به گزارش حلقه وصل، شنبه هفته گذشته در حالی آخرین جلسه هفتگی کانون فرهنگی رهپویان وصال در حسینیه سیدالشهدا علیه السلام برگزار شد که این کانون با در پیش بودن ماه محرم، هیچ مکانی جهت برگزاری جلسات خود ندارد. پس از تعطیلی اردیبهشت ماه سال جاری این کانون به دلیل نارضایتی وارثان حسینیه، فرزند مرحوم جلایر؛ واقف حسینیه، در نامهای اعلام کرد که تا زمان به بهرهبرداری رسیدن حسینیه جدید، کانون رهپویان وصال میتواند در حسینیه معراج شهدا فعالیت خود را ادامه دهد اما حدود یک ماه قبل با خلف وعده اعلام کرد که باید حسینیه معراج شهدا تخلیه شود و علاوه بر این اجازه ورود به حسینیه جدید را علیرغم هزینههای مردمی انجام شده، نداد.
مدیر روابط عمومی کانون فرهنگی رهپویان وصال در گفتگو با تسنیم در تشریح اقدامات انجام شده برای بازپسگیری حسینیه جدید سیدالشهدا(ع) گفت: «26 اردیبهشتماه سال جاری همزمان با روز عید مبعث جلسهای فنی، تخصصی و حقوقی با حضور یک هئیت بلندپایه از سازمان اوقاف کشور درخصوص مکان فعالیت کانون در اداره کل سازمان اوقاف استان فارس برگزار گردید که حاصل آن تصویب هشت مصوبه به نفع کانون بود.»
احد پاریابی افزود: «در بند دوم مصوبه آمده است که در وقفنامه مورخ هشتم مهرماه سال 1380 واقف تنها خود را بهعنوان متولی معرفی نموده ولی بعد از خود تولیتی مشخص ننموده است، لذا تولیت بعد از واقف بهعهده اداره اوقاف و امور خیریه استان میباشد. همچنین در بند پنجم مصوبه ذکر شده که براساس وقفنامه اولویت بهره برداری از حسینیه مذکور با کانون رهپویان وصال شیراز است.»
مقابله یک جریان خاص با کانون رهپویان وصال
معاون فرهنگی کانون رهپویان وصال از مقابله یک جریان فرهنگی، سیاسی و اقتصادی با این مجموعه فرهنگی خبر داد که فعالیت آنها در واقعه بمبگذاری کانون رهپویان و در تعطیلی اخیر جلسات کانون ظهور و شدت بیشتری داشته است.
وی خاطر نشان کرد: «از سال 76 که فعالیت کانون آغاز شد همواره با مخالفت ها و انتقادهایی روبه رو بوده که ما انتقادات را پذیرفته و سعی کرده ایم نقاط ضعف را برطرف کنیم ولی آنچه امروزه شاهد آن هستیم نه نقد بلکه بیشتر کوته فکری، بغض و حسادت یک جریان فکری است. اولین ظهور شدید این جریان، واقعه انفجار کانون در 24 فروردین ماه 87 توسط استکبار جهانی بود که منجر به شهادت 14 نفر و جانبازی 5 تا 70 درصد، 14 نفر دیگر شد.»
پاریابی با بیان این که هر موقع کانون با مشکلی روبه رو شده این جریان بر روی آن نقطه متمرکز شده، گفت: «23 روز پس از واقعه انفجار کانون و در حالی که شبکه بمب گذران تحت بازجویی و تعقیب بودند، این جریان از امام جمعه وقت، آیت الله حائری شیرازی در خواست کردند که حمایت و پشتیبانی خود را از کانون بردارد چرا که خود این مجموعه اقدام به بمب گذاری به قصد مطرح شدن کرده است. در مقابل آیت الله حائری شیرازی در خطبه های نماز جمعه مصادف با چهلم شهدای رهپویان وصال ضمن حمایت قاطعانه از کانون این اقدامات را «بی تقوایی» و نشانه همراهی با دشمنان نظام دانستند.»
انفجار دوم در کانون رهیویان وصال
مدیر روابط عمومی کانون رهپویان وصال تعطیلی دوباره جلسات کانون را انفجاری دیگر خواند و با اشاره به حاشیه سازی جریانهای مخالف خاطر نشان کرد: «در ظاهر ما با وارثان به دلیل نگاه های متفاوت به وقف، اختلاف داریم. البته اداره اوقاف استان و کشور نظر ما را تأیید کردند و حتی آیت الله مکارم شیرازی در این مورد فتوا دادند و نظر کانون را تأیید کردند و این در مجامع قضایی و اوقاف در حال پیگیری است ولی در واقع همین جریان مخالف به وارثان محترم مشاوره اشتباه میدهند که چون پدر شما واقف بوده است بنابراین اکنون شما متولی هستید درحالی که صراحت قانون اعلام میکند، اینگونه نیست.»
پاریابی با اشاره به پیگیریهای چندماهه برای مکان یابی جدید کانون با همکاری شهرداری و شورای شهر شیراز و مخالفت جریان مذکور با زمین تخصیص داده شده به کانون در باغ جنت اظهار داشت: « عدهای با فضاسازی رسانهای مسموم به دروغ اعلام کردند که در باغ جنت قرار است درختان قطع شود و یا مانع شادی مردم خواهند شد که به دلیل همین جوسازی و حاشیهسازیها از استقرار در این محل نیز منصرف شدیم. ما با جریانی طرف هستیم که میخواهند کانون را تعطیل کنند و یا حداقل آن را تعدیل کنند زیرا نمیتوانند شاهد رشد کمی و کیفی آن باشند.»
وی افزود: «علیرغم اینکه سازمان اوقاف کاملاً حق را به کانون رهپویان وصال داده است اما به خاطر فضای غیراخلاقی ایجاد شده، حجت الاسلام انجوی نژاد حتی در صورت اعلام رضایت وراث حاضر به برگزاری جلسات در حسینیه مذکور نخواهد بود چراکه در فضایی غیراخلاقی نمیتوان کار اخلاقی و فرهنگی انجام داد. در واقع ما هزینه استقلال و حریتی که از روز اول شکلگیری کانون به آن اعتقاد داشتهایم را پرداخت میکنیم و اگر کانون خود را به گروه، دسته، جناح یا حزبی وابسته میکرد، شاید هیچگاه چنین اتفاقی برایش نمیافتاد.»
هدیه دانش آموز شیرازی به کانون رهپویان وصال
در پی درخواست کمک های مردمی توسط کانون رهپویان وصال و در میان بی مهرهای صورت گرفته، یک دانش آموز دختر مدارس شیراز به این کانون، هدیهای تقدیم کرده است. مدیر روابط عمومی کانون رهپویان وصال با اعلام دریافت این مجموعه زیورآلات گفت: « خانم ف.ح با مراجعه به کانون رهپویان وصال، زیور آلات خود را جهت ساخت مرکز فرهنگی جدید این کانون هدیه کرد و در واقع عشق و علاقه خود را به برگزاری جلسات ذکر و تکریم اهل بیت(صلوات الله علیهم اجمعین) ابراز کرد.» وی به خاطر محفوظ ماندن اجر معنوی عمل خویش، حاضر به مصاحبه و اعلام نامش نشد.
مطالبه فرهنگی از مسئولان و علمای سومین حرم اهلبیت علیه السلام
پاریابی با اشاره به همدلی ایجاد شده میان اعضای کانون گفت: «زمان انفجار یک همدلی و وحدت خاصی بین بچه ها ایجاد شد که ما در این انفجار دوم که انفجار فرهنگی است دوباره شاهد آن فضای معنوی و همدلی هستیم. با این حال ممکن است با تعطیلی کانون در یک سکوت رسانه ای صدمات بیشتری ببینیم. مطالبه فرهنگی ما از مسئولان و علمای سومین حرم اهل بیت علیهم السلام اقدام جدی و بدون حاشیه برای استقرار و استمرار جلسات کانون است. از دوستان و اعضای کانون نیز می خواهیم علاوه بر کمک معنوی و دعای خیر، مطالبه گر حقوق فرهنگی خود در سومین حرم اهل بیت علیهم السلام باشند.»
وی با یادآوری اینکه کانون رهپویان وصال بزرگترین اعتکاف در سطح کشور را برگزار میکند، خاطرنشان کرد: «فعالیتهای کانون به لطف خدا و اهل بیت(ع) و به برکت خون شهدا طی مدت 17 سال فعالیت، بسیار چشمگیر بوده به طوری که کانون دارای بیش از 50 هزار عضو و شاهد حضور چند هزار نفری جوانان در جلسات هفتگی است. سفر زیارتی مشهد مقدس کانون نیز سالی دوبار با ظرفیت 50 دستگاه اتوبوس انجام میشود. همچنین این کانون فعالیت گسترده ای در فضای مجازی دارد.»
فعالیت های کانون فرهنگی رهپویان وصال از سال 76 با مدیریت حجت الاسلام انجوی نژاد در نمازخانه بیمارستان نمازی شیراز آغاز شد که به دلیل فضای محدود و استقبال زیاد، مکان جلسات به مدت دو سال به مسجد خیرات انتقال یافت. افزوده شدن مخاطبان و فعالان این کانون سبب شد، علاوه بر شبستان و حیاط مسجد، خیابانها و کوچههای اطراف نیز در جلسات هفتگی و مناسبتها مورد استفاده قرار گیرد، تا جایی که به گفته مسئولان این کانون بیم ایجاد مزاحمت برای همسایگان میرفت، ولی به دلیل عدم وجود مکان بزرگتر، یک سال دیگر برای این کانون به این شکل در مسجد خیرات سپری میشود.
سرانجام مرحوم جواد جلایر با اهداء زمینی به مساحت 3000 متر مربع به منظور ساخت حسینیه ای مزین به نام سید الشهدا (علیه السلام) به صورت وقف، گام مهمی در جهت حل مشکل مکان برمیدارد. در 14 شهریور امسال بنا به درخواست فرزندان مرحوم جلایر و اعلام نارضایتی، فعالیت کانون در این حسینیه متوقف شد.