
به گزارش حلقه وصل، آیت الله محسن اراکی روز دوشنبه در آیین افتتاحیه نخستین هفته علمی تمدن نوین اسلامی در مسجد مقدس جمکران با گرامیداشت سالروز آغاز امامت امام عصر(عج) افزود: آفرینش انسان هدفی دارد؛ ظهور امام زمان(عج) و تشکیل جامعه آرمانی نمود همان هدف است که براثر تلاش های انبیا و ائمه اطهار(ع) به سرانجام خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه شکل گیری تمدن مهدوی هدف خلقت و آرزوی همه صالحان است؛ ادامه داد: روز به امامت رسیدن امام زمان (عج) ایام الله است و باید درخصوص اهمیت آن نظریات فقهی و علمی ارائه شود.
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی بیان کرد: ایجاد وحدت در جامعه بشری که اولین ویژگی تمدن مهدوی است باعث صلح و آرامش می شود و اگر وحدت در میان انسان ها تحقق پیدا نکند، همیشه شاهد تضاد و جنگ خواهیم بود.
وی گفت: دومین وِیژگی این تمدن برقراری عدل به تمام معنی در همه ابعاد زندگی و همچنین ایجاد رفاه و به کمال رسیدن عقل بشری در حوزه های مختلف است.
اراکی افزود: براساس آیات قرآن کریم می توان فهمید که قرار است چنین تمدنی به بشر هدیه داده شود؛ تمدنی که در آن وحدت میان انسان ها اعتباری نیست بلکه از حقیقت سرچشمه می گیرد.
وی ادامه داد: دو نوع وحدت در جامعه تحقق پذیر است، وحدت اعتباری که با قانون شکل می گیرد و برای نمونه در میان مسلمانان تمام قوانین شهروندی بر اساس شهادتین گفتن تحقق پیدا می یابد و نوع دیگر وحدت حقیقی که حاصل ارتباط میان امام و ماموم در جامعه اسلامی است.
وی گفت: ملاک این وحدت پیوستن به نظام امامت و ولایت است که از عقل و فطرت سرچشمه می گیرد، اگر مردم جامعه از امام اطاعت کنند و اراده او را مقدم بر خواست های خود بدانند، وحدت حقیقی محقق می شود و یک نوع همگرایی شکل می گیرد.
اراکی بیان کرد: اگر وحدت میان امام و ماموم شکل گیرد، مردم همان راهی را می روند که مورد نظر امام است و آنان هویتی یکسان پیدا می کنند البته با توجه به ظرفیت وجود خود؛ نمونه این مطلب در مورد سلمان فارسی و نزدیکی او به اهل بیت(ع) قابل مشاهده است.
وی افزود: آنچه میان مردم وحدت ایجاد کرده و آن ها را یکی می کند همان محبت و تقرب به امام است و این وحدت باعث انسجام می شود مانند حرکت عظیم مردمی در راهپیمایی ایام اربعین حسینی(ع) که نمونه ای از یک نظام اجتماعی بود.
اراکی گفت: در این دیدگاه آنچه باعث حضور فرد در میان اجتماع است تنها نزدیکی فیزیکی نیست بلکه اعتقادات درونی است، ممکن است فردی در میان آن مردم باشد اما جزء آن ها به حساب نیاید و فردی با فاصله بسیار زیاد به آن اجتماع پیوسته باشد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بیان کرد: نعمت ولایت، مردم را یکی می کند، در سایه این وحدت امکان انتقال انسان ها از مرحله ای به مرحله بالاتر ممکن می شود و این نشان دهنده اهمیت نعمت الهی ولایت است.
وی با اشاره به اینکه مفهوم شهر و اجتماع در سایه مفهوم وحدت زیر سایه رهبر الهی شکل می گیرد، گفت: مردمی که به این نظام می پیوندند، شهروندان آن هستند و این اجتماع پایه و اساس تمدنی است که توسط امام شکل خواهد گرفت، چنین شهری و اجتماعی محور برقراری عدالت می شود چرا که اراده مردم آن رعایت تقوای الهی و برقراری عدالت است و بر همین مبنا برکات زمین و آسمان برای مردم گشوده می شود.
اراکی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت وحدت مسلمانان گفت: براساس سخنان ائمه اطهار(ع)، توصیه های امام راحل و رهبر معظم انقلاب هدف این است که میان مسلمانان اختلاف ایجاد نشود، نباید عده ای با سخنان خود در میان امت تفرقه ایجاد کنند و به اتحاد مسلمانان لطمه بزنند، بلکه باید با عمل به دستورات فقهی و شرعی تمام جغرافیای جهان اسلام را برای پذیرش حکومت حضرت مهدی(عج) آماده کرد و نگذاشت حادثه های تلخی همچون حادثه نیجریه در اثر بهره گیری دشمن از اختلافات مذهبی شکل گیرد.
آیین افتتاحیه نخستین هفته علمی تمدن نوین اسلامی با شعار آینده انقلاب اسلامی، چشم انداز مهدوی و تمدن و جامعه صالحین با حضور تولیت و معاونان مسجد مقدس جمکران، جمعی از استادان حوزه و دانشگاه و پژوهشگران حوزه مهدویت برگزارشد.