به گزارش حلقه وصل: ۹ روز است که از سقوط دمشق در بامداد یکشنبه ۱۸ آذرماه توسط شورشیان مسلح به رهبری گروه تحریرالشام میگذرد.
در این مدت شاهد تحرکات و اقداماتی از سوی کشورهای اروپایی و آمریکا و برخی کشورهای عربی منطقه بودیم. آنچنانکه روز شنبه ۲۴ آذر (۱۴ دسامبر) نشستی در شهر عقبه اردن با حضور وزرای خارجه کشورهای عربی (مصر، اردن، عربستان سعودی، لبنان، عراق، امارات عربی متحده، بحرین، قطر) وزیر خارجه آمریکا، کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همچنین نماینده سازمان ملل در امور سوریه برای بررسی وضعیت سوریه برگزار شد. در بیانیهای که پس از این نشست صادر شد حاضران خواستار «انتقال مسالمتآمیز قدرت» در سوریه شدند و عنوان کردند که «همه نیروهای سیاسی و اجتماعی» باید در این فرآیند مشارکت داشته باشند.
دمشق بعد از سقوط بشار اسد شاهد حضور هیأتهایی از قطر و ترکیه بود و دیروز (یکشنبه) ۲۵ آذرماه نیز گیر پدرسون نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه به دمشق رفت و دیداری با محمد الجولانی سرکرده شورشیان سوری حاکم بر دمشق داشت.
اخباری هم منتشر شد از اینکه تعدادی از کشورهای اروپایی درصدد اعزام هیأتهایی به دمشق هستند و ارتباطاتی نیز با شورشیان حاکم بر دمشق برقرار شده است.
* فرستاده اتحادیه اروپا امروز در دمشق
در همین خصوص کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز (دوشنبه) ۲۶ آذرماه اعلام کرد که اتحادیه اروپا یک نماینده (دیپلمات) به دمشق اعزام میکند تا با رژیم جدید سوریه ارتباط برقرار کند و گفت: فرستاده ما امروز وارد دمشق میشود.
وی همچنین گفت که در جلسه امروز شورای وزیران اتحادیه اروپا نحوه تعامل خود با رژیم جدید دمشق را مشخص خواهیم کرد.
علاوه بر این، آنالنا بائربوک وزیر امور خارجه آلمان چهارشنبه ۲۱ آذرماه نسبت به تعامل با شورشیان حاکم بر دمشق ابراز امیدواری کرد و گفت «ما به دنبال راه مناسب برای تعامل با هیئت تحریرالشام هستیم».
از سوی دیگر «دیوید لامی» وزیر امور خارجه انگلیس اعلام کرد که کشورش ارتباطات دیپلماتیک با گروه تحریرالشام برقرار کرده است.
ژان نوئل باروت، وزیر خارجه موقت فرانسه هم از اعزام یک هیأت چهار نفره دیپلماتیک به سوریه برای رایزنی با شورشیان حاکم بر این کشور خبر داد و گفت: هیات چهارنفره دیپلماتیک فرانسه قصدر ایزنیهای اولیه و ارزیابی نیازهای فوری مردم سوریه را دارد.
علاوه بر کشورهای اروپایی، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز شنبه ۲۴ آذرماه اعلام کرد که این کشور با گروه تحریرالشام سوریه که همچنان در لیست گروههای تروریستی آمریکا قرار دارد، در ارتباط است. از سوی دیگر منابعی در بین شورشیان حاکم بر سوریه اعلام کردند که سفارت سوریه در واشنگتن هم قرار است روز سهشنبه ۲۷ آذرماه بعد از ۱۰ سال بازگشایی شود.