عراقچی هرچند در سخنرانیها امیرعبداللهیان را اسطوره میخواند و بر ادامه راه او تاکید میکند اما به سرعت مسیر خالصسازی در دستگاه وزارتخارجه را دنبال کرده و در صدد جایگزین ساختن نیروهای گوش به فرمان ظریف به جای نیروهای شهید امیرعبداللهیان است.
سخنان آقای پزشکیان درباره قیمت بنزین حاشیهساز شده است تا جایی که محمدرضا عارف مجبور به واکنش و توضیح شد.
واقعاً این سخن رئیس جمهور که «دانشجو نمیتواند آدم بدی باشد» مایه تعجب است. مگر دانشجو یک موجود فضایی و یا اَبَرانسان است و با انسان های دیگر جامعه فرق دارد؟!
با پیروزی محمدرضا عارف در جنگ معاون اولی و کوتاه ماندن دست محمد جواد ظریف و آذری جهرمی از غنائم دولت، تیم رسانهای آنها درحال حمله او هستند و باید منتظر ماند و دید در روزهای آینده به چه شکل دیگری به عارف حمله خواهد شد.
با شروع روند انتصابات دولت چهاردهم، نگرانی درباره بهکارگیری افرادی که کوچکترین اعتقادی به مبانی و اصل نظام نداشته و در آشوبها نقشآفرینی کردهاند روز افزون شده است.این انتصابات نابجا، خطر حاشیهآفرینی به جای خدمتگزاری در دولت جدید را به اذهان متبادر میسازد.
روز چهارشنبه ۳۱ مرداد ماه رئيس جمهور محترم در جلسه علنی مجلس که دستور کار آن رای اعتماد به وزیران معرفی شده بود، با صراحت -و شاید هم به اشتباه- تاکید کردند تمامی وزرا در هماهنگی با رهبر معظم انقلاب انتخاب شدهاند.
رهبر معظم انقلاب تاکید کردند: آقای رئیس جمهور برای انتخاب وزیران با من مشورت کردند، برخی را تایید و برخی را هم تاکید کردم، تعداد زیادی را هم نمیشناختم و نظری نداشتم.
آقای دکتر پزشکیان در جلسه رای اعتماد مجلس به وزیران پیشنهادی به صراحت اعلام کرد که همه وزیران را با هماهنگی رهبر معظم انقلاب انتخاب کرده است!
در جریان معرفی و رأی اعتماد اعضای کابینه چهاردهم در مجلس، حواشی در مورد تأیید وزرا از سوی رهبری پیش آمد که این چند روزه فضای سیاسی و رسانهای کشور را تحتالشعاع خود قرار داده است. بعدازآنکه یک نماینده مجلس در اثنای بررسی وزیر امور خارجه اظهاراتی مبهم در مورد توصیه به مجلس مطرح کرد، رئیسجمهور در نطق پایانی خود جملاتی را بر زبان راند که به بسیاری اینگونه القا شد که بخشی یا همه وزرا به تأیید مقام معظم رهبری رسیدهاند.
در پی فضاسازی رسانههای ضد انقلاب و برخی افراطیون مدعی حمایت از پزشکیان که درصدد القای تعیین کابینه از سوی رهبر انقلاب بودند، روزنامه دولتی ایران ادعای مذکور را رد کرد و نوشت که تعامل رئیسجمهور با رهبر انقلاب در حد مشورت بوده و نه تعیین وزیران از سوی رهبری.
وبسایت بیبیسی هم در تحلیلی نوشت: «برای اولینبار یک رئیسجمهور از هماهنگی کامل کابینهاش با رهبر ایران خبر داد. مسعود پزشکیان در سخنرانی خود اندکی پیش از رأیگیری، مجلس را در وضعیتی گذاشت که اگر به وزرای پیشنهادی او رأی ندهند، در تقابل با رهبر ایران قرار خواهند گرفت.
متاسفانه سخنان رئیس جمهور موجب شد که برخی از نمایندگان، دچار خطای محاسباتی شوند، وظیفه خود را فراموش کنند و بر همین اساس، برخی افرادی که شایسته وزارت در دولت جمهوری اسلامی نبودند، از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد بگیرند.
به قول هادی ساعی «یا خواسته مبینا برای تحصیل در رشته پزشکی برآورده میشود یا نمیشود»، اما آنچه جای تفکر دارد، حاشیههای عجیب و غریب این درخواست، واکنشها و نکاتی است که هریک به نوبه خود قابل توجه و بررسی است.
آقای پزشکیان داستانپرداز خوبی است. این را من به شما میگویم که معلم داستاننویسی هستم.
رئیس جمهور و اعضای هیات دولت صبح امروز به مناسبت آغاز هفته دولت با آرمانهای امام خمینی(ره) تجدید میثاق کردند.
اصولا نباید از بالاترین مقام کشور برای خواسته های سیاسی و جناحی خرج کرد چرا که همه میدانند، رهبری معظم به هیچ عنوان در چینش کابینهها ورود نمیکنند و صرفا در صورت درخواست مشاوره، نقطه نظراتی را مطرح میکنند.
کنشگریهای سیاسی ظفرقندی البته به اینجا ختم نمیشود؛ انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران که دبیرکلی آن شخص ظفرقندی است، در ماجرای اغتشاشات سال ۱۴۰۱ نیز در بیانیهای عجیب، جریان «زن، زندگی،آزادی» را جنبشی پاک قلمداد کرد.
باتوجه به تاکید ظفرقندی و میدری بر مواضع گذشتهشان، ورود قوه قضائیه به سوابق آنها لازم است.
نکته اساسی در بحثهای داغ دیروز مجلس و دولت در بهارستان این بود که برنامه هفتم توسعه راهبردهای کلی را ارائه کرده و دولت باید برای تحقق چشماندازی که این برنامه ترسیم کرده برنامه عملیاتی و اجرایی ارائه دهد.
بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت از صبح امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شده و نمایندگان مخالف و موافق و وزرای پیشنهادی در حال بیان مطالب خود هستند.