
به گزارش حلقه وصل: حدود سی سال پیش بود که یک دانشجوی علوم و صنایع غذایی پایش به کلاس درس بازیگری عزتالله انتظامی باز شد آن هم نه برای بازیگری بلکه برای کشف دنیای سینما. البته آقای انتظامی هم این دختر جوان را برای تست به محسن مخملباف معرفی کرد و همین 2 خط شد جرقه ای برای ورد به دنیای بازیگری.
مریلا زارعی، بعد از اینکه در فیلم محسن مخملباف بازی کرد فیلمی که خودش هم دوستش ندارد نقشهای مختلفی را در سینمای ایران ایفا کرده است. از نقش مادر شهیدی مفقودالاثر تا زنی همسر شهید هستهای و همچنین تصویری مقاوم از زنی که در ماجرای کشف حجاب در تاریخ پهلوی نقشآفرینی میکند. هر کدام از این نقشها با ابعاد متفاوت زنانگی و مادرانگی همراه بودند.
زارعی در طی سالهای فعالیت خود، در نقشهایی ظاهر شده که گواه جسارت او در انتخاب شخصیتهایی متفاوت و گاه چالشبرانگیز است. از زنی رنجدیدهای در «شیار ۱۴۳» که با تمام وجود، مادر بودن را فریاد میزند، تا زنی ایستاده در برابر ترور در «هناس» که نهتنها از خود، بلکه از باورهایش دفاع میکند و باید در اوج زنانگی سفت و محکم باشد، مریلا زارعی نشان داده است که چگونه میتوان زن ایرانی را با همه لطافت، استقامت، و شأن انسانیاش به تصویر کشید.
او با ایفای نقشهایی که گاه در قالب مادر، همسر یا یک زن مستقل ظاهر میشوند، نه تنها به هویت زن ایرانی معنا بخشیده، بلکه توانسته مرز میان هنر و واقعیت را باریکتر کند. البته در سریال تاریخی «کلاه پهلوی» نیز با ایفای نقشی متفاوت، تصویری از زن سنتی و در عین حال متفکر ارائه داد که در کشاکش تحولات اجتماعی ایران ایستاده و در تلاش برای حفظ هویت خویش است.
در فیلم «بادیگارد» هم به سراغ زنی رفته است که در مرتبه اول توانسته همسر بودنش را ایفا کند و در مرتبه دوم مادر بودن و در مرتبه سوم هم توانسته است زنی را ایفا کند در فضای خانه محبوس نشده است و به خوبی میتواند نقش اجتماعیاش را مدیر بودن یک مدرسه ایفا کند. اغلب نقشهای زارعی تک بودی نبوده است و در زندگی ابعاد مختلف را به تصویر میکشد مادرانگی، وظیفه اجتماعی، نقش همسری و ....
در آخرین کارش هم مریلا زارعی به سراغ زنی در دل تاریخ رفته است که تاکنون کمتر شناختی از او به جریان افتاده بود؛ بله، نقش یوکابد مادر حضرت موسی. در این نقش، مادرانگی و ایمان به شکلی آمیخته شده و همزمان با ارزشهای دینی و انسانی به تصویر کشیده میشود.
مریلا زارعی را میتوان بازیگری نام برد که حرفه و شهرتش را مدیون ایفای نقش واقعی زنانه است و نه زنی که با حاشیه به متن بیاید.