقه وصل، آیتالله احمد عابدی در همایش فرهنگ جهاد که ظهر امروز در سالن همایش مدرسه علمیه دارالشفا برگزار شد با تاكيد بر اينكه چيستي راهبردهاي جنگ در اسلام بايد مورد تحليل و بررسي قرار گيرد اظهار كرد: حوزه علميه بايد در عرصههاي مختلف ايفاگر نقشهاي خاص و حساس خود باشد و در ارتباط با جهاد در اسلام نيز بايد راهبردهاي مختلف آن توسط حوزه تبيين شود.
وي ادامه داد: مسئولان در عرصههای مختلف نظام اسلامي باید با توجه به معیارهای دینی حرکت كنند، چرا كه دين به رويكرد كلي كشور تاكيدات زيادي داشته است و هزاران شهيدي كه در راه حفظ اين كشور و اسلام جانشان را فدا كردند مقصودشان جاري شدن آموزههاي اسلامي در جامعه بود و امروز نيز تمام اقشار جامعه بايد در راستاي اداي دين خود به شهدا به حفظ و حراست از نظام جمهوري اسلامي بپردازند.
رئیس مرکز بسیج حوزه علمیه قم در بخش ديگري از سخنان خود با تاكيد بر اينكه جنگ امروز و آينده جهان عليه نظام اسلامي جنگ رواني و نرم است، گفت: دشمن به دنبال اين است كه با سلاح فكري اعتقادات مردم را هدف قرار دهد و به جامعه اسلامي ضربه وارد كند، وظيفه ما اين است كه علاوه بر اگاهي بخشي به جامعه در رابطه با ابعاد اين جنگ ويرانگر، خودمان نيز در برابر آنان با معيارهاي اسلامي وارد مبارزه شويم.
آیتالله عابدی ادامه داد: از ويژگيهاي جهاد در فرهنگ اسلامي اين است كه عليرغم اينكه خشونت در ذات جنگ است ولي اسلام به روشني حد و مرز اين خشونت را معين كرده است كه اين امر نشانگر برنامهريزي اسلام براي تمام حركتهاي حكومت اسلامي است.
وی در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينكه قدرت ملي اركان زيادي دارد، به تشريح آن پرداخت و ابراز كرد: ولايت فقيه از جمله اركاني است كه در قدرت ملي نقش مهم و موثري دارد، چرا كه ولي فقيه با هدايت مردم به روشني و سعادت در ارتباط است و جامعه اسلامي را با هشدارهاي روشنگر خود از فتنهها و نقشههاي دشمن مصون ميدارد.
اين استاد حوزه و دانشگاه از سرمايههاي مردمي از جمله روحانيت به عنوان ركن ديگر قدرت ملي ياد كرد و گفت: به عنوان مثال حضور روحانيت در شهرهاي مختلف در ايجاد امنيت و آرامش بسيار موثر است و امنيت خود بسترساز ارتقاء و افزايش قدرت ملي است.
آيت الله عابدي با تاكيد بر اينكه ایجاد امنیت و عدالت در جهان از اهداف و برنامههاي ظهور امام زمان(عج) است، اظهار كرد: معنویت نيز از اركان ازدياد قدرت در جامعه اسلامی است و ميتوان با تقویت معنویت در مردم، اهداف مختلف کشور را محكمتر و سريعتر محقق كرد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود آموزههاي ديني را ملاك پايبندي كشورهاي اسلامي به قوانين بين المللي عنوان كرد و گفت: به عنوان مثال نميتوان براي سفير حكم قتل صادر كرد، هر چند آن سفير يهودي و يا مسيحي باشد و اين قانون ميتواند در كشورهاي اسلامي نيز مورد توجه قرار گيرد.
استاد حوزه علميه ادامه داد: هر از چند گاهي ميبينيم كه دشمن دست به اهانت و هتك حرمت مقدسات اسلامي ميكند كه اين حركتشان به واسطه فهم درست از اين است كه اسلام تعریف دقيقي از جهاد سالم دارد و دشمنان از طريق اهانت به مقدسات، اسلام ناب را هدف قرار دادهاند تا بتوانند آموزههای انحرافی خود را در میان مردم گمراه برخی از کشورها ترویج دهند.
آيت الله عابدي با تاكيد بر اينكه تكفيريها و وهابيت در اين عرصه حضور گستردهاي دارند، گفت: بيشتر كساني كه جذب گروههاي تكفيري از جمله داعش شدهاند به دليل برداشت غلط و فهم ناصحيح از آموزههاي ديني به اين مصيبت گرفتار شدهاند و وظيفه علماي مسلمان اين است كه در عرصه دفاع و جهاد، معيارهاي اسلامي را براي مسلمانان به خوبي و روشني تبيين كنند.
وي در پايان خاطرنشان كرد: کسی که انگیزه و روحيه دفاع از دین دارد باید برای حراست از آرمانها و ارزشهاي دینی گام بردارد و در این راه از هیچ اقدامی دریغ نکند.