
به گزارش حلقه وصل، مراسم انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی با حضور اهالی هنر، مسئولان و علاقهمندان به هنر انقلاب اسلامی در سالن سوره حوزه هنری برگزار شد.
در این مراسم فاضل نظری دبیر انتخاب چهره سال هنر انقلاب گفت: حقیقت در هر سطحی محترم است و خوشا به حال کسانی که از پنجره انقلاب به جهان نگاه میکنند. خوشا به حال مردمی که آینهوار چگونه نشان دادن حقیقت را یاد گرفتند. تفاوت هنر انقلاب با دیگر عناوین آن این است که هنر انقلاب متعهد به ارزشهای خودش است. در فرایند انتخاب چهره سال هنر انقلاب مراحل مختلفی انجام شد تا ما به شش نامزد منتخب رسیدیم. ما در یک گروه کارشناسی به 19 تن از هنرمندان انقلابی دست پیدا کردیم که از میان آنها با توجه به آثارشان در سال 94 و با کمک گرفتن از نزدیک به 70 کارشناس خبره هنری ما از 9 کاندیدا به شش هنرمند منتخب فعلی رسیدهایم. جا دارد از شهرداری تهران، صداوسیما، سازمان هنری اوج، دانشگاهها و همه افرادی که ما را در برپایی این مراسم یاری کردند، تشکر نمایم.
در ادامه این مراسم، محسن مؤمنیشریف رئیس حوزه هنری تهران گفت: انقلاب اسلامی در حوزههای مختلف کارهای گذشته را با شور انقلابی پیگیری کرد اما در حوزه هنری کار ویژهای انجام داد که امروز با افتخار از مکتب ادبی و هنری انقلاب نام میبریم که نوع و نگاه به هستی و انسان را متفاوت از دیگران به نمایش گذاشت و خوشحالیم که امروز دانشگاههای کشور درباره مکتب ادبی و هنری انقلاب پژوهش میکنند. از ویژگیهای سال 94 افزایش میزان پایاننامهها در زمینه هنر انقلاب بود. علیرغم آنکه گفته میشود ما در هنر و آثار هنری با بحران مخاطب همراهایم در آثار هنری متعلق به انقلاب با انبوه استقبال در سال 94 روبهرو بودهایم به طور مثال در حوزه کتاب و در انتشارات سوره مهر میزان فروش ما در سال گذشته 11 میلیارد تومان بود که نسبت به سال قبل دو برابر افزایش داشتهایم. در سینما نیز فیلم «محمدرسولالله» اکران شد و رکورددار فروش سینمای تاریخ ایران شد. یک اثر هنری باید بتواند از حیثیت خود دفاع کند و در قدم بعدی خوب ارائه شود تا مخاطبان آن را ببینند. از دیگر ویژگیهای سال گذشته حضور هنرمندان انقلابی جوان بود.
مرحوم احمدی سخا از هنرمندان گرافیست و تجسمی ما بودند که کارهای ایشان در شهر هویدا بود. شهید سیاح طاهری از دیگر مؤثرین فرهنگی ما بودند که در مناطق محروم فعالیتها و کارهای فرهنگی مهمی از ایشان به یادگار مانده است. یکی دیگر از چهرههای هنرمند انقلاب که متأسفانه در سال 94 از میان ما رفت مرحوم فرجالله سلحشور بود که مردم با حضور در مراسم تشیع جنازه وی نشان دادند که سلحشور تا چه اندازه مردمی و محبوب بود.
شهریار بحرانی اولین نفری بود که در تقدیر از نامزدهای کسب عنوان چهره سال هنر انقلاب روی سن آمد و از عبدالحمید قدیریان در سخنان کوتاهی تقدیر کرد. وی با اشاره به آیات قرآن و کلمه «رجل یسعی» گفت: قدیریان همواره در مسیر انقلاب کوشاه بوده است او نمایشگاه آسمان حسین را در سال گذشته داشته که در ماه مبارک رمضان با چشمی اشکبار به کشیدن تابلو آسمان حسین اقدام کرد. او در نقاشی، گریم سه بعدی، طراحی صحنه و... فعال بود و به لحاظ هنری فرد جامعی است. انسان به جز سعی تلاش نیست و قدیریان بسیار پرتلاش در مسیر انقلاب هموراه فعال بوده است و خداوند نیز به کار او اثر و هویت میدهد، انشاءالله در آینده قرار است قدیریان کارگردانی را نیز آغاز کند. در فیلم «ملک سلیمان» وقتی در چین بودیم و بخش جلوههای ویژه فیلم هنوز تمام نشده بود او یک تنه و یک نفره به اندازه تمام چینیها روی پلانهای جلوههای ویژه کار میکرد و کار او برابری میکرد با تمام چینیهایی که روی پروژه فعالیت میکردند.
در ادامه مراسم مرتضی سرهنگی چهره سال هنر انقلاب در سال 93 برای معرفی بهناز ضرابیزاده پشت میگروفن قرار گرفت و گفت: جملهای است که میگوید جنگ نویسندگان خودش را پیدا میکند و خانم ضرابیزاده یکی از آنها است که بخشی از بار نویسندگی جنگ را به دوش گرفته است. ایشان به من گفتند من دو دختر دو قلو دارم و دختر سومم دختر «شینا» است. ضرابیزاده از نویسندگانی است که در کارش دلدادگی میکند. مراسم انتخاب چهره سال هنر انقلاب در حوزه هنری با خوانندگی محمد آزش ادامه یافت و پس از آن محمدحسین نیرومند برای معرفی هادی محمدیان کارگردان جوان انیمیشن «شاهزاده روم» پشت میگروفن قرار گرفت و گفت: «شاهزاده روم» پرفروشترین انیمیشن تاریخ ایران است که با زحمات یک تیم جوان به ثمر رسیده است کار مذهبی کردن در انیمیش بسیار مشکل است و محمدیان کار سترگی انجام داده اما بزرگترین کار او این بود که انیمیشنی ساخت که به سودآوری رسیده است.
کوروش زارعی در مورد یکی دیگر از نامزدهای کسب عنوان چهره سال انقلاب یعنی جواد افشار گفت: قرار بود پوریا پورسرخ در مورد جواد افشار صحبت کند که این وظیفه را برعهده من گذاشت. انقلاب ما پیش از آنکه سیاسی باشد فرهنگی بود و پیشوای ما در لباس پیامبر به پا خواست و این انقلاب را هدایت کرد. انقلاب ابتدا فرهنگی بود و در ادامه سیاسی شد و دنیا را تکان دارد. جواد افشار یک نوجوان قمی بود که مثل پیشوای خودش علاوه بر آنکه کار انقلابی میکرد روی صحنه تئاتر با مضامین انقلابی میدرخشید او یکی از محصولات حوزه هنری است که در قم فعالیت میکرد و در ادامه به فرمان رهبرش وقتی 14 یا 15 ساله بود به جبهه رفت. ما در کشور 2 هزار شهید هنرمند داریم که در رشتههای مختلف فعالیت هنری داشتند. افشار در کربلای 4 در کسوت یکی از غواصان آن عملیات پایش را در جنگ جای گذاشت. او امروز از سر صحنه سریال «برادر» که ماه رمضان از شبکه دو پخش میشود به اینجا آمده است و من این وعده را میدهم که در آینده از جواد افشار کارگردان سریال «کیمیا» بیشتر خواهیم شنید.
مراسم با تقدیر و تشکر از خانواده مرحوم حسین احمدی سخا از گرافیستهای مؤمن، متعهد و انقلابی کشور ادامه یافت و پس از آن فرزند شهید سیاح طاهری پشت میکروفن قرار گرفت تا از پرویز پرستویی به خاطر فعالیتهای او در مناطق محروم تقدیر نماید.
طاهری گفت: پرستویی را از دوران کودکی میشناسیم و همیشه برای ما جذاب بود شهید سیاح طاهری با پرستویی ارتباط دوستانهای داشت و پرستویی خالصانه در جشنوارههای متعدد در مناطق محروم حاضر میشد و پدرم را همراهی میکرد او در مسابقات کتابخوانی و جشنوارههای مدرسهای در مناطق محروم حضور پیدا میکرد و از محبوبیتی که به دست آورده بود برای این کارها هزینه میکرد. مشارکت او در موزه صلح و فعالیت برای جانبازان واقعاً ستودنی است. او یک بسیجی و جهادگر در حوزه سینما است.
میرکریمی با یاد نمودن از شهید آوینی و مرحوم سلحشور گفت: تأثیر کار فرهنگی سلحشور در کشورهای دیگر نیز دیده میشود و از مردم خواست تا برای شادی روح ایشان صلوات بفرستند.
او در تجلیل از مجید مجیدی گفت: اگر هنرمند انقلابی را فرد طلبکار و ستیزهجو بدانیم مجیدی جزو این دسته نیست هر شش نامزد این مراسم مصداق واقعی هنرمند انقلابی مؤمن هستند که آدمها از دست و زبانشان در امانند. من به مجیدی غبطه میخورم و امیدوارم سال بعد اینجا و جزو نامزدهای این مراسم باشم.
رسالت بوذری مجری مراسم گفت: برکت این جلسه تقدیر از شهید سیاح طاهری است او هیچ وقت از فعالیتهای فرهنگیاش در مناطق محروم یاد نمیکرد و مردم پس از شهادتش از کارهای او اطلاع پیدا کردند. حجتالاسلام سرلک، محسن مؤمنی شریف و زینالپور مسئول آموزش حوزه هنری در جایگاه حاضر شدند و از همسر و فرزند این شهید بزرگوار تقدیر کردند.
فصل شیدایی به عنوان یک اتفاق ویژه فرهنگی با روایتی از خلقت آدم تا ظهور حضرت مهدی (عج) و با مخاطبانی انبوه در جایجای کشور در سال گذشته به روی صحنه رفت. به همین خاطر از سعید اسماعیلی کارگردان و علیرضا کوهفر رئیس مرکز هنرهای نمایشی انقلاب اسلامی در این مراسم تقدیر به عمل آمد و اسماعیلی در سخنان کوتاهی گفت برای رخ دادن یک اتفاق هنری همیشه نیاز به پول نیست بلکه به مردانی از جنس مردان زمان جنگ نیاز است. همیشه رسالت بوذری برای ما از مردم تشویق گرفته است و من میخواهم اینجا به خاطر نویسندگی و روایت کار ما از او تشکر کنم.
برای مراسم تجلیل از برگزیدگان هنر انقلاب در سال 94 دکتر حدادعادل، مهندس صلاحی معاونت فرهنگی و هنری شهرداری تهران، فاضل نظری و حمزهزاده روی سن حاضر شدند تا از عبدالحمید قدیریان، بهناز ضرابیزاده، هادی محمدیان، جواد افشار و پرویز پرستویی تقدیر نمایند. به هر یک از نامزدها لوح تقدیر، تندیس مراسم و 5 سکه بهار آزادی اهدا شد که پرویز پرستویی به خاطر سفر در مراسم حاضر نبود و هدایای وی به فرزند شهید سیاح طاهری اهدا شد
در ادامه مراسم و برای تقدیر و تشکر و انتخاب چهره هنر سال مرتضی سرهنگی و محسن مؤمنی شریف به جایگاه آمدند تا از کارگردان «محمد رسولالله(ص)» به عنوان چهره سال تقدیر نمایند. سپس مجیدی روی سن آمد و هدایای خود را دریافت کرد و در سخنانی کوتاه گفت، وقتی دوستان نام مرا را در این لیست قرار دادند از آنها تشکر کردم و گفتم همینکه نام من در میان این اسامی باشد برای من کافی است و در بخش دیگری از سخنانش از مرتضی آوینی یاد کرد و گفت، آوینی به ما آموخت چگونگی ایستادگی و برای باورها و اعتقاداتمان مبارزه کنیم. اولین فیلم خود را که ساختم مثل همه فیلمسازان جوان که بیپناه بودند آوینی مثل کوه پشت من ایستاد و از من دفاع کرد. در دولت آن زمان به من هجمه شد و گفتند 11 مورد در فیلم تو هست که باید نسبت به آنها پاسخگو باشی من از مرتضی آوینی کمک خواستم و گفتم که من احساس تکلیف کردم و این فیلم را ساختم و او گفت مجیدی تو راهت را درست رفتهای و وظیفه هنرمند همین است.