سرویس معرفی: ستادی متشکل از جمعی از فعالین مردمی در عرصه اقتصاد مقاومتی در حوزههای مختلف از جمله دکتر حجت الله عبدالملکی (هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) و فعال در گفتمانسازی مردمی و نخبگانی اقتصاد مقاومتی )، خانم کامله موسوی (تولید کننده مردمی در خوزستاندر حوزه کشاورزی و صنایع خانگی و ... بر اساس الگوی تعاونیهای مردمی و تواناسازی و کارآفرینیهای کوچک متکثر)، حاج حسین یکتا (فعال در عرصه محرومیتزدایی و ساماندهی حرکتهای جهادی و فعال در گفتمان سازی مردمی)،دکتر روح لله ایزدخواه (تمرکز بالای یک دهه بر حوزه نظری و میدانی پیشرفت مناطق محروم و اقتصاد مردمی و فعال در منطقه سیستان و ...) و محمدرضا دیانی (مدیر شرکت تولید لوازم خانگی ایرانی اسنوا) فراخوانی را تحت عنوان «مقاومت 80 میلیونی» منتشر کردند.
در گزارش تشکیل ستاد این عهدواره آمده است:
از جمله مسائلی که در پی تکرار مداوم لفظ اقتصاد مقاومتی از زبانها و تریبونهای مختلف دولتی و رسانهها اتفاق افتاده است، بار شدن معنایی خاص با مخاطب یا مخاطبانی خاص بر این مفهوم در اذهان عمومی میباشد که این خلاف حقیقت اقتصاد مقاومتی است. به گونهای که در خیلی از ذهنها و نهادها اقتصاد مقاومتی به جای تمرکز بر «مردمی شدن اقتصاد»، منحصر بر دولت گشته استو حتی در همین انحصار هم، بینسبت با مردممی باشد، اقتصاد مقاومتی به طور کلی صرفا در بعضی مفاهیم آن، که کاملا در اختیار دولت است محدود گشته است، اقتصاد مقاومتی منحصر در اقدامات کلان بخشی از قشر سرمایهدار گشته است و اقدامات و تولیدات خرد مردم در این فضا شکل نمیگیرد و گسترش پیدا نمیکند، در میان بخشی از مردم، اقتصاد مقاومتی محدود به قشری خاص شده است، گویی که مفهومی است مخصوص حزباللهیها و...
دولت نیز در وضع کنونی تلاش و دغدغه قابل توجهی برای مردمیسازی اقتصاد ندارد و همه اینها باعث گشته است که ما علی رغم ظرفیتهای – بالفعل و بالقوه - بالای مردمی، هیچ «هویت مردمی» در اقتصاد مقاومتی – مانند قریب به اتفاق عرصههای دیگر - نداشته باشیم و این اتفاق یعنی بی نتیجه و تهی ماندن اقتصاد مقاومتی که یکی از ارکان اصلی آن تکیه بر مردم و حضور مردم است.
در نتیجه مقاصد در حال انجام این عملیات عبارت است از ایجاد یک حرکت هویت ساز مردمی در اقتصاد مقاومتی برای تاکید بر نقش مردم در سطح کشور با پای کار آوردن ظرفیت های جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، عادی زدایی از خیل اقدام های مردمی که در این عرصه در حال انجام می باشد و به با اقتصاد مقاومتی شناخته نمی شود، ایجاد محیط انگیزشیو تا حد امکان، عمومی برای اقدام های اقتصاد مقاومتی مردم جمع آوری و در اش، تراک گذاشتن الگوهای اقدام مردمی در اقتصاد که در جای جای کشور در حال انجام می باشد، اما اکثر شناخته شده نیستندو در ذهن عموم مردم نشدنی پنداشته می شوند، و ایجاد یک تصویر صحیح تر برای بدنه مردم و مسئولین نظام در پی این حرکت با نشان دادن خیل اتفاقات مردمی که در حال رخ دادن است اما امروز مردم و مسئولین آن ها را در اقتصاد مقاومتی به شمار نمی آورند و با نگاه و روحیه انقلابی به استقبال آن نرفته اند.
زمان برگزاری عهدواره بهمن و اسفند سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» است. حرکت مقدماتی نیز تدوین اجمالی شاخصهای اقدامهای مردمی دراقتصاد مقاومتی می باشد که متناسب با اینکه ما در ابتدای تدوین نظریه اقتصاد مقاومتی در بوم انقلاب اسلامی و مسیر تمدن سازی انقلاب اسلامی هستیم، لازم به این بود که در یک حرکت جمعی توسط اساتید جبهه فکری انقلاب اسلامی، حاصل آنچه تا کنون بدان رسیدهایم، به صورت اجمالی تگاشته شود و محور این حرکت قرار گیرد.
از این رو در ابتدا پیش نویسی اجمالی برای شاخص هایی برای «اقدامات مردمی دراقتصاد مقاومتی» توسط نخبگان نوشته شد و درمشورت با اساتید، اصلاحاتی در آن صورت گرفت و پس از آن به اساتید جبهه انقلاب ارائه شده و همچنان در حال ارائه است. که این فرآیند تا 8 اسفند پایان می پذیرد و ملاک سنجش و ارزشگذاری اقدام های مردمی در این عهدواره قرار میگیرد.
قالب های ارسال اقدام ها نیز شامل: عکس از اقدام خود یا دیگر اقدام کنندگان در محیط اقدام به همراه معرفی یک خطی اقدام کننده، فیلم یک یا چند دقیقه ای از اقدام خود یا دیگر اقدام کنندگان در محیط تولید، فیلم یک یا چند دقیقه ای از اقدام ناکام مانده با ذکر موانع تولید و معرفی مکتوب چند خطی از اقدام خود یا دیگر اقدام کنندگان می باشد.
مهلت ارسال اقدام ها 16اسفندماه بوده و زمان برگزاری عهدواره 19 اسفند می باشد که علاقه مندان میتوانند تصویر و یا فیلم اقدام های خود را به @moghavemat_80_millioni ارسال و یا با شماره های 021-66766538 و 09125178951 تماس حاصل نمایند.
بخشهای عهدواره شامل اقدام های مستقیم (اقدام های انجام شده و همچنین اقداماتی که بخاطر موانع به نتیجه نرسیده اند)
و اقدامهای زمینهساز:
میباشد.
در مراسم پایانی عهدواره «مقاومت هشتاد میلیونی» اقدامات جمع آوری شده و ارسال شده توسط ستاد مردمی این حرکت با شاخص هایی که توسط اساتید برای اقدام های مردمی در اقتصاد مقاومتی تهیه شده است، سنجیده خواهند شد که تعدادی از آنها که همخوانی بیشتری با شاخص ها داشته باشند، حائز دریافت نشان «مقاومت ایرانی» می گردند.
این مراسم تجدید عهدیست توسط اقدام کنندهها و مردم برای مقاومت اقتصادیشان. که در آن علاوه بر عهد فعالیت های ویژه تر ( در بخش های مختلف این عهدواره یعنی تولید کشاورزی و صنعتی و ...، مطالبه، فعالیت علمی، ترویج و توزیع کالای ایرانی ) و تقدیر از آن ها، از عهدهای مردمی نیز رونمایی می شود. عهد هایی که پیش از این مراسم در حین قدم اول ( گفتمان سازی ) توسط مردم در مناطق مختلف و در محیط های مختلف برای اقتصاد مقاومتی و اقدام در آن، بسته شده است. عهدی در زمینه های تولید، مصرف، فرهنگ اقتصادی، مطالبه و محرومیت زدایی و ... که پیش از این عهدنامه آن توسط ستاد مردمی تنظیم و توزیع گشته است.
بر اساس فعالیت های صورت گرفته تا کنون و انشاالله در ادامه مسیر، در تاریخ 19 اسفند، در پایان سال اقدام و عمل، مراسم عهدواره برگزار خواهد شد و جمع بندی ابتدایی برای این عملیات خواهد بود.
نشان «مقاومت ایرانی»
نشان مقاومت ایرانی بر اساس شاخصه هایی که توسط اساتید جبهه فکری انقلاب در اقتصاد مقاومتی تعیین گشته است، دارای یک اعتبار نخبگانی و رسانهای – تبلیغاتی میباشد و بیشتر از این که یک نشان اقتصادی باشد، نشانی ست حامل فرهنگ اقتصاد مقاومتی.
اساتیدی چون : دکتر درخشان، درکتر رزاقی، دکتر سبحانی، حجت الاسلام میرمعزی، دکتر داوودی، دکتر پیغامی و ...
این نشان در «عهدواره مقاومت هشتاد میلیون» توسط ستاد مردمی، پس از سنجش اقدامات بر اساس شاخص ها اعطا خواهد شد.
همچنین اقداماتی که بتوانند نشان مقاومت ایرانی را دریافت نمایند، علاوه بر تقدیر در این مراسم، شامل تقدیرهای زیر نیز خواهند شد
محور این حرکت ستاد مردمی به کمک جمعی از جوانان انقلاب اسلامی می باشد که در این عملیات تلاش بر این گشته است که تا حد امکان نهاد های مختلف مربوط فکری، اقتصادی و فرهنگی با ظرفیت خودشان در این عهدواره انجام تکلیف نمایند.