
سرویس حاشیه نگاری: هرچند طبق وعده های رئیس جمهور و وزیر خارجه انتظار می رفت بعد از گذشت بیش از دو سال از فتح الفتوح برجام اوضاع زندگی مردم بهتر شود، اما در چندماه گذشته شاهد افزایش بی رویه و بدون کنترل قیمت ارز و به تبع آن افزایش غالب کالاهای مورد نیاز مردم بوده ایم، به طوری که از یک طرف اکثر مردم برای خرید اقلام مورد نیاز با مشکلات جدی مواجه شدند و از طرف دیگر نیز بازاریان و فروشندگان با توجه به افزایش بی رویه قیمت کالاها و مشخص نبودن آینده بازار، دچار مشکل شدند. هر چند در این میان برخی سودجویان نیز به درآمدهای هنگفت بادآوردهای دست یافتند اما اکثریت جامعه در تامین مایحتاج زندگی با مشکلات عدیدهای روبرو هستند. این گرانی ها و سخت شدن معیشت باعث شده در بسیاری از امور فرهنگی و حتی مذهبی نیز مشکلات و اختلالهایی ایجاد شود.
این روزها نیز که ایام اربعین اباعبدالله الحسین علیه السلام و یاران باوفایش نزدیک است و طبق روال چند سال اخیر خیل عاشقان و زائران پیاده روی اربعین در حال حرکت به سمت این گردهمایی عظیم و مهم هستند، با توجه به بالابودن قیمت ارز و چندبرابر شدن هزینه سفر به کربلا عده زیادی در تامین هزینههای سفر و تهیه ارز دچار مشکل شدهاند. هرچند یکی از علتهای بالارفتن قیمت ارز را باید ضعف دولت در نظارت دانست ولی حالا در اقدامی نمادین مبلغی از قیمت چندبرابر شده ویزا به مردم تخفیف داده اما در جاهای دیگر کارشکنیهایی در امور زائران ایجاد شده است. به عنوان مثال استانداری ایلام مانع از برپایی موکب یا محل های اسکان برای زائرانی که از مرز مهران قصد خروج دارند شده و حتی گفته می شود مساجد نیز طبق دستور استاندار از جا دادن به زائران منع شدهاند.
حال با توجه به نزدیک شدن ایام اربعین و مشکلاتی از این دست، به نظر شما مبتنی بر مهمترین نیاز زائران، مردم منطقه و سازمان ها و ارگان های مردمنهاد چه اقداماتی برای کمک به زائران می توانند انجام دهند؟
1- اسکان چندساعته زائران در منزل ساکنان شهرهای مرزی.
2- تامین وسایل ایاب ذهاب ارزان و صلواتی برای رفتن به پایانه مرزی.
3- جمعآوری برای کمک به هزینه زائران.
4- ایجاد کاروانهای کوچک در مرز برای سرشکن شدن هزینه ها
جهت شرکت در این نظر سنجی به اینجا مراجعه کنید.