
محمد مهدی مسلمی فر مسئول گروه تولید و عرضه نرم افزار «مسجدی ها» در گفتگو با حلقه وصل به تشریح این نرم افزارو اهداف و ضرورت تولید آن پرداخت.
وی ابتدا بیان داشت: از گذشته تاکنون اسلام به جایگاه مساجد اهتمام ویژه ای داشته است و از صدر اسلام تاکنون مساجد پایگاه مردمی برای پیشبرد اهداف اسلام بوده است، پیامبر(ص) مساجد را پایگاه اداره جوامع اسلامی قرار داده بودند و اثرگذاری این پایگاه بر مردم بسیار بوده است، در دوران پیروزی انقلاب اسلامی نیز مساجد مبدا حرکت های انقلابی بوده اند.
این فعال فرهنگی ادامه داد: با توجه به برهه ی كنونی زمان كه در شرايط خاص و به شدت دشواری از لحاظ فرهنگی به سر می بريم يكی از مهمترين وظايف ما فعاليت در عرصه فرهنگ است و چه مکانی مقدس تر و مهمتر از مسجد که مرکز راهبردی در مدیریت جامعه اسلامی ست.
مسلمی فر خاطر نشان کرد: خب مسجد می تواند مهمترین مرکز استراتژیک و راهبردی در مدیریت جامعه اسلامی ورسیدن به تمدن اسلامی باشد بنابراین باید از این سنگر حساس پشتیبانی کنیم در همین راستا کارگروه مسجدمحوری ستاد مردمی جبهه فرهنگی استان قم برای تحقق این امر یعنی همان حمایت از مساجد و فعالان مسجدی در چهار محور فعالیت خود را آغاز کرد که پیش از این چنین پشتیبانی و حمایت هایی در قالب این طرح و برنامه ها در سطح کشور صورت نگرفته است.
مسئول اتاق عملیات مسجدمحوری جبهه فرهنگی استان قم تصریح کرد: عرصه رسانه، عرصه خدماتی، عرصه آموزش و توزیع محصولات فرهنگی چهار مرکزی هستند که فعالیت های حمایتی با محوریت آن ها شروع شد. در بحث رسانه ای سایت مسجدنیوز ، در بحث خدماتی مرکز خدمات مساجد، در بحث آموزشی مرکز آموزش مجازی مساجد و در حوزه محصولات فرهنگی مساجد نیز معرفی و عرضه این محصولات صورت گرفت که هر کدام به صورت جداگانه فعال شدند.
وی ضمن اشاره به اینکه از دو سال پیش تجمیع این خدمات و تولید یک نرم افزار جامع در دستور کار این کارگروه و متخصصان این عرصه قرار گرفت افزود: بعد از تلاش های صورت گرفته توسط تیم جوان و انقلابی ما، اپلیکیشن «مسجدی ها» که یک نرم افزار رایگان و خدماتی ست تولید و طی دو هفته ی گذشته جهت استفاده ی تمام فعالان فرهنگی مسجدی بارگذاری شده است.
این فعال فرهنگی درادامه بیان داشت: این مجموعه تلاش دارد گامی هرچند ناچیز در مسیر اعتلای فرهنگ غنی اسلامی-ایرانی بردارد. نرم افزار «مسجدی ها» در جهت بزرگداشت مسجد و ارج نهادن به جایگاه رفیع مسجد و حمایت از تمام مسجدی ها تولید شده است که امیدواریم با بروز شدن این نرم افزار به صورت تدریجی و آغاز فعالیت تمام بخش هایی که در آن تدارک دیده شده است بتوانیم با حمایت و یاری رسانی به فعالان مسجدی و حتی توانمندسازی آن ها در زمینه پشتیبانی و گسترس این مرکز راهبردی اسلام قدمی هر چند کوتاه برداریم.
مسلمی فر یادآور شد: ما در کشورمان حدود 70 هزار مسجد داریم که برای اثرگذاری بیش تر این مرکز راهبردی باید فعالان دائمی و موقت این مرکز دینی را نیز توانمندکنیم و از طرفی مورد حمایت قرار دهیم. بحش آموزش این نرم افزار برای این هدف تأمین شده و ما یک صد موضوع آموزشی در ارتباط با مسجد را در این برنامه به تدریج بارگذاری می کنیم و البته دوره ی مدیریت مسجد با حضور آیت الله قوامی برگزار شد.
عضو ستاد مردمی جبهه فرهنگی استان قم افزود: در خصوص کمک های مالی از این افراد نیز محصولات تولیدی فرهنگی خود را می توانند در این برنامه معرفی و افراد خرید اینترنتی انجام می دهند. خب بسیاری از مساجد در حوزه ی تولید محصولات فرهنگی فعال هستند اما متأسفانه مکان و فرصت معرفی و عرضه ی محصولشان را به صورت گسترده برای باقی مساجد ندارند و در مسجدشاپ این امکان برای آن ها فراهم شده است. البته این عرضه و معرفی شامل بازی های فکری و لوازم التحریر ایرانی اسلامی، تجهیزات صوتی و تصویری، پوشاک، تجهیزات و لباس نظامی، کتاب، خوراکی و آشامیدنی، تولیدات خانگی و لوازم دیجیتال هم می شود.
مسئول گروه تولید نرم افزار «مسجدی ها» اضافه کرد: ارائه ی خدمات و پشتیبانی در این اپلیکیشن برای سه گروه تعریف شده است گروه طلایی که شامل مدیران کانون های فرهنگی و امامان جماعات می شود، گروه نقره ای شامل کادر مسجد و اعضا کانون های فرهنگی ست و گروه برنز عموم مسجدی ها هستند. در واقع ما به گونه ای این نرم افزار را طراحی کرده ایم که تمام افرادی که به نوعی با مسجد در ارتباط هستند بتوانند از آن استفاده کنند و مورد حمایت ما قرار گیرند.
وی ضمن اشاره به دیگر خدمات این نرم افزار تصریح کرد: ارائه خدماتی از قبیل سامانه حمل و نقل و اقامتگاهی،آموزش مجازی و انعکاس اخبار مساجد و اطلاع از برنامه های مسجدمحوری و حتی بیمه مساجد از جمله خدمات ارائه شده توسط این اپلیکیشن است. در بخش خدمات مباحث حقوقی و ورزشی نیز مورد توجه قرار گرفته است در واقع می توان گفت «مسجدی ها» یک پشتیبان جامع فرهنگی ست که فعالان مسجدی می توانند از آن بهره ببرند.
مسلمی فر ادامه داد: به هر صورت برخی مساجد از کارکردهای خود فاصله گرفتند و ما تلاش می کنیم تا به این به صورت فرهنگسازی و گفتمانسازی کارکردهای مختلف مسجد را احیا کنیم باید از مساجد برای پرورش نسل جدید استفاده کنیم، گاهی مساجد در سبد آموزش و پرورش خانواده ها جایگاهی ندارند این در حالی است که این مساجد بودند که در برهه های حساس به کمک کشورمان و مردم آن آمده اند به نظر می رسد با راه اندازی یک سیستم یکپارچه الکترونیکی برای ائمه جماعات و مسجدی ها می توان زمینه ی اولیه را در بهره مندی از توانایی های مساجد ایجاد کرد.
این فعال فرهنگی در پایان بیان داشت:: علاقمندان از طریق لینک ttp://cafebazaar.ir/app/?id=ir.sayberwar.masjed می توانند این اپلیکیشن را دریافت کنند.