به گزارش حلقه وصل، نشست «ادب در ادبیات فارسی» شب پنجشنبه، 13 اسفندماه؛ روز سوم از پنجمین دوره آموزشی شعر جوان انقلاب اسلامی(آفتاب گردانها) با حضور مرتضی امیری اسفندقه،علیمحمد مودب و میلاد عرفان پور در سالن شهید حسین فهمیده برگزار شد.
اسفندقه با بیان اینکه در میان این همه شاعر، شاعرانی موفقتر هستند که ادب را رعایت کرده باشند، اظهار کرد: باور دارم که اگر در 30 سالگی متوجه این مطلب میشدم، امروز بسیار موفقتر بودم. از سوی دیگر شعر یکباره سراغ شاعر می آید و حتی او را دیوانه میکند. سهراب سپهری میگوید که «شاعران وارث آب و خرد و روشنیاند».
نویسنده کتاب «این شرح شرحه شرحه» با بیان اینکه شاعر پیغمبر نیست که کلمات، واژه و شعر به او وحی شود. او برای آثارش تلاش می کند و زحمت میکشد، شعری از حافظ خواند: «می فکن بر صف رندان نظری بهتر از این/ بر در میکده می کن گذری بهتر از این/ در حق من لبت این لطف که میفرماید/ سخت خوب است ولیکن قدری بهتر از این/ آن که فکرش گره از کار جهان بگشاید/ گو در این کار بفرما نظری بهتر از این/ ناصحم گفت که جز غم چه هنر دارد عشق/ برو ای خواجه عاقل هنری بهتر از این/ دل بدان رود گرامی چه کنم گر ذهنم/ مادر دهر ندارد پسری بهتر از این».
این شاعر با بیان اینکه شاعر پاسدار فضایل اخلاقی است، ادامه داد: شاعر در جهت حفظ ارزشهای اخلاقی، تلاش میکند. در این میان هستند شاعرانی همچون قیصر امین پور که همان گونه که زندگی کرد، شعر سرود. البته نمونههای بسیار دیگری نیز وجود دارد که میتوان به حسین منزوی اشاره کرد و در ادامه شعری از منزوی برای حاضران خواند: «زنی که صاعقه وار آنک، ردای شعله به تن دارد/ فرو نیامده خود پیداست که قصد خرمن من دارد/ همیشه عشق به مشتاقان، پیام وصل نخواهد داد/ که گاه پیرهن یوسف، کنایههای کهن دارد/ کی ام، کی ام که نسوزم من؟/ تو کیستی که نسوزانی؟/ سهل که تا بشود اس دوست! هر آن چه قصد شدن دارد».
نویسنده کتاب «سوانح اوقات» با بیان اینکه شاعر تبلیغ کننده بدی ها نیست، شعری از حمید مصدق خواند: «تو به من خندیدی و نمیدانستی؛/ من به چه دلهره از باغچه همسایه سیب را دزدیدم؛/ باغبان از پی من تند دوید؛/ سیب را دست تو دید/ غضب آلود به من کرد نگاه/ سیب دندان زده از دست تو افتاد به خاک/ و تو رفتی و هنوز/ سال هاست که در گوش من آرام آرام/ خش خش گام تو تکرارکنان می دهد آزارم/ و من اندیشهکنان غرق در این پندارم/ که چرا باغچه کئچک ما سیب نداشت».
وی ادامه داد: من معتقدم که شاعر در پایان فاضل است و شعر بی دروغ و بی نقاب مبلغ مردم آزاری نیست. افرادی که معتقدند شعر به اخلاق چه کار دارد، خیانت میکنند. شاعر آن اخلاق خوب است که آزار نمی دهد و زندگی را دوست دارد.
پنجمین دوره آموزشی شعر جوان انقلاب اسلامی از سهشنبه 11 تا جمعه 14 اسفندماه از سوی موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب و در مجموعه فرهنگی، تفریحی، آموزشی ایثار واقع در منطقه کردان کرج برگزار شد.