به گزارش حلقه وصل، علیاکبر والایی با بیان اینکه به رسمیت شناختن ادبیات انقلاب اسلامی قطعی و غیر قابل بحث است، اظهار کرد: در تمام کشورهای دنیا خود جنگ و انقلاب بستری شده است برای اینکه آثار بزرگی خلق شود.
وی افزود: در کشور ما این آثار ادبی باید بارزتر و برجسته تر باشد؛ چرا که انقلاب اسلامی ابعاد وسیع و عظمت والایی دارد. انقلاب اسلامی شایسته این است که آثار باشکوهی برایش خلق شود که در خور آن باشد. البته خوشبختانه در چند سال اخیر آثار خوبی را شاهد بودیم و چشم انداز ادبیات انقلاب اسلامی روشن و امیدبخش است.
این نویسنده با تاکید بر اینکه باید برای نویسندگانی که در این عرصه قلم میزنند بهای زیادی داده شود، عنوان کرد: نویسندگان نیاز به حمایتهای ویژه دارند و متاسفانه حمایت هایی که در خور و شایسته این موضوع است اتفاق نمیافتد و به این لحاظ هنوز در فقر هستیم. اگر عشق و علاقه قلبی نویسندگان ما نبود هنوز خیلی از آثار بزرگ داستان انقلاب خلق نمیشد و اتفاقات خوب در این عرصه رخ نمیداد.
والایی خاطرنشان کرد: از طرفی انگ حمایتهای دولتی بر پیشانی نویسندگان متعهد و مسلمان میزنند و می گویند این نویسندگان حمایت میشوند و از طرف دیگر هم واقعا حمایتی صورت نمیگیرد و اگر نوشته و آفرینشی وجود دارد به خاطر غیرت و حمیت نویسندگان ما و اعتقادات قلبی شان است. چند سکه طلا و جایزه در یک جشنواره را نباید به عنوان حمایت دانست. این حمایت نیست.
وی همچنین آثاری که در جشنواره هایی مانند داستان انقلاب برگزیده شدهاند را جزو آثار شاخص داستان انقلاب دانست و اظهار داشت: این آثار استانداردهای لازم را که بشود به عنوان ادبیات انقلاب انگشت اشاره به سمتشان نشانه رفت دارند. از این گونه آثار باید در نشر و تبلیغ و عرضه به مخاطبینش حمایت شود. معتقدم باید از اثر یک نویسنده بعد از انتشار نیز حمایت شود.
این نویسنده گفت: اگر سازمانها، نهادها و ناشران میخواهند از آثار مرتبط با انقلاب اسلامی حمایت کنند از نشر این آثار حمایت کنند. از ناشرانی که ادعای فرهنگی دارند انتظار این است که از نشر و توزیعشان حمایت بیشتری کنند.