پیروزی انقلاباسلامی در ۲۲بهمن ۱۳۵۷، نقطه عطفی در روابط خارجی ایران و بهویژه ایران و امریکا پدید آورد. اگر در طول ۱۵۰سال پیش از آن قدرتهای بزرگ جهانی توانسته بودند اراده خود را بر حاکمان تهران تحمیل کنند، بهطور مشخص در ۲۵ سال پایانی عمر رژیم پهلوی سفارت امریکا در تهران در واقع تعیینکننده اصلی مقدرات کشور بود.
یادداشتی اخیراً از ظریف در اکونومیست منتشر شده که طی آن، طرحی منطقهای با عنوان «مودت» پیشنهاد شده است. طرح ابتکار عمل در برابر تلاشهای امریکا و رژیمصهیونیستی برای اختلافافکنی در منطقه چیز بدی نیست، اما بهشرط آنکه انتظار ما از چنین ابتکاری واقعاً روشن باشد.
بی شک تحولات منطقه خاورمیانه این روزها در کانون توجهات رسانه ها و افکار عمومی قرار دارد. واقعیت این است که سقوط دولت بشار اسد را کسی پیش بینی نمی کرد یا حداقل کسی فکر نمی کرد یک گروه تروریستی در 11 روز و بدون آنکه ارتش سوریه مقاومت کند به راحتی شهرهای سوریه را یکی پس از دیگری تصرف کند و به دمشق برسد.
در مورد نتایج انتخابات ریاستجمهوری امریکا، تحلیلهای گوناگونی در رسانههای دنیا مطرح شده و این سؤال مطرح است که چگونه به رغم بسیاری از پیشبینیها و نظرسنجیها، ترامپ پیروز شد.
قبلاً بارها گفتهایم که رفتوآمد رئیسان جمهور امریکا از منظر منافع ملی ایران تفاوت چندانی نمیکند و اساساً نظام سیاسی امریکا متصلبتر از آن است که تغییر یک رئیسجمهور سیاستهای کلان و اصول حاکم بر رفتار این دولت در عرصه بینالملل را دستخوش تغییر کند.
حمله به عینالاسد آن انتقام سختی نبوده که وعده آن را جمهوری اسلامی برای جنایت آمریکا در فرودگاه بغداد داده بود، اما تحقیر آمریکا در مواجهه با نیروهای حشدالشعبی میتواند بخشی از پروژه انتقام خون حاج قاسم و شهدای فرودگاه بغداد باشد.
مقامهای صهیونیستی ابتدا تلاش کردند با دروغپردازی از زیر بار مسئولیت این حمله شانه خالی کنند اما این واقعیت آشکار است که بمب و تجهیزات نظامی که از سوی اسرائیل در چند روز اخیر مورد استفاده قرار گرفته است، از نوع تجهیزات آمریکایی است.
حذف نفر سوم رژیم آمریکا در حالی رخ داد که او فقط ۲۶۹ روز این سمت را عهدهدار بود و برای نخستین بار در تاریخ سیاسی آمریکا بود که رئیس مجلس نمایندگان برکنار میشد.
برخلاف صحنهسازی غرب در کودتای 28 مرداد، هدف کودتاچیان نه تنها برکناری «محمد مصدق» و حتی ساقط کردن یک دولت نبوده، بلکه جلوگیری از نهضت ملی شدن صنعت نفت ایران هم نبوده است.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد گفت: ایران به عنوان یکی از اهداف حملات سایبری، ادعاهای آلبانی را ساختگی و بی اساس میداند.
وزرای خارجه آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان با تاکید بر اهمیت تداوم کمک نظامی به اوکراین، درباره آنچه که «چالشهای ایران» خواندند، گفتگو کردند.
الیزابت دوم طولانیترین سلطنت را در تاریخ بریتانیا داشت و با فرازونشیب زیادی مواجه شد: از افول امپراتوری بریتانیا و استقلال مستعمرههای این کشور تا کودتای ۲۸ مرداد و برگزیت.
امیرعبداللهیان در گفتوگو با همتای چینی: آمریکا باید از کاربرد ادبیات ابهام در متن فاصله بگیرد
رئیس ستاد کل نیرویهای مسلح در پیامی به ارتش تروریستی آمریکا، رژیم صهیونیستی و کشورهای میزبان آنها در خصوص تهدید امنیت کشورمان هشدار داد.
جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا روز سهشنبه اعلام کرد اطمینان دارد اگر رئیس جمهوری چین در نشست گروه ۲۰ شرکت کند، با او دیدار خواهد کرد.
به تازگی تصاویری منتشر شده است که نشانگر یک عملیات درخشان و کم نظیر توسط رزمندگان یمنی در جنگ با دشمن سعودی است؛ نابودی سامانه پدافندی پاتریوت.
رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت:دولت اقدامات خوبی را در حوزههای مختلف انجام داد و با دوری از اشرافیت و حضور در بین مردم، رفتار مناسبی را از رئیس جمهور و اعضای دولت مشاهده کردیم.
وزارت دفاع عربستان سعودی از آغاز تمرینات مشترک بین نیروهای هوایی این کشور و نیروهای آمریکایی در شمال عربستان خبر داد.