
سرویس حاشیه نگاری: روز دوم جشنواره فیلم فجر در برج میلاد حال و هوای دیگری داشت. اکران دو فیلم «جشن تولد» و «دلبری» در این روز جشنواره انقلاب را به نام و نشان خود نزدیکتر کرد.
«جشن تولد» اولین فیلم سینمایی عباس لاجوردی بود که با جسارت مثالزدنی به موضوعی استراتژیک و مهم میپرداخت. لاجوردی در اولین ساخته خود به سراغ موضوعی رفته است که این روزها گریبانگیر کشورهای منطقه و تمام دنیاست؛ داعش!
فیلم در سوریه میگذرد و اکثر بازیگران آن هم عرب هستند. داستان از جشن تولد یک دختر نوجوان در یک خانواده سوری آغاز میشود و ...
نکته قابل توجه «جشن تولد» در مقایسه با آثار مشابهی که تاکنون در این دست موضوعات ساخته شده است دور شدن از شعارزدگی و سعی در تعریف قصه و داستان بود. تعریف داستان و استفاده از جلوههای ویژه دو نقطه قوت اصلی این فیلم بودند.
در دومین روز از سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر همچنین فیلم «دلبری» به کارگردانی سید جلال دهقانی اشکذری به روی پرده رفت.
اشکذری که سال گذشته با فیلم «خانهای کنار ابرها» در جشنواره خوش درخشیده بود، امسال با دومین فیلم بلند خود به بخش سودای سیمرغ راه یافته است تا بخت خود را این بار در رقابت با بزرگان سینما آزمایش کند.
داستان «دلبری» همانطور که در تیتراژ ذکر میشود نگاهی دارد به مجموعه کتابهای «اینک شوکران» و داستان جانبازی را روایت میکند که سالها پس از جنگ به دوستان شهیدش میپیوندد.
انتخاب چنین سوژهای در وانفسای این روزهای سینمای تلخ ایران، خودش روزنه امیدی است اما نحوه پرداخت به آن از انتخاب موضوع بسیار مهمتر است که متاسفانه به آن توجهی نمیشود.
اشکذری به سختی میتواند مخاطب را با فیلم خود همراه کرده و تا انتهای فیلم او را با خود ببرد. «دلبری» اسم خوبی دارد، سوژه بسیار خوبی هم دارد اما صد حیف که این اسم و سوژه خوب در تمام طول فیلم مشهود نیست.