به گزارش حلقه وصل: مسعود براتی در یادداشتی نوشت: در سالهای اخیر زیاد شنیده میشود که نوجوانان و بچههای دهه هشتادی و نودی که با نام «نسل Z» از آنها یاد میکنند، خیلی متفاوت هستند و زبان آنها را کسی نمیفهمد. آنها اساسا دنیای متفاوتی دارند. یکی از نکات مهمی که روی آن تاکید میکنند این است که این نسل دیگر اقبالی به ارزشهای بنیادی انقلاب اسلامی ندارد و برای همین این نسل چالشی جدی برای نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. ارزشهای بنیادین گه در موضوعات داخلی و چه در موضوعات خارجی. بعد از اغتشاشات ۱۴۰۱ این موضوع بیشتر شنیده میشد چرا که نوجوانان و دانشآموزان در این اغتشاشات نقش بیشتری نسبت به گذشته داشتند.
اما در همان زمان اغتشاشات برگزاری جلساتی مانند جلسات دکتر سعید جلیلی در دانشگاهها و انجام گفتگوهای چالشی نشان داد که نسل جوان و اصطلاحا نسل زد آنچنان که تصویر میشود، نیست بلکه این نسل نه تنها حرف را میفهمد، بلکه ظرفیتهای جدی برای پیگیری ارزشها و اصول دارد.
در ماههای اخیر نشانههای متعددی مشاهده میشود که میتوان بر اساس آن میزان توجه نسل نوجوان به ارزشهای بنیادین جامعه اسلامی را درک کرد. یکی فعالیتهای متعدد و گسترده این نسل در رابطه با محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت از مقاومت مردم فلسطین و لبنان است که در ماههای پس از عملیات طوفان الاقصی در سراسر کشور قابل مشاهده است.
یکی دیگر از نشانهها فعال شدن قابل توجه و متفاوت از گذشته در ایام انتخابات ریاست جمهوری بود. در این ایام نوجوانان و جوانانی بسیار فعال بودند و این موضوع در اکثر شهرها قابل مشاهده بود. باورمندی به نظام اسلامی از حضور فعال و دارای انرژی این نسل در انتخابات قابل مشاهده بود.
در روزهای اخیر برگزاری اعتکاف نوجوانان که پدیدهای فراگیر در شهرهای مختلف کشور بود، نشانهای دیگر از این موضوع بود. در اکثر شهرهای کشور اعتکافهای دانشآموزی و نوجوانان برپا شد. در برخی از این اعتکافها که عنوان کلی برنامه حمایت از مقاومت و یا نوجوانان جبهه مقاومت بود. برای نمونه اعتکاف نوجوانان در مسجد سید اصفهان با عنوان نوجوانان جبهه مقاومت نامگذاری شده بود. بیش از هزار نوجوان با روحیه ضد استکباری و ضد نظام سلطه در مسیری معنوی گام گذاشته بودند. شعار محوریشان مبارزه با رژیم صهیونیستی و آمریکا بود.
اینها و نشانههای متعدد دیگر حکایت از این دارد که نسل جدید نه تنها مخالف و دور از ارزشهای بنیادین نیست بلکه عمیقتر و جدیتر از سایر نسلها این ارزشها را دنبال میکند. شاید دلیل اصلی اینکه واکنشهای زیادی از روی عصبانیت نسبت به حضور دکتر سعید جلیلی در میان معتکفان از سوی جریانهای غربگرا و بوقچیهای رسانهای آنها صورت گرفت، به خاطر خدشهای است که این اقدام بر تصویر ایجاد شده از سوی آنها وارد کرده است. اما واقعیت این است که نسل نوجوان و جوان نسلی ضد استکباری هستند.
توجه به این نسل و تقویت هویت اسلامی-ایرانی آنها آیندهای روشن برای کشور رقم خواهد زد.