
به گزارش حلقه وصل: به نقل از روابط عمومی شبکه افق، برنامه وارونگی با موضوعات سیاسی و فرهنگی و پاسخگویی به شبهات روز شنبه از شبکه افق پخش شد.
در بخش اول برنامه به اخبار جعلی منتشر شده در 24 ساعت شبانه روز گذشته از سوی رسانههای بیگانه پرداخته شد که از جمله این خبرها میتوان به موارد زیر اشاره کرد: احضار رئیس کل بانک مرکزی به مجلس، قطع بودجه و تخلیه ساختمان رصد خانه مهاجرت در پی مصاحبه بهرام صلواتی مدیر رصدخانه مهاجرت، کشته شدن یک باردار و یک کودک در پی دستگیری تیم چهارنفره تروریستی در راسک و راه اندازی سامانه برای ارسال تصاویر افراد هنجار شکن توسط مردم.
بخش شبهه درباره موضوع لایحه حجاب و با حضور حجت الاسلام والمسلمین موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون قضایی وحقوقی مجلس شورای اسلامی پرداخته شد.
وی درباره لایحه حجاب و سوال اینکه آیا با مساله امر به معروف و نهی از منکر تعارض دارد گفت: این لایحه، قانون امر به معروف و نهی منکر را تضعیف و ممنوع نکرده است. اساسا این قانون جدا از لایحه است و تعارضی با لایحه ندارد. موضوع امر به معروف و نهی از منکر یک موضوع همگانی و مردمی است. در این لایحه بحث شیوه برخورد از ناحیه ضابطان و همچنین تغییر دادن روش برخورد ضابط با متخلفان است
وی تاکید کرد: پس از همفکری و جلسات متعدد به این نتیجه رسیدیم که قانون کنونی دیگر جوابگوی نسل امروز نیست و باید به شکل دیگری اجرا شود.
مصطفی انتظاری، روزنامهنگار، مهمان تلفنی برنامه بود.
وی در این باره گفت: بحث اصلی اینجاست وقتی میخواهیم درباره موضوعی که بسیار مهم و بحث برانگیز در سطح جامعه بود، لایحه و چارچوبی ایجاد کنیم، انتظار این است که تمام دستگاه های دولتی برای نوشتن یک آن مشارکت کنند تا به بهترین شکل نوشنه شود.
انتظاری ادامه داد: هم قوه قضاییه و هم دولت و مجلس در این مساله این دغدغه ها را داشتهاند اما از زمانی که متن این لایحه در اینترنت و در انظار عموم قرار گرفت، اظهار نظرها و مواضعی را شاهد هستیم که به نظر می رسد در سطح این لایحه آن الزاماتی که باید، لحاظ نشده است. مثلا مقام قضایی انتقاد می کند، دولت ابهامات و نکاتی در این زمینه دارند و نمایندگان مجلس انتقادهایی را در صحن مجلس اعلام میکنند.
این روزنامهنگار تاکید کرد: این اظهار نظرات رسمی ، نشان میدهد که گویا دستگاه های حاکمیتی ذیربط در تدوین آن، حمایت کافی از آن ندارند و نقدها و دغدغههایی وجود دارد و این نگرانی را ایجاد می کند که بعد از اینکه این لایحه اجرا شد نتواند ضمانت اجرایی داشته باشد. بنابراین اگر هناهنگی در اجرا نباشد افکار عمومی احساس کنند که این قانون ابهامات دارد و مشکل دارد طبیعتا این قانون ضعیف می شود و نخواهد توانست در حل این مشکل کمک کننده باشد.
غضنفر آبادی در پاسخ انتظاری گفت: اگر فردی از یک دستگاهی نظر شخصی اش را اعلام میکند؛ الزاما نظر دستگاه را اعلام نمیکند. قوه قضاییه به این شکل نمیتواند بیاید بگوید که این لایحه را قبول نداریم، چرا که کارشناسان او در حین تدوین آنجا بودهاند و اعمال نظر کردهاند.
وی افزود: به صورت کلی مجری اصلی این لایحه پلیس و دستگاه قضایی است. و کل دستگاهها ملزم به همکاری با این دو دستگاه هستند و در صورت عدول، مجازات دارند. این لایحه ضمانت اجرایی بسیار قوی دارد.
انتظاری گفت: حتما لازم است در این مساله، قانون و چارچوبی برای رعایت آن وجود داشته باشد و فضایی که تا به امروز وجود داشته، فضای عرفی بوده است.
همچنین یکی از بحثهایی که وجود دارد این است که بسیاری از واژگان و مفاهیمش تفسیر پذیر است و باید شفافیت سازی شود. مثلا برهنگی و نیمه برهنگی باید به طور کامل توضیح داده شود و از واژگان شفاف و واضح استفاده شود. تا دوباره مجبور نشویم این مباحث را در سالهای آینده داشته. باید برای نوشتن این لایحه صبر و حوصله وجود داشته باشد و همه واژگان و تعابیر به صورت صحیح ک روشن انتخاب شوند.