
به گزارش حلقه وصل، دومین مسابقه بین المللی كارتون و كاریكاتور با عنوان هولوكاست، عصر روز دوشنبه دهم خرداد 1395 در حوزه هنری به پایان رسید و این مسابقه برگزیدگان خود را شناخت كه آرش فروغی، كاریكاتوریست جوان، توانست رتبه اول را بین تمام شركت كنندگان در بخش كاریكاتور با موضوع نتانیاهو از آن خود كند. این هنرمند با اشاره به اینكه برای شركت در این فراخوان انگیزه زیادی داشته است، گفت: به نوبه خودم می خواستم سهمم را در فاش كردن چهره ناپسند و منفور نتانیاهو و اقدامات جنایتكارانه ای كه انجام می دهد، ادا كنم.
فروغی در پاسخ به عده ای كه این نمایشگاه را توهین آمیز خوانده اند، گفت: طنز و هجو با همدیگر متفاوت است، كاریكاتور توهین نیست بلكه نوعی نقد است كه با تفكر همراه است. در آثار این نمایشگاه نیز شاهد توهین نسبت به كشته شدگان هولوكاست نیستیم بلكه انتقاد نسبت به هولوكاست هایی است كه اخیرا انجام می شود و در فلسطین، یمن، سوریه و ... این همه قربانی میگیرد.
این هنرمند جوان ادامه داد: در این آثار به این موضوع پرداخته می شود كه رژیمی كه ادعا می كند زخم خورده و رنج كشیده و مخالف كشتار جمعی است؛ پس چرا دقیقا همان كار را تكرار می كند و به كشتار جمعی مردم مظلومی كه قدرت دفاعی از خود ندارند می پردازد.
وی همچنین با اشاره به نقش مهم هنرمندان در زمینه پرداختن به موضوعات روز اجتماعی و بین المللی گفت: فكر می كنم كاریكاتور با زبان خاصی كه دارد و طنز را چاشنی حرف های گاهی تلخ خود می كند، بهترین ابزار است كه بتواند بر مخاطب تاثیر بگذارد و سریعا منظورش را به بیننده اثر منتقل كند.
این كاریكاتوریست توضیح داد: بازتاب این نمایشگاه را در رسانه های خارجی دیدیم و متوجه شدیم كه چقدر این نمایشگاه تاثیرگذار بوده است. اگر این مسابقه، آزادی بیان را در غرب به چالش نمی كشید، از اهمیتی هم برخوردار نبود و اینقدر عصبانیت برای مخالفان ایجاد نمی كرد.
آرش فروغی با تاكید بر استقبال كاریكاتوریست ها از فراخوان هولوكاست گفت: پیشنهاد می كنم نهادهای دیگر هم به این موضوع و مضامین مشابه بپردازند و از هنرمندان برای طرح مباحث روز كمك بگیرند. كاریكاتوریست ها آماده هستند كه رسالت خودشان را انجام دهند و با قلمی كه در اختیار دارند، به مبارزه با ظالم بپردازند.
گفتنی است، فراخوان دومین مسابقه بین المللی كارتون و كاریكاتور هولوكاست در فروردین سال 1394 در دو بخش كارتون و كاریكاتور اطلاع رسانی شده بود. در بخش كارتون، مضامین «اگر غرب برای آزادی بیان حد و مرزی قایل نیست چرا اجازه نمی دهند محققان و تاریخ نویسان راجع به هولوكاست تحقیق كنند»، «چرا باید تاوان هولوكاست را مردم مظلوم فلسطین بپردازند. مردمی كه در جنگ جهانی دوم نقشی نداشتند» و «ما نگران هولوكاستهای دیگر هم هستیم. مثل هولوكاستهای معاصر در عراق، غزه، فلسطین، افغانستان، سوریه و ...» دنبال شد. همچنین در بخش كاریكاتور موضوع «بنیامین نتانیاهو» مطرح بود.
همزمان با روز نكبت در 25 اردیبهشت (14 می) دومین دوره نمایشگاه كاریكاتور «هولوكاست» در حوزه هنری برپا شد؛ در این نمایشگاه 100 اثر كارتون و 50 اثر كاریكاتور چهره با محوریت نتانیاهو وجود داشت.
داوری آثار این مسابقه، در تاریخ 23 اردیبهشت 1395 با حضور سیدمحسن نوری نجفی، محمدحسین نیرومند و سید مسعود شجاعی طباطبایی انجام گرفت و از میان 864 اثر از 50 كشور دنیا نفرات برتر شناخته شدند.