
سرویس حاشیهنگاری: «وقتی از دولت سؤال و مطالبهای میشود باید از طرف دیگر بررسی شود که دولت چه مقدار در حوزههای مورد سؤال دارای اختیار بوده است. به طور مثال اگر در خصوص سیاست خارجی، فرهنگ و یا فضای مجازی از دولت سؤال و مطالبهای میشود، باید ببینیم که دولت چقدر در این حوزهها اختیار دارد. باید در حد توان و در حوزه اختیارات رئیس جمهور از دولت مطالبه داشت.»
عبارات فوق را حسن روحانی رئیس جمهور هفته گذشته و در دیدار فعالان سیاسی اصولگرا و اصلاحطلب عنوان کرد و بازتاب گستردهای در فضای رسانهای کشور داشت. رئیس جمهور همچنین شامگاه دوشنبه ۳۰ اردیبهشت در دیدار با جمعی از علما و شخصیتهای حوزوی در قسمتی از سخنان خود اظهار داشت: «همانگونه که در جنگ ۸ ساله اختیارات ویژهای را از امام راحل گرفته و توانستیم جنگ را اداره کنیم و حتی موفقیتهای بسیاری را به دست آوریم امروز هم به چنین اختیاراتی نیاز داریم.»
در همین رابطه، مهدی عرفاتی سردبیر روزنامه جام جم با یادآوری قسمتی از کتاب «مقدمهای بر تاریخ امامان شیعه» به قلم حجتالاسلام حسن روحانی نسبت به اظهارات شب گذشته رئیس جمهور در جمع علما و شخصیتهای حوزوی واکنش نشان داد. این فعال رسانهای در این پست اینستاگرامی نوشت: «در مدائن، امام مجتبی «ع» مردم را در مسجد شهر جمع کرد و وقایع را برای آنها توضیح داد. خیانتها را گفت و افرادی را که در صحنه جنگ با دشمن، خیانت کرده بودند، معرفی کرد. رو به مردم کرد و اتمام حجت کرد. به مردم گفت: آیا برای ایثار و فداکاری و جانبازی و دادن خون، که برای شما عزت دنیا و آخرت است، آماده هستید؟ فرمود: اگر بایستید، خداوند شما را یاری می کند و ما پیروز میشویم و اگر آمادگی نداشته باشید، دنیای شما توأم با غم و اندوه و آخرت شما با مشکلات زیادتری توأم خواهد بود. مردم چه جوابی به امام حسن«ع» دادند؟ گفتند: ما میخواهیم زنده بمانیم و زندگی کنیم. ما آمادگی برای جنگ نداریم. این پاسخ مردم در مسجد مدائن در محضر فرزند رسول خدا و عقب نشینی از صحنه فداکاری و ایثار بود که دست روی دست گذاشتن امام مجتبی «ع» را رقم زد. آنچه بعد به نام صلح لقب گرفت، چیزی بود که به دست مردم، در مدائن حاصل شد و نه به دست امام مجتبی در کوفه. ایثار مردم و فداکاری مردم و جهاد می توانست سرنوشت دیگری را رقم بزند... .
از کتاب مقدمهای بر تاریخ امامان شیعه
به قلم حجتالاسلام حسن روحانی
انتشارات مرکز تحقیقات استراتژیک
صفحه ۲۰۵
روحانی(۳۰اردیبهشت۹۸): «همانگونه که در جنگ 8 ساله اختیارات ویژهای را از امام راحل گرفته و توانستیم جنگ را اداره کنیم و حتی موفقیتهای بسیاری را به دست آوریم امروز هم به چنین اختیاراتی نیاز داریم...» .
*** لازم به توضیح نیست که اختیارات را برای چه میخواهند»