
به گزارش حلقه وصل، وحید کرایلی:
چرا گریه نمیکنی علیرضا معتمدی اولین فیلم اکران شده برای اهالی رسانه و منتقدین در روز چهارم جشنواره بود. اثری مبتذل که یک تنه جور تمام فیلمهای سیاه وسیاهنمای نرسیده به جشنواره امسال را میکشد و تنها سوالی که پس از پایان فیلم در ذهن ایجاد میشود این است که چگونه به جشنواره فیلم فجر راه پیدا کرده است. پرسشی که اتفاقا در نشست خبری از تهیهکننده پرسیده شد و رضا محقق رندانه پاسخ آن را داد: کشور و جشنواره قانون و چهارچوب دارد و این فیلم از همه فیلترها به سلامت عبور کرده است!
حال باید این پرسش را از هیات انتخاب جشنواره جویا شد که چگونه فیلمی با این حجم از اهانت مستقیم به مقدسات و ارزشهای اسلامی و حتی ایرانی در بخش مسابقه جشنواره فجر پذیرفته شده است در حالی که تا پیش از شروع جشنواره ادعا میشد امسال فیلم سیاهنما نداریم!
نشست خبری فیلم اما حواشی مهمتر از متن دیگری هم داشت. عدم حضور کارگردان در نشست علیرغم حضورش در پردیس ملت بهانهای شد برای میتینگهای آقای تهیهکننده که حال معلوم نیست دعوای زرگری بود یا دفاع از حق و حقیقت؟!
محقق در جواب به پرسش خبرنگاران درباره نیامدن کارگردان به سالن نشست گفت: نیامدن کارگردان بیاحترامی به اصحاب رسانه است. من نمیتوانم برای آقای معتمدی تعیین تکلیف کنم که بیاید يا نیاید. تهیهکننده صاحب اثر است و تصمیم میگیرد کاری در جایی باشد يا نباشد و من تصمیم گرفتم که باشم. این نگاه که تا اینجا میآیند و به داخل سالن نمیآیند پاسخگو خودشان هستند. امروز روز میلاد امام علی علیهالسلام است که میگوید پای حرفت بایست اگر حق باشد و من پای حرف و کارم هستم. صاحبان سینما مردم هستند. در نتیجه نمیشود آن را تحریم کرد. در تونس و قاهره اگر اتفاقی بیفتد سينما تعطیل میشود؟ در کجای دنیای آزاداندیشی یعنی اینکه کسی را مجبور کرد که کاری را بکند يا نکند؟
در سانس دوم روز چهارم اما انیمیشن سینمایی بچه زرنگ به روی پرده سینما ملت رفت. فیلم جذاب و دلنشین گروه هنر پویا که حالا پس از سالها تجربه در آخرین اثر خود با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رگ خواب مخاطب کودک و حتی بزرگسال را پیدا کردهاند، ماجرای پسربچهای را روایت میکند که دلش میخواهد ابرقهرمان باشد ولی در این مسیر چالشهای بسیاری پیش رو دارد تا معنای واقعی قهرمان را درک کند.
به جرات میتوان گفت بچه زرنگ صنعت انیمیشین در ایران را چند قلم رو به جلو برده است. چه از نظر فنی و چه از نظر ارتباط با مخاطب و قصهگویی و استفاده از همه عناصر یک اثر سینمایی مانند موسیقی و... که میتواند ما را به آینده سینمای کودک و نوجوان امیدوار کند.
حامد جعفری، تهیهکننده فیلم بچه زرنگ در نشست خبری درباره تولید این اثر گفت: استدیوهایی که در دنیا پیشقدم تولید انیمیشن هستند قدمتی ۱۰۰ ساله دارند در حالی که در ایران شاید ۱۰ الی ۲۰ سال است که تولیدات شروع شده است. کمی فاصله وجود دارد اما باید بگویم که توانستیم به استانداردهای جهانی برسیم.
وی درباره هزینه پروژه اضافه کرد: درباره دوبله بگویم که با مشورت بسیار، عوامل را انتخاب کردیم. این انیمیشن پروسه طولانی طی کرده و باید با دلار هزینه آن را بسنجیم. کل هزینه ما حدود یک میلیون دلار شده است.
روز چهارم جشنواره فیلم فجر در سینمای رسانهها با اکران فیلم هوک به پایان رسید. یک درام ورزشی که سوژه خوبی داشت اما با پرداخت ضعیفش آن را حیف کرده بود. نقطه قوت فیلم هم رفتن دوربین به نقاط بکر و زیبای سیستان و بلوچستان بود بدون آنکه با نمایش کمبودها بخواهد مطلومنمایی کند.
ریگی کارگردان هوک درباره ساخت این فیلم گفته است: اگر ۵۰ فیلم، در هر جای دنیا بسازم باز هم رگهای از سیستان دارد و این برای رویاپردازی این بچههاست. بچههایی که درگیر فقر و آب و بازماندگی از تحصیل هستند و این مشکلات باید برای استان حل شود. به جرات میتوانم بگویم سیستان و بلوچستان امنترین نقطه ایران است اما ما با تصویر این استان چه کردهایم. وظیفه من به عنوان یک فیلمساز بلوچ این است که در این باره فیلم بسازم اما درست بسازم. از فقر بگویم اما فقری که میگویم شرف دارد.