سرویس جهان حلقه وصل _ در حالی که در سال ۲۰۱۹ زمزمههایی از احتمال خروج نظامیان امریکایی از افغانستان و انجام مذاکرات چند جانبه صلح با گروه طالبان شنیده میشد، مجموعا ۲۲ سرباز امریکایی از یگانهای مختلف ارتش این کشور در خاک افغانستان کشته شدند. سال ۲۰۲۰ نیز تنها پس از گذشت ۲ هفته از نخستین ماه شاهد کشته شدن ۲ سرباز امریکایی در استان قندهار افغانستان بودیم.
کمین نیروهای طالبان در استان قندهار
روز گذشته یک دستگاه نفربر زرهی ارتش امریکا در حین گشتزنی در جادهای در استان قندهار افغانستان با بمب کنار جادهای نیروهای طالبان برخورد میکند که بر اثر این حادثه دو سرباز امریکایی از لشکر ۸۲ هوابرد این کشور به نامهای Miguel Villalon و Ian McLaughlin کشته شده و چند نفر دیگر نیز زخمی شدند.
شایعه ارتباط حادثه با تلفات پایگاه عینالاسد
در لحظات نخست انتشار خبر کشته شدن سربازان امریکایی در افغانستان، برخی منابع به توجه به اینکه سربازان کشته شده امریکایی از لشکر ۸۲ هوابرد این کشور بودند، مدعی شدند که این تلفات نه در افغانستان، بلکه مربوط به سربازان کشته شده امریکایی در پایگاه عینالاسد بوده است. اما دلایل زیادی برای رد شدن این فرضیه وجود دارد.
نخست اینکه پس از افزایش تنش در منطقه ارتش امریکا دو هفته قبل حدود ۳ هزار نیروی عضو لشکر۸۲ را به منطقه منتقل کرد. اما این موضوع به معنای انتقال کلیه اعضای لشکر و یا عدم حضور آنها در مناطق دیگر نیست. لشکر ۸۲ هوابرد امریکا بیش از ۱۰ هزار نیروی رزمی و هزاران پرسنل فنی و غیر نظامی را در خدمت خود دارد و انتقال ۳ هزار نفر از این نیروها به عراق یا کویت مانعی برای عملیات آنها در مناطق دیگر نیست.
نکته دوم اینکه جنگ افغانستان به شکل معمول ماهانه تعدادی کشته و زخمی برای ارتش امریکا به جا میگذارد و نمیتوان هر گونه تلفات سربازان امریکایی در روزها و هفتههای آینده در این کشور را به حادثه حمله موشکی کشورمان به پایگاه عین الاسد مرتبط دانست.
از همه مهمتر در صورتی که ارتش امریکا بخواهد تلفات خود در پایگاه عینالاسد را مخفی نگه داشته و از انتشار اسامی آنها خودداری کند، بعید است آنها را در قالب تلفات عملیات در افغانستان یا سوریه منتشر کند، زیرا از نخستین روز پس از حمله موشکی به پایگاه عین الاسد این فرضیه در میان بسیاری از کارشناسان و رسانهها مطرح بود که ممکن است اسامی نیروهای کشته شده امریکایی در عراق، به عنوان تلفات این کشور در کشورهای دیگر معرفی شوند.
ترور مسئول عملیات طالبان
پس از اینکه خودروی نیروهای امریکایی مورد حمله قرار گرفته و ۲ عضو ارتش این کشور کشته میشوند، بلافاصله نیروهای امریکایی اقدام به شناسایی رهبر عملیات میکنند. پس از اگاهی از مکان حضور این شخص که "مهیب الله" نام داشت یک فروند پهپاد آمریکایی خودروی حامل وی را در منطقه قندوز هدف قرار میدهد. تصاویری که از خودروی مورد نظر منتشر شده است نشان میدهد که نیروی هوایی امریکا یکبار دیگر از موشک مرموز خود ملقب به "نینجا" و با کد R۹X استفاده کرده است.
این موشک که نمونه خاصی از موشک مشهور AGM۱۱۴ هلفایر است، فاقد هر گونه مواد منفجره بوده و با استفاده از انرژی جنبشی موشک و ۶ عدد تیغه فولادی تعبیه شده در بدنه آن اهداف خود را نابود میکند.