
مؤسسه ی خیریه «طلوع فرجام نیک» در اراک از جمله مؤسساتی ست که در طول شش سال فعالیت توانسته اقدامات قابل توجهی در حوزه ی اشتغالزایی و تحکیم بنیان خانواده انجام دهد. دکتر ابراهیم رحیمی مدیرعامل این مؤسسه در گفتگو با حلقه وصل به تشریح فعالیت های این مؤسسه و بربرپایی بازارچه خیریه «دختران شهرآفتاب» در منطقه حاشیه نشین «فوتبال» پرداخته است.
رحیمی بیان داشت: مؤسسه ی خیریه طلوع فرجام نیک از سال 1392 فعالیت خود را در اراک با دریافت مجوز رسمی از وزارت کشورآغاز کرد. در واقع از آن زمان هم محورفعالیت های این مؤسسه اشتغالزایی و تحکیم بنیان خانواده بوده است که در طول این سال ها نتایج خوبی نیز در هر دو حوزه کسب کرده است.
مدیرعامل مؤسسه طلوع فرجام نیک در اراک ادامه داد: خب ما از ابتدا با این هدف کار را شروع کردیم که مانند بسیاری از مؤسسات خیریه تنها اقدام به پرداخت پول به مددجویان و نیازمندان نکنیم و به اصطلاح به جای دادن ماهی به افراد ماهیگیری را به آن ها آموزش دهیم تا نتیجه ی فعالیت ها و کمک های مؤسسه موقتی نباشد.
وی تصریح کرد: جالب است بدانید که این مؤسسه و تمام اقداماتی که در طول این سال ها صورت گرفته است همگی از برکات جلسات قرآنی ست که در حال برگزاری است. در واقع بعد از حدود 12 سال از برگزاری جلسات قرآن با حضور دانش آموزانم و دوستان مورد عنایت قرار گرفتیم و در همان جلسات مطرح شد که خوب است مؤسسه ی خیریه ای راه اندازی کنیم و به کمک نیازمندان بشتابیم بعد ازاین جرقه پیگری ها آغاز شد و ما در نهایت در سال 92 موفق به تأسیس مؤسسه ی طلوع فرجام نیک شدیم.
رحیمی با اشاره به این مطلب که بارها شنیده بودم به جلسات قرآن عنایت می شود و همیشه منتظر این لطف و عنایت پروردگار بودم ، راه اندازی این مؤسسه ی خیریه موجب شد که به شکرانه ی این امر تصمیم گرفتیم تمام ثواب کارهایی که از طریق این مجموعه صورت می گیرد به حضرت زهرا(س) اهدا شود ادامه داد: اکثر دوستان و همکارانی که در این مجموعه مشغول فعالیت و خدمت رسانی هستند نیز به صورت کاملاً جهادی فعالیت می کنند و این مسئله هم از برکات قرآن است.
این فعال فرهنگی اجتماعی خاطر نشان کرد: به هر صورت با شروع کار با توجه به حوزه های فعالیتی که برای مؤسسه در نظرگرفته بودیم دو کارگاه قالی بافی را در حاشیه اراک راه اندازی کردیم و باعث اشتغال 40 نفر از بانوان سرپرست خانوار شدیم که در طول این مدت ده تا پانزده تخته فرش شش و نه متری را به بازار عرضه کرده اند، در واقع با این کار هم تولید صورت گرفت و هم نیازمندان به حقوق ثابت در طول سال دست یافتند و رفع نیاز کردند.
مدیرعامل مؤسسه خیریه طلوع فرجام نیک افزود: کارگاه دیگری که راه اندازی شد کارگاه دوزندگی ست که 8 بانوی مددجوی دیگر را مشغول به کار کرده است. کارگاه بلدرچین، تولید گوشت و تخم بلدرچین و کمک و حمایت به واحد اقتصادی که در شرف ورشکستگی و بیکاری تعدادی از کارگران خود بود از دیگر اقدامات ما در طول این مدت است. ما موفق شدیم در مدت نزدیک به شش سال برای 93 نفر اشتغالزایی کنیم و 170 نفر را نیز به صورت پاره وقت مشغول به کار کنیم که آمار قابل توجهی ست .
رحیمی در ادامه به فعالیت های فرهنگی مؤسسه اشاره کرد و گفت: در حوزه ی تحکیم بنیان خانواده نیز که از محورهای اصلی آغاز فعالیت این مؤسسه بوده است خوشبختانه اقدامات خوبی صورت گرفت از جمله برپایی نمایشگاه ها و کارگاه های آموزشی سبک زندگی اسلامی.
وی اضافه کرد: به هر صورت با بررسی هایی که صورت گرفت ما متوجه شدیم در استان ما سه مشکل اساسی در حوزه ی خانواده وجود دارد ازجمله پایین بودن آمار ازدواج یعنی باتوجه به اینکه جوانان در شرف ازدواج در استان ما کم نیستند متأسفانه پنجاه درصد جوانان 20 الی 44 سال ما مجرد هستند. مسئله ی دیگر نیز آمار طلاق است که نشان می دهد از هر سه ازدواج یک مورد به طلاق می انجامد و در نهایت نیز آمار پایین نرخ باروری است که با توجه به اساسی بودن هر یک از این مشکلات برنامه ریزی ها مؤسسه در حوزه ی خانواده شروع شد.
رحیمی خاطرنشان کرد: بعد از بررسی مشکلات برنامه ریزی در این حوزه نیز در سه بخش آموزش، مشاوره و ارائه ی تسهیلات آغاز شد. در بخش تسهیلات برای ازدواج جوانان مرکز تسهیل گری طلوع تأسیس شد و صندوقی که با مشارکت بانک رسالت اعطای وام ازدواج را انجام می دهد. البته فعالیت این صندوق در خصوص اشتغال زایی نیز هست.
مدیرعامل مؤسسه طلوع فرجام نیک در اراک ادامه داد: مرکز «همراهی» نیز از مجردی تا پنج سال بعد از ازدواج جوانان و زوج ها را به نوعی با مشاوره همراهی می کند. در ادامه ی این مسیر واسطه گری ازدواج هم موضوع دیگری ست که پیگر آن هستیم و باکارشناسی و دقت نظر صورت می گیرد.
این فعال فرهنگی اجتماعی ضمن اشاره به جشنواره ی زیبازیستن اظهار داشت: برنامه ریزی های اولیه در مورد این طرح نیز در حال انجام است و در این جشنواره به موضوعات مختلفی از جمله سالمندان در خانواده، رسانه در خانواده، کتاب در خانواده، تربیت فرزند و ... پرداخته می شود در واقع ما 22 مؤلفه را با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در حوزه ی خانواده مشخص کرده ایم و محتوا و مجریان این طرح نیز تا حدودی مشخص شده اند.
رحیمی در ادامه گفت: در کنار تمام آنچه گفته شد حدود یکسال است که مرکزی با عنوان «ریحانه» را تحت نظر مؤسسه راه اندازی کرده ایم که در خصوص دختران فعالیت می کند. خب بسیاری از مؤسسات خیریه و یا فرهنگی کمتر متوجه نقش و اثرگذاری دختران در خانواده و جامعه هستند در واقع می توان گفت حوزه ی اصلی فعالیت خود را دختران قرار نمی دهند. اما با توجه به منطقه ی حاشیه ی اراک با نام «فوتبال» یا همان کوی امام علی(ع) که دختران بسیاری در معرض آسیب هستند فعالیت این مرکز شروع شد.
وی افزود: این منطقه از حاشیه ی اراک یکی از وسیع ترین و پرتراکم ترین منطقه به جهت جمعیت نیز هست که محرومیت موجب بروز فقر، بیکاری، اعتیاد، طلاق و بسیاری دیگر از آسیب های فرهنگی و اجتماعی در این منطقه شده است. البته اغلب ساکنین این منطقه از مهاجرین هستند که آداب و رسوم خاص خود را دارند و قدری فعالیت در آنجا مشکل است. آنچه ما را مسمم کرد که در این منطقه فعالیت را آغاز کنیم دختران این منطقه بودند.
مدیرعامل مؤسسه ی طلوع فرجام نیک در اراک تصریح کرد: خب ما معتقدیم که نقش دختران در سلامت خانواده قابل تأمل است در واقع دخترشاداب، زنده و فعال در یک خانواده می تواند اثرگذار باشد، وقتی آینده ی دختری خوب ترسیم می شود آن دختر می تواند در نقش آفرینی خود به عنوان مادر و همسر توانمندعمل کند و این موجب تحکیم خانواده نیز می شود بنابراین کمک به این دختران اثراتی دارد که ما را بر آن داشت وارد عرصه عمل شویم.
رحیمی اضافه کرد: برای ورود در این عرصه دو عملیات تعریف شد در مرحله ی نخست که در آغاز سال تحصیلی امسال اجرا شد عرضه ی لوازم التحریر بود که توسط خود دختران این منطقه انجام شد و جدای از بحث فروش و در آمدی که برای این دختران به همراه داشت موجب شد که هم دختران مستعد شناسایی شوند، هم ارتباط گیری بین آن ها در این منطقه انجام شد و هم آن ها انجام کار گروهی را تمرین کردند.
وی ضمن اشاره به راه اندازی بازارچه ی خیریه در این منطقه ادامه داد: بعد از انجام موفقیت آمیز عملیات نخست با توجه به نزدیکی ایام نوروز تصمیم به برپایی نمایشگاهی با عنوان «دختران سرزمین آفتاب» گرفته شد. فعالیت این بازارچه در سه حوزه صنایع دستی، عرضه مواد غذایی و اقلام فرهنگی آغازشده و تا 27 اسفندماه ادامه خواهد داشت.
مدیر عامل مؤسسه ی طلوع فرجام نیک یادآور شد: محصولات عرضه شده در بازارچه خیریه ماحصل فعالیت 70 نفر از دختران و زنان است که سود حاصل از این نمایشگاه صرف امور خیریه و در اختیار خانوادههای نیازمند قرار خواهد گرفت.هدف از برپایی این بازارچه ایجاد روحیه و حس خودباوری در زنان و دختران فعال این منطقه است.
رحیمی افزود: افزایش اعتماد به نفس و آموزش راههای تولید اشتغال و کسب درآمد نیز از عمده اهداف برپایی بازارچه خیریه بوده است و خیرات این کار را هم به حضرت زهرا(س) اهدا می کنیم.
در ادامه با بیرقی مسئول موسسه خیریه «ریحانه طلوع» نیز در خصوص این بازارچه گفتگو کردیم.
وی با اشاره به روزهای پایانی سال بیان داشت: این بازارچه خیریه به عنوان نخستین عیدانه دخترانه شهر آفتاب در کوی امام علی(ع) اراک برگزار می شود.
بیرقی با اشاره به تنوع و تعداد غرفههای موجود در این بازارچه اظهار کرد: غرفههایی شامل غذا، صنایعدستی،غرفه مخصوص دختران افغانستانی که اولین غرفه مربوط به این دسته از افراد در کشور است.
وی با اشاره به اینکه بازارچه خیریه ویژه دختران و خانمها برگزار میشود ادامه داد: از اهداف این بازارچه نشان دادن ظرفیتها و استعدادهای دختران است که درنهایت بتوانیم در آستانه عید نوروز درآمدزایی محدودی برای خانوادههای نیازمند کوی امام علی(ع) اراک انجام دهیم.
بیرقی اضافه کرد: با برپایی این بازارچه میخواهیم نشان دهیم که دختران این منطقه ظرفیتهای بالایی دارند و هم اینکه تصویری که مردم نسبت به این منطقه دارند را اصلاح کنیم.
وی افزود: میخواهیم عید نهتنها برای ما بلکه برای دیگرانی که نیازمند هستند و این ایام احتیاج به کمک و دستگیری دارند خوش و خرم باشد و با این اقدام عید خوبی برای بچهها و خانوادههای نیازمند این منطقه فراهم کنیم.
بیرقی با اشاره به برنامههای آینده موسسه در پایان خاطرنشان کرد: کلاسهایی چون انسانشناسی، نویسندگی، خیاطی، هنرهای تجسمی، ورزشی که در طول سال برگزار میشوند از اقدامات موسسه ریحانه طلوع میباشند.
گفتنی ست، بازارچه خیریه مرکز ریحانه طلوع تا ۲۷ اسفندماه هر روز از ساعت ۱۶ تا 21 در کوی امام علی ابتدای خیابان ۲۰ متری (مالک اشتر) نرسیده به داروخانه امیر غلامی، مرکز ریحانه طلوع آماده ی بازدید خیرین و عموم مردم است.
بیشتر بخوانیم:
برپایی نخستین بازارچه خیریه «دختران شهرآفتاب» درمنطقه فوتبال اراک+تصاویر