
به گزارش حلقه وصل، علیرضا كمری، محقق و نویسنده در تعریفی از هنر انقلاب گفت: هنر انقلاب اسلامی به هنری اطلاق می شود كه دارای چند ویژگی باشد؛ یكی از بعد هنری یعنی معیارها و ارزشهای زیباشناسانه داشته باشد، دیگری اینكه با ارزش ها، باورها و نگرش های اسلامی همسو و همخوان باشد و همچنین ارزش ها، نگرهها و آرمانهای انقلاب اسلامی در آن تجلی داشته باشد.
وی در ادامه با بیان اینكه این گونه هنر، پیش برنده، رشد دهنده و تعالی آفرین است، افزود: هنر انقلاب اسلامی الزاما هنری نیست كه شعارها و نمادهای انقلاب اسلامی در آن محسوس و مشهود و مستقیم به كار گرفته شده باشد، گاهی روح اثر ترجمان و گویای فرهنگ و ارزش های نقلاب اسلامی است؛ درواقع هنر انقلاب اسلامی در همه ساحتهای هنری مانند هنرهای تجسمی، ادبی، سنتی و نو میتواند جلوه بیابد.
نویسنده كتاب «اثرنشان» درباره ویژگی هنر انقلاب تاكید كرد: هنر انقلاب اسلامی، هنری ملهم از فرهنگ، ارزش ها، باورها و نگرش های اسلامی است. این هنر، تعالی بخش و رشددهنده است، عدالت گرا و ستم ستیز است و به تعبیر فرهنگ قرآنی، نورباور و ظلمت گریز و بدی ستیز است.
كمری ضمن اشاره به اینكه هنرانقلاب اسلامی با مفاهیم و نگرش های انقلاب اسلامی مانند استكبارستیزی و دفاع از مستضعفان همخوانی و همسویی دارد، گفت: تفاوت مقوله هنر با هنر انقلاب اسلامی در آن است كه هنر می تواند شهوانی و فرودین باشد اما هنر انقلاب اسلامی، هنری رحمانی، فرازین و آفاقی انفسی است؛ یعنی در عین حال كه آن جهانی است این جهان را فراموش نمی كند.
این نویسنده همچنین افزود: در عرصه كاریام كه نوشتن به ویژه در حوزه ادبیات و به شكل ویژهتر ادبیات و فرهنگ عاشوراست، تقید به طرح ابعاد حماسی، عبرتی و آموزه های عاشورایی شاخص تر است و هنر انقلاب اسلامی در حوزه نگارش و نوشتنم چون خون در رگ های همه آثار جریان و سریان دارد.
مراسم هفته هنر انقلاب اسلامی از 20 تا 27 فروردینماه 1395 با معرفی چهره سال هنر انقلاب در حوزه هنری برگزار میشود.